2023. március 31.
//
Árpád névnap

Jobbátlövő helyett kapus a magyar keretben

A jobbátlövő Leimeter Csabát a kapus Palasics Kristóf váltotta a magyar férfi kézilabda-válogatott 18 fős keretében az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének második fordulója előtt, pénteken.

A magyar szövetség rövid közleménye szerint a HSA NEKA kapusa már megérkezett Göteborgba, így akár pályára is léphet a 18 órakor kezdődő, Brazília elleni mérkőzésen.

A PPD Zagreb jobbátlövője, Leimeter Csaba egy percet sem játszott a magyarok eddigi négy meccsén.

Jose Maria Chema Rodriguez Vaquero szövetségi kapitány (középen) beszél játékosaival a magyar kézilabda-válogatott edzésén a férfi kézilabda világbajnokságon a göteborgi Valhalla sportcsarnokban 2023. január 19-én. MTI/Kovács TamásJose Maria Chema Rodriguez Vaquero szövetségi kapitány (középen) beszél játékosaival a magyar kézilabda-válogatott edzésén a férfi kézilabda világbajnokságon a göteborgi Valhalla sportcsarnokban 2023. január 19-én. MTI/Kovács Tamás

A válogatott, amelynek a legjobb hét közé jutás a célja, a csoportkörben a Koreai Köztársaságot 35-27-re, Izlandot 30-28-ra legyőzte, viszont Portugáliától 27-20-ra kikapott, így két pontot vitt magával a középdöntőbe, amelyben Svédországtól 37-28-as vereséget szenvedett. A magyarok vasárnap 15.30-tól a Zöld-foki Köztársaság együttese ellen zárják majd a középdöntőt. A negyeddöntőbe a csoport első két helyezettje jut.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Eurokupa 6. 2021. május 1. 15:10 Veszprém Aréna Magyarország Horvátország 26-22
kézilabda Eurokupa 1. 2020. november 4. 18:15 Veszprém Aréna Magyarország Spanyolország 32-29

További cikkek

Csoportelsőként jut tovább a magyar válogatott
Csoportelsőként jut tovább a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott csoportelsőként jut tovább az Európa-bajnoki selejtezőből, mivel házigazdaként 36-27-re legyőzte Svájcot a negyedik forduló vasárnapi játéknapján.
A magyar válogatott kijutott az Európa-bajnokságra
A magyar válogatott kijutott az Európa-bajnokságra
A magyar férfi kézilabda-válogatott biztosította kijutását a januári, németországi Európa-bajnokságra, mivel 37-32-re nyert Svájc vendégeként a selejtezősorozat harmadik fordulójában, csütörtökön Schaffhausenben.
Schaffhausenben és Tatabányán is győzelem a magyarok célja
Schaffhausenben és Tatabányán is győzelem a magyarok célja
Lékai Máté csapatkapitány kijelentette, csütörtökön idegenben, majd vasárnap hazai pályán is a győzelem a magyar férfi kézilabda-válogatott célja Svájc ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik és negyedik fordulójában.
Máthé Dominik visszatért a válogatott keretébe
Máthé Dominik visszatért a válogatott keretébe
Máthé Dominik súlyos térdsérülés után visszatér a Svájc elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe.
Bodó Richárd hatodik lett a góllövőlistán
Bodó Richárd hatodik lett a góllövőlistán
Bodó Richárd volt a nyolcadik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott legeredményesebb játékosa az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, amelynek góllövőlistáján hatodikként zárt.