2023. június 1.
//
Tünde névnap

Ovisoknak rendeztek olimpiát

Nyolcadik alkalommal szervezett a veszprémi óvodásoknak szóló OviOlimpiát a Báthory István Sportiskolai Általános Iskola pénteken.

Az eseményen öt helyi óvoda – a Ringató, a Bóbita, az Erdei, a Kuckó és az Egry úti óvoda – ötven növendéke mérhette össze tudását négy versenyszámban: síkfutásban, kislabdahajításban, helyből távolugrásban, valamint ingafutásban.

Az oviolimpiai csapatok bevonulását követően Pohl Brigitta intézményvezető köszöntötte a jelenlévőket, aki elmondta, idén is széles támogatói kör állt a verseny mögé, melynek célja a Legsportosabb Óvoda cím odaítélése: a rendezvény fő támogatója az EcoFamily, akik biztosították, hogy minden versenyző részesülhessen jutalomban, de a támogatók között szerepelt többek között a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétika Club (VEDAC), az 1. Futsal Club Veszprém, a Kabóca Bábszínház, a Sobri Jóska Élménypark, a Pannon Várszínház, a Veszprémi Állatkert és a Balatoni Élménypark Csopak is.

A verseny fővédnöke ezúttal is Ovádi Péter országgyűlési képviselő volt, aki úgy fogalmazott, a rendezvény mindenki számára win-win helyzetet jelent: nyernek az óvodások, akik sportolhatnak és játékos keretek között mérkőzhetnek meg, de az őket felkészítő pedagógusok is. Ráadásul a támogatók hosszú sora a rendezvény népszerűségét is jelzi, azt, hogy mostanra igazi közösségi összefogás alakult ki az oviolimpia mellett.

A nyolcadik alkalommal megrendezett barátságos mérkőzés egyébként beiskolázási programként is funkcionál: az oviolimpia keretében a gyerekek már azelőtt megismerkedhetnek az iskola légkörével, annak lehetőségeivel, hogy hivatalosan is beülnének annak padjai mögé.

A mérkőzésen az 1. helyen végül az Egry Úti óvoda végzett, 2. helyezett lett a Ringató, 3. pedig a Bóbita, míg a legügyesebb kisfiú és kislány Zsebe Soma (Ringató), illetve Rompos Liliána (Egry úti) lett.

Képek
vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Sportgála a Báthoryban
Sportgála a Báthoryban
Látványos sportgálával ünnepelte kedden fennállásának 15. évfordulóját a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola.
Öt éve aktivizálták magukat a jutaspusztai nyugdíjasok
Öt éve aktivizálták magukat a jutaspusztai nyugdíjasok
A jutaspusztai nyugdíjas klub fennállásának még csak ötödik évfordulóját ünnepelte, az eddig átélt közös élmények viszont nem férnének el egy lapon. Kedden délután mégis ezek felidézésére vállalkoztak, amit egy újabb jó hangulatú összejövetellel bővítettek.
Bodzanapot rendeztek Jásdon
Bodzanapot rendeztek Jásdon
A falu apraja-nagyja részt vett a sportpályán szombaton megrendezett programon.
Összemérték tudásukat a nagyvilág juhászai
Összemérték tudásukat a nagyvilág juhászai
Nemzetközi pásztortalálkozót rendeztek a hétvégén Olaszfaluban.
Elsőként a Veszprém vármegyei rendőrség állt az állatvédelem mellé
Elsőként a Veszprém vármegyei rendőrség állt az állatvédelem mellé
Az országban elsőként a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság állt formálisan is az állatvédelem mellé azáltal, hogy kedden délután együttműködési megállapodást írtak alá a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvánnyal. Az együttműködés ráadásul nem csak elméleti síkon foglalkozik az állatvédelemmel, hanem konkrét képzések szervezésével és tárgyi eszközök átadásával segíti a rendőrök munkáját az állatvédelem területén.