2023. április 2.
//
Áron névnap

Nem termett babér a Veszprémnek Pécsett

A Veszprém Kosárlabda Klub sima vereséget szenvedett a tavaly még „A” csoportos Pécsi VSK-Veolia otthonában az NB I/B piros csoport szombat esti találkozóján.

Az NB I/B Piros csoportjának alapszakaszában a 19. fordulóhoz érkeztek a csapatok, amikor is az előző hétvégén az első győzelmét bezsebelő Veszprém Kosárlabda Klub a Vasas Akadémia ellen elszenvedett szoros veresége után javítani próbáló Pécsi VSK-Veolia otthonába látogatott.

A baranyaiak – akik jelenleg a tabella harmadik helyén állnak – korábban közel ötven ponttal nyertek a királynék városában, ám azóta jelentősen feljavult a bakonyi együttes játéka, amely friss győzelme után jelentős magabiztossal léphetett ma parkettre egy lehetséges meglepetéseredmény elérésének reményében. Ráadásul Orgona Gergő is visszatért a csapatba betegsége után, hogy segítse társait a tavaly még „A” csoportos hazaiak ellen.

Bíró duplájára Kis gyorsan válaszolt egy triplával, ám Harler is betalált kintről. Ekkor a betegségéből visszatérő Orgona egyenlített a vendégek részéről. A hazaiak légiósának büntetői, majd az exveszprémi Tóth két duplájával ismét a pécsieket juttatta előnyhöz. Kis törte meg kétpontosával a PVSK sorozatát. Juhos talált be kétszer is egymás után, így Horváth Ákos időt kért (5. perc: 16-7). A megbeszélés után Harler szerzett egy duplát, majd Szabó és Orgona szép elzárás-leválás játékából a veszprémi magasember talált be. Ezt követően több pontatlan vendégtámadás után tovább növelte előnyét a Pécs, főként Juhos volt elemében. Orgona kettese és Szabó hármasa próbálta tartani a lépést a PVSK-val, és a beálló Ratiani is eredményes volt, de így is magabiztos hazai előnnyel zárult az első negyed (10. perc: 34-18).

Kikapott Pécsett a Veszprém KK (archív fotó)Kikapott Pécsett a Veszprém KK (archív fotó)

A második felvonás elő percében húsz pontosra növelte előnyét a PVSK, majd Madár szerezte meg első pontjait távolról. A következő percekben állandósulni látszott a húsz pont körüli távolság (15. perc: 46-27). Orgona és Madár növelte a vendégpontok számát, de a hazaiak nem lassítottak, tartották a megnyugtató előnyüket. Szabó pontos büntetői után Molnár dobott egy triplát, majd Szabó és Harler is szerzett egy-egy hármast. Szabó ismét büntetőzhetett, Madár szerzett két pontot, majd a túloldalon Harler dobott egy triplát, amire válaszként Vértes két pontja érkezett (20. perc: 64-43).

Horti és Ratiani dupláival indult a második félidő, majd Szabó triplájára Halász válaszolt, szintén a hárompontos vonalon kívülről. Ratiani újabb kettese után Juhos és Harler két-két duplával növelte közel harminc pontosra a távolságot. Jött is a veszprémi időkérés (25. perc: 78-50). Ratiani egy hármassal jelentkezett a rövid pihenő után, majd Bor duplája és Birkás triplája következett. Kalmár, Ratiani majd ismét Birkás szereztek pontokat, és Antoni is betalált kintről. Bíró hármasával, majd Bor és Antoni ziccereivel már harminc pont fölé és nőtt a különbség, ám a negyedet záró dudaszó pillanatában Szeifert betalált kintről (30. perc: 92-63).

Orgona egy jó büntetője nyitotta a záró felvonást, majd Bíró szerzett két pontot, Birkás viszont hármat. Erre Antoni is betalált kintről, majd labdát szerzett, amit ziccerig vihetett, nem sokkal később pedig két büntetőt is bedobott. Ezt követően Bor, Orgona, Bíró és Ratiani találtak be, majd Kalmár is eredményes volt, amire Szabó hármasa érkezett (36. perc: 109-75). A pécsieknél beállt a legfiatalabb játékos, a 2005-ös születésű Radó, és az ő kosara nagy örömet okozott a helyi drukkereknek. Ezután Orgona és Antoni, majd ismét Radó volt eredményes. Ratiani újabb hármast dobott, a harmadikat a meccsen, míg a találkozó utolsó pontja Radó egy jó büntetője volt. A pécsiek végül meggyőzően, esélyeshez méltón nyerték meg a találkozót (40. pont: 116-80).

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, alapszakasz, 19. forduló:
Pécsi VSK-Veolia–Veszprém Kosárlabda Klub 116-80 (34-18, 29-25, 29-20, 24-17)
Pécs, PVSK NKA Csarnok, 250 néző. Vezette: Földesi, Szalai, Benedek
PVSK: Harler 26/9, Juhos 14, Bíró 6, Tóth 6, Molnár 7/3
Csere: Halász 10/6, Bíró 5/3, Bor 6, Antoni 17/9, Kalmár 4, Radó 5, Horti 10
Edző: Szrecsko Szekulovics
Veszprém: Kis 6/3, Madár 7/3, Vértes 3, Szabó 18/12, Orgona 14.
Csere: Szeifert 3/3, Varga, Ratiani 21/9, Birkás 8/6.
Edző: Horváth Ákos

Edzői értékelések

Szrecsko Szekulovics: – Ma este nagyon erősen játszottunk, jött is a jó játék és a jó eredmény. Több lehetőséget adtam a fiatal játékosoknak, akik nagyon jól helyt álltak. Remekül dolgoztunk egész héten. Kötelező győzelem volt, de amit láttam, az rendben volt. Ma az igazi arcát mutatta a PVSK.

Horváth Ákos: – Egy győzelemből érkeztünk ma ide, érzelmileg túlfűtve hoztunk néhány elhamarkodott, rossz döntést, ezzel megalapoztunk magunknak egy rossz ritmust, amit ellenfelünk kíméletlenül kihasznált. A második és harmadik negyedben kifejezetten jó ritmusú támadásokat vezettünk. Nekünk arra kell koncentrálnunk, hogy a bajnokság végén a legjobb állapotban legyünk, ezt segítette ez a meccs, ilyen nyomás alatt kell tudnunk jó döntéseket hozni. A jó döntéseket kihasználjuk, és ezzel lépünk előre.

vehir.hu
Szalai Csaba
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2022/2023 26. ma 18:00 Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok DEAC U23 Veszprém KK
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2022/2023 25. 2023. március 25. 18:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK Fót 74-93
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2022/2023 24. 2023. március 19. 17:00 Szigetszentmiklósi Városi Sport- és Rendezvénycsarnok BKG Veszprém KK 123-74
ksoárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2022/2023 23. 2023. március 11. 18:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK Salgótarján 82-96
előző események betöltése