Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Fazekas Gergő: Nagyon vártam ezt a pillanatot!

2023. február 6. 20:01 // Forrás: MTI
Jó érzés volt Fazekas Gergőnek, hogy féléves sérülése után szombaton hét góllal segítette 42-22-es sikerhez a lengyel Orlen Wisla Plock kézilabdacsapatát a Chrobry Glogow ellen.

"Nagyon vártam ezt a pillanatot, az első fél év elég nehéz időszak volt számomra" - nyilatkozta az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában a négyszeres válogatott játékos, aki edzőmérkőzéseken már játszott, de szavai szerint élesben ez "teljesen más volt". Felidézte, nem izgult, jó érzés volt számára, hogy végre a pályán segíthetett csapatának, és bár hét gólt szerzett - köztük büntetőket is értékesített -, így a mezőny legeredményesebbje lett, még nem volt teljesen elégedett a teljesítményével.

Kapcsolódó cikk
Fazekas a legértékesebb játékosként tért vissza
A listavezető Orlen Wisla Plock 42-22-re nyert a vendég Chrobry Glogow ellen a lengyel kézilabda élvonalban. A sérülés után visszatérő Fazekas Gergő csapata legeredményesebb játékosaként hét gólt szerzett, a mérkőzés legértékesebb játékosának választották.

Kiemelte, nem foglalkozik az olyan egyéni elismerésekkel, mint a meccs legjobbja díj, saját munkájának elvégzésére fókuszál az edzésen és a mérkőzéseken is.

Fazekas válla augusztus elején egy edzésen sérült meg, amikor ütközött az egyik játékostársával, így Magyarországon megoperálták. Kifejtette, a sérülése befolyásolta a céljait, ugyanakkor a regeneráció során sikerült viszonylag jó szintre felhoznia magát angolból.

Fotó: SPR Wisła Płock FacebookFotó: SPR Wisła Płock Facebook

A 19 éves irányító - a korábbi kiváló kapus, Fazekas Nándor fia - az elmúlt idényben a Fejér-B.Á.L Veszprém együttesét erősítette, majd a Telekom Veszprémhez igazolt, amely kölcsönadta az ugyancsak Bajnokok Ligája-résztvevő Wisla Plocknak.

Fazekas Gergő egyéni célja az, hogy minél többet legyen pályán az idényben, és fejlődjön. Mint mondta, csapatszinten a Plock szeretné megvédeni a címét a Lengyel Kupában, a bajnokságban pedig 2011 után diadalmaskodna ismét az együttes, amely 14 forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a pontvadászatot.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.