Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
25°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
25°C

Új szárnnyal bővült a Historia Malomkert

2023. február 9. 23:01
Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program pályázatán elnyert támogatásból tizenhét szobával bővítette kínálatát a Hotel Historia Malomkert.

A szálloda új szárnyát csütörtökön mutatták be a sajtónak. Az EKF azért biztosított forrást szállodai bővítésekre, mert a korábbi visszajelzések alapján Veszprémben az egyre növekvő turistaforgalmat már nem volt képes kiszolgálni a korábban rendelkezésre álló kapacitás – magyarázta Porga Gyula polgármester a helyszínen. A városvezető elmondta, hogy a 800 millió forintos keretösszegű pályázat révén összesen ötven szobával és 113 ággyal bővültek a veszprémi szálláslehetőségek.

Ebből a Malomkertben tizenhét új, négycsillagos minősítésű szobát alakítottak ki, a hotel közel 650 négyzetméter hasznos alapterülettel bővült. Szücs Balázs, a Hotel Historia Malomkert ügyvezetője  elárulta: a helyiségeket a legmodernebb, környezettudatos technológiákkal szerelték fel, a hűtést és fűtést hőszivattyús rendszerrel oldják meg. Az ügyvezető szerint régi vágyuk volt a szálloda bővítése, és az új szobák nem is maradnak kihasználatlanul: az Európa Kulturális Fővárosa program nyitóhétvégéjén már a turisták rendelkezésére álltak, és a nyárra is kezdenek betelni a foglalások.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
A Balaton vonzotta a legtöbb magyar vendéget a második negyedévben A Balaton vonzotta a legtöbb magyar vendéget a második negyedévben Minden ötödik belföldi foglalás a Balaton térségébe szólt a második negyedévben a Szallas.hu adatai szerint. A magyar tenger környékén Siófok, Hévíz és Balatonfüred volt a legnépszerűbb, az országos összesítésben pedig Budapest, Siófok és Eger. Júliusban tovább élénkül a Balaton forgalma, az előfoglalások több mint harmada oda szól. 2024. június 28. 10:30 A Herendi porcelán nyomában A Herendi porcelán nyomában Szűts István Gergely tavasz óta vezeti a Porcelánművészeti Múzeumot, s most megkeresésünkre portálunkat is végig kalauzolta az intézményben, így megtekinthettük állandó, valamint legújabb időszaki kiállításukat. A hely egyik különlegessége, hogy látogatóközpont lévén komplex kulturális élményt kínál, hiszen a múzeummal szemben található a Minimanifaktúra, ahol az alkotás folyamatát nemcsak bemutatják, hanem lehetőség van például porcelánfestésre is. De itt található az Apicius Étterem és Kávéház, valamint a Viktória Márkabolt is, ahol megpihenhetnek és akár vásárolhatnak is a 200 éves világhírű magyar márka története iránt érdeklődő látogatók. 2024. június 1. 22:21 Az ingyenes szállás nem csak álom Az ingyenes szállás nem csak álom Bár egyre nehezebben, a fapadosoknak köszönhetően időről időre még mindig ki lehet fogni egy-egy olcsó repjegyet a nyári szezonban is, ám az utazás valódi buktatója igazából nem ez, hanem a szállás ára. Szerencsések vagyunk, ha van egy csomó barátunk, rokonunk a nagyvilágban, de ha nem, akkor sincs minden veszve. 2024. május 10. 21:37 Balaton vs. Adria – Ki nyeri az árversenyt? Balaton vs. Adria – Ki nyeri az árversenyt? Örök kérdés, amely újra és újra előkerül a nyaralószezon közeledtével. De tényleg van rá egyértelmű válasz? 2024. május 4. 14:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.