2023. június 9.
//
Félix névnap

Harmincpontos vereséget szenvedett a Veszprém KK

A Veszprém Kosárlabda Klub simán alulmaradt a Cegléd vendéglátójaként az NB I/B Piros csoportjának szombati mérkőzésén.

A két héttel korábbi, Nagykőrös ellen aratott győzelme után bizakodva léphetett ismét hazai pályára a Veszprém Kosárlabda Klub, amelynek a CKE volt ezúttal a vendége. Habár a bakonyiak nem tudták borítani a papírformát a PVSK otthonában az előző fordulóban, remélték, hogy a tizenegyedik helyezett ceglédiek skalpját sikerül begyűjteni, valamint tovább fejlődniük a mutatott játék tekintetében is.

A találkozó kezdetén Csaba egy jó büntetőjére Orgona két ponttal felelt. Csákvári kettő plusz egy pontot érő játékára Szabó triplája volt a felelet, ám Csákvári ismét betalált. Orgona szintén újra eredményes volt, ám Csaba egy szép zsákolással átvette a CKE-nek a vezetést, amit Velkey növelni tudott. Kis dobott szép középtávolit a támadóidő lejárta előtt, viszont Tóth is betalált, ráadásul kintről. Vértes ugyanígy tett, ezzel minimalizálva a különbséget (6. perc: 12-13). Kissel szemben szabálytalankodtak sportszerűtlenül, aki kiegyenlített, majd Ratiani átvette a vezetést. Csaba triplájára Szabó pár támadással később egy duplával felelni tudott. Tóth hármasára pedig a születésnapos Madár felelt ugyanebben a műfajban. A negyed utolsó kosarát Kalassai szerezte (10. perc: 20-21).

A második felvonás kezdetén villámrajtot vett a vendégcsapat: két hazai pont ellenében kilencet szereztek, ezzel időkérésre késztetve Horváth Ákost (12. perc: 22-30). A megbeszélés után Ratiani szerzett egyből kosarat, ám Velkey is betalált, ráadásul kintről. Utóbbi egy büntetőjével már tíz pont lett a távolság, amit Karavdic és ismét Velkey növelt (16. perc: 24-41). Csákvári duplája után kapkodóvá vált a játék mindkét oldalon. A Veszprém távolról és betörésekből is próbálkozott, mindhiába, de a vendégek sem tudtak eredményesek lenni. A félidő utolsó percében a CKE tudta megtörni a pontcsendet Csaba révén, hogy aztán Madár is betaláljon a dudaszó pillanatában (20. perc: 27-45)

Fotó: Ulrich Tamás – veszpremkosar.huFotó: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

A második félidőt Ratiani triplája nyitotta, ám Velkey is betalált kintről. Ratiani ekkor faulttal együtt volt eredményes, és a vonalról is jól célzott. A másik oldalon Kalassai dobott be egy hármast, majd Velkey egy duplát és egy triplát is (23. perc: 33-56). Csaba hármasára Szabó tudott ziccerből válaszolni, ám Kalassai ismét betalált távolról. Csaba két jó büntetője után Madár talált be faulttal együtt, Karavdic pedig kétszer a vonalról. Velkey újabb hármasával már több mint harminc pont volt közte (27. perc: 37-69). Tóth és Karavdic duplái után Szabó talált be a hazai oldalon, majd Orgona süllyesztett el egy távoli kétpontost. Kalassai triplája, valamint Madár és Tóth büntetői zárták a harmadik játékrészt (30. perc: 46-77).

A záró felvonást jobban kezdte a Veszprém, Orgona és Vértes révén szereztek gyorsan hét pontot, ám közben a vendégek is gyűjtöttek hatot. Vértes és Szeifert büntetőivel igyekezett csökkenteni a különbséget a Veszprém, ám volt felelet a CKE-től (36. perc: 57-85). Tóth és Orgona válaszolt egymásnak, majd előbbi büntetőből is betalált. Szabó szép betörésének tapsolhatott a hazai publikum, majd Ratiani blokkjának is, sőt, utóbbi aztán szép gólpasszt adott előbbinek. Kovács kettő plusz egy pontot érő játékára Ratiani szép duplával válaszolt. Orgona egy jó büntetője és Berkics ziccere voltak a találkozó záró akkordjai (40. perc: 66-96).

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, alapszakasz, 20. forduló:
Veszprém Kosárlabda Klub–CKE 66-96 (20-21, 7-24, 19-32, 20-19)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 200 néző. Vezette: Vida, Bagi, Sentény
Veszprém: Kis 5, Madár 12/6, Vértes 8/3, Szabó 13/3, Orgona 15/3.
Csere: Szeifert 1, Ratinai 12/3, Birkás. Edző: Horváth Ákos
CKE: Csaba 15/6, Velkey 22/15, Tóth 6/6, Fodor, Csákvári 7
Csere: Kozma, Erdei, Tóth 8, Kalassai 11/9, Karavdic 13/3, Kovács 9, Berkics 5
Edző: Siska János

Edzői értékelések

Horváth Ákos: – Mindkét oldalon, védekezésben és támadásban is a megfelelő energiát hiányoltam, nem éreztem azt, hogy beletettük volna a száz százalékot, hiányzott az átütő erő és a megfelelő fókusz. Az ellenfelünk nagyon jó ritmust fogott ki. Még azok is jól dobtak kintről náluk, akik nem feltétlenül specialistái a műfajnak. Amikor kialakult a nagyobb különbség, akkor minden bement nekik: a biciklis tripla, a visszalépős tripla és az utolsó másodperces tripla is. Ez egy olyan alaphangot adott, ami után nehéz fordítani. Ma ez történt, de a célunk nem változott, és ehhez előre kell néznünk.

Siska János: – A csapatom betartotta azt a taktikát, amit gyakoroltunk egész héten. Úgy gondolom, hogy ezt a mérkőzést a védekezésünkkel nyertük meg, hiszen kevés pontot kaptunk. Nagyon fontos találkozó volt ez mindkét együttes számára, ez látszott az első negyed kapkodós játékán. Nagyon örülünk a győzelemnek, megyünk tovább.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, rájátszás, 2022/2023 2. 2023. június 6. 18:30 Budafok Budafok Veszprém KK 76-88
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, rájátszás, 2022/2023 1. 2023. június 1. 18:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Veszprém KK Budafok 83-101
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, playout, 2. f., 2022/2023 3. 2023. május 14. 18:00 Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola Nagykőrösi Sólymok KE Veszprém KK 91-94
előző események betöltése