2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

A Balatonfüred ismét kikapott a Sportingtól

A portugál Sporting CP 31-25-re nyert a Balatonfüred vendégeként a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének kilencedik fordulójában, kedden Veszprémben.

A BKSE november végén 35-32-es vereséget szenvedett Lisszabonban, a keddi meccset pedig annak tudatában várta, hogy már biztosan nem juthat tovább a nyolcaddöntőbe.

Eredmény, csoportkör, 9. forduló, C csoport:
Balatonfüredi KSE-Sporting CP (portugál) 25-31 (13-16)
lövések/gólok:
41/25, illetve 48/31
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 4/1
kiállítások: 6, illetve 10 perc

A magyar csapat keretéből Bősz Levente, Milan Gostovic, Határ Péter és Szöllősi Balázs hiányzott.

A házigazdák szinte az egész első félidőben remekül tartották magukat, kihasználták, hogy ellenfelük bár gyorsan játszott, de nem diktált extrém tempót. Több mint 15 percen keresztül felváltva estek a gólok, majd a Balatonfüred a 23. percben - első alkalommal - átvette a vezetést, mivel hatékony volt a visszarendeződése, támadásban pedig keveset hibázott. Egy ideig a cserejátékosok is jól teljesítettek hazai oldalon, de a játékrész utolsó öt perce rosszul sikerült, a Sporting egy 4-0-s sorozattal zárta az első felvonást, így a szünetben 16-13-as előnyben volt.

Fotó: Füredi KSE - BKSE FacebookFotó: Füredi KSE - BKSE Facebook

A második félidőben már hét perc után időt kért György László vezetőedző, és 19-14-es hátrányban létszámfölényes támadójátékra állította át csapatát. Ennek köszönhetően a helyzetek, a ziccerek megvoltak, ugyanakkor több volt a rontás is, mint az első félidőben. Andó Arián bravúros védései ellenére sem volt esélye a magyar csapatnak az egyenlítésre, mert bár támadásban újra hatékonnyá vált, védekezésben nem. Ettől függetlenül az utolsó tíz percben is jól tartották magukat a házigazdák, akik végül hat góllal kaptak ki.    

Szűcs Bence öt, Stevan Sretenovic és Hornyák Péter négy-négy góllal, Andó Arián 13 védéssel zárt, a túloldalon Francisco da Costa kilenc alkalommal talált be, Leonel Macielnek pedig tíz hárítása volt.    

Az egy győzelemmel, egy döntetlennel és hét vereséggel csoportjuk ötödik helyén álló fürediek egy hét múlva a dán Skjern HB otthonában zárják szereplésüket a második számú európai kupasorozatban. A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.

később:
​​​​​​​A csoport: Montpellier HB (francia) - Fejér B.Á.L.-Veszprém 20.45
B csoport: TM Benidorm (spanyol)-Ferencvárosi TC 20.45

vehir.hu