Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Betlehem Dávid: megnyugvást jelentene, ha már az első körben megszereznénk a kvótát

2023. február 22. 12:06 // Forrás: MTI
Betlehem Dávid, csapatban világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes nyíltvízi úszó és olimpiai második veszprémi edzőtársa, Rasovszky Kristóf idén a kvótaszerzést helyezi előtérbe.

A 19 éves Betlehem az M1 aktuális csatorna megkeresésére elmondta, hogy nehezen dolgozza fel a hírnevet, amely a hazai vb-n és a római Eb-n csapatban szerzett ezüstéremmel járt, és most érzi leginkább, hogy "felkapta a média".

"Amikor jönnek oda a kicsik képet, autogrammot kérni, az nagyon jól esik, de egyúttal nagyon új is nekem, és egy kicsit nehezen tudom feldolgozni. Nehéz ezt a hírnevet kezelni, de szerencsére ebben is mellettem van Kristóf és Laci bácsi" - mondta a Balaton Úszó Klub sportolója edzőjére, Szokolai Lászlóra és csapattársára, Rasovszky Kristófra utalva. Utóbbival a nyári, fukuokai vb-n a dobogót tűzték ki célul, mivel az érem mellé olimpiai kvótát is szerezhetnek Japánban.

"Nagy megnyugvást jelentene, ha már az első körben megszereznénk a kvótát, és már nem kellene ezen izgulni a jövő évi, dohai vb-n. Remélhetőleg meglesz, ezért küzdünk, de ha mégsem jönne össze, akkor sem esünk kétségbe, mert utána a top 13-ban kell lenni a vb-n a kvótaszerzéshez" - tette hozzá a veszprémi versenyző.

Betlehem Dávid - Fotó: MÚSZ (archív)Betlehem Dávid - Fotó: MÚSZ (archív)

Betlehem megerősítette, hogy a jövő évi párizsi olimpia után a North Carolina Egyetemen folytatja tanulmányait, amely 2024 decemberéig tart fenn helyet számára a továbbtanulásra. Az egyetem mellett továbbra is versenyezhet majd a világkupákon és Európa-kupákon, így nem tart attól, hogy visszavetné pályafutását ez a lehetőség.

"Látszik az amerikai utánpótláson, hogy egyre erősebb a nyíltvíz és szerencsére egy egész jó csapathoz kerülök, ahol nagyon erős a hosszútávúszás" - mondta a 10 kilométeren junior világbajnok úszó, aki a jövő évi ötkarikás játékoktól teszi függővé a medencés karrierjét, mivel egy jó eredmény után Sós Csaba szövetségi kapitány javaslatára szívesen "kacsingatna" az 1500 méter felé.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.