Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

Csókgép a távkapcsolatok megmentője?

2023. február 27. 17:04
Lavinaként söpört végig a magyar sajtóban (is) a kínaiak legújabb találmánya, amely a csókolózás élményét igyekszik imitálni, segítve ezzel a távkapcsolatban élőket.

A kínaiak egy rendkívül megosztó eszközzel rukkoltak elő a piacon, nem mással, mint egy nyomásérzékelővel, mozgatómechanikával és az ajkak puhaságát utánzó szilikonpárnával ellátott eszközzel, mely a mobilra kapcsolható. A „csókolózás” élményét fokozza, hogy a felhasználók videóhívást folytathatnak egymással a csóktovábbítás perceiben. Csókot rá: vajon tényleg ezen múlik?

Viccnek gyönge, arra, amire való pedig egyenesen hátborzongató. Véleménycikk lévén feltehetem a kérdést: tényleg vannak olyanok, akik ettől fogják elmélyültebbnek, intimebbnek, őszintébbnek gondolni a kapcsolatukat? El sem tudom képzelni, mi következhet a csókgép után… lassan már semmit sem kell megtenni egymásért, és egy applikáció fogja este feltenni a kérdést, hogy milyen napom volt.

Kép: life.huKép: life.hu

A közeljövő – amiről számos sci-fiben „jósoltak” már hasonlókat –, az elmúlás elmulasztását hozza el, és a jelen nem lét helyett jelenlétet, a pótolhatatlanság helyett pótlást ígér. De milyen áron? Hová lesz belőle az egyetlen és legfontosabb tényező, akiért az egész van: az ember?

Vajon nem vetít előre a csókgép is egy olyan tendenciát, ami majd többek között kötődési zavarokat okoz, mert többet csókolom a gépet, mint a páromat? Mikor bolondul bele az ember? Vajon jó ez az irány? Nem tudom. Kérdezem. Kommentszekció?

Kiemelt fotó: Global Times, Taobao

Szabó Eszter
további cikkek
Az önismereti út önzőséghez vezet? Hétvezér Az önismereti út önzőséghez vezet? Benjamin Franklin a "Poor Richard's Almanack"-ban használta elsőként az alábbi mondatot szó szerint, még 1736-ban: ,,Segíts magadon, Isten is megsegít”. Talán mondhatjuk azt, hogy ezzel a jó tanáccsal ő lett az első life coach, vagy inkább a felvilágosodás korszakának Müller Pétere. 2024. július 21. 23:01 Minden fejben dől el, avagy a hétfő az új szombat Minden fejben dől el, avagy a hétfő az új szombat Nem csak a fejünk, de a közösségi média is tele van olyan mémekkel, amelyek a hétfőhöz kapcsolódó ösztönös undorunkat, szebb szóval szorongásunkat fejezik ki. Nem véletlen. Kezdődik a munka, korán kell kelni, és már reggel nyolctól csak azt várjuk, mikor lesz már újra hétvége. Biztos, hogy jó így élni? 2024. július 15. 11:30 Az önirónia fontos erény, de van, amikor nincs itt az ideje. Ez is olyan véleménycikk Az önirónia fontos erény, de van, amikor nincs itt az ideje. Ez is olyan „Rossi az isten; Rossi takarodjon! Egy a nemzet, egy a szív; túlfizetett és agyonsztárolt focisták!” A magyar szurkolók (?) egy része úgy váltogatta álláspontját a nemzeti csapat megítélése kapcsán az elmúlt héten, mint a futballpályákon előszeretettel becsmérelt Románia a szövetségeseit a II. világháborúban. 2024. június 30. 20:58 Fárad a Tisza? Dóri Fárad a Tisza? A hazafiak riszálják magukat, énekelnek, szavalnak, esküdöznek. De csak egyfajta igazi hazafiság van: ha valaki ott, ahol éppen van, teljes hűséggel és feltétlen erőkifejtéssel helytáll a munkájában. Ennek visszaható ereje van a hazára. Minden más csak vásári mutogatás és tányérozás – mondta Márai Sándor. 2024. június 23. 23:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.