2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

A veszprémi séf nem kér David Beckham palacsintájából

Az egykori sztárlabdarúgó, David Beckham a gasztronómia vizeire evezett. Kedvese, Victoria közzé is tett egy videót a technikájáról, amelyet Szalai Tibor veszprémi séffel elemeztünk.

Ő volt az első angol labdarúgó, aki négy országban bajnoki címet szerzett. Az angol Manchester United mellett a spanyol Real Madrid, az amerikai LA Galaxy, olasz AC Milan, de a francia PSG színeit is magára ölthette. Hazája válogatottjában tizenhárom év alatt több mint száz alkalommal szerepelt. David Beckham maradandót alkotott a futball világában, napjainkban mégis más vizekre evezett.

A gasztronómia, pontosabban a palacsintasütés színterén is bizonyítana – erről tanúskodik felesége, Victoria Beckham Instagramon közzétett videója is, amelyben az exfocista úgy forgatta a finomságot, mintha csak egész életében ezt csinálta volna. Utána is jártunk, vajon mi lehet a titka Davidnek…

A kérdésben segítségünkre volt a Monokli Brunch & Cafe séfje, Szalai Tibor, aki a szakmát tekintve szinte már mindent látott: dolgozott többek között az egykori Aurorában, a Kék Balatonban, a Kastélyszállón, de az Oli e Gino, a Chianti és a Johnny’s sem maradt ki a repertoárjából.

Jól látszik, hogy begyakorolta a mozdulatot: szerintem néhány pillanattal a felvétel előtt a mellével is levette a palacsintát. Nehéz dolga ugyanakkor nem volt, hiszen jól látszik, hogy ez egy súlyos, vastag, kihűlt étel már, amelyet egy kisgyermek is könnyen dobálna. Megkóstolni mindenesetre biztosan nem szeretném

– hangsúlyozta Tibor, aki egy tanáccsal is ellátta az egykori sztárlabdarúgót.

Szalai Tibor nem kér Beckham palacsintájábólSzalai Tibor nem kér Beckham palacsintájából

Ahogyan régen is tette, inkább fogja meg a kedvese kezét és vigye el egy étterembe. A videón látható edényeken egyébként jól látszik, hogy azokban soha nem főzött senki. Tartsa meg ezt a jó szokását, ne koszoljon feleslegesen!

A bejegyzés alatti kommentszekcióban többen megjegyezték, hogy a palacsintaforgatás „csattogása” bizonyára kellemes emlékeket is felidéz Beckhamben. A veszprémi séf ennek hallatán kezet nyújtott, majd el is búcsúzott tőlünk.

Nyitókép: nypost.com

vehir.hu
Domján Attila