Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémben dőlnek el a dobóbajnoki címek

2023. március 1. 15:03 // Forrás: VEDAC
Közel 150 dobatléta méreti meg magát a tavasz első hétvégéjén a felnőtt és U16 téli dobó magyar bajnokságon.

Egy hónapon belül három országos bajnokságot is rendez a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC). Március első hétvégéjén (2023. 03. 04-05.) a felnőtt és U16 téli dobó magyar bajnokságot, március utolsó hétvégéjén (2023. 03. 25-26.) az U20 és U18 téli dobó magyar bajnokságot, 2023. 04. 02-án pedig a hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot rendezi meg a veszprémi klub.

A felnőtt és U16 korosztályban is népes mezőny, összesen közel 150 dobóatlétát várnak a veszprémi rendezők. A legrangosabb mezőny férfi kalapácsvetésben várható, ahol a legjobb szombathelyi és veszprémi atléták is dobókörbe állnak. Nevezett a bajnokságra a vasiaktól a világbajnoki bronzérmes Halász Bence, az olimpiai bajnok Pars Krisztián, az utánpótlás Eb-bronzérmes Rába Dániel, és a legutóbb Veszprémben 74 méter felett teljesítő Varga Donát, a hazaiaktól az ifjúsági világbajnok Pásztor Bence, a közel 73 méteres egyéni csúccsal rendelkező Czeller Gábor és a tavalyi U20 világranglista második Csekő Miklós is.

Csatári Jázmin, Pásztor Bence, Csekő Miklós és Czeller Gábor - Fotó: VEDACCsatári Jázmin, Pásztor Bence, Csekő Miklós és Czeller Gábor - Fotó: VEDAC

Női kalapácsvetésben a bajnoki cím legfőbb várományosa a szombathelyi Gyurátz Réka, ott lesznek a mezőnyben a veszprémi fiatalok, Csatári Jázmin és Fertig Fanni is.

A férfi diszkoszvetés legfőbb esélyese a nyíregyházi Káplár János, de három VEDAC-os, Strigencz Zalán, Péringer Márk és Mozsdényi Dávid is odaérhet a dobogóra. A nőknél a bajnoki cím várhatóan a nyíregyházi Kerekes Dóra és a Maximus SE versenyzője, Váradi Krisztina között fog eldőlni.

vehir.hu
további cikkek
Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.