2023. június 6.
//
Norbert névnap

Három veszprémi érem a téli dobó ob-n

2023. március 4. 16:44
MTI/VEDAC
A VEDAC versenyzői közül Pásztor Bence kalapácsvetésben harmadik, diszkoszvetésben Mozsdényi Dávid második, Strigencz Zalán pedig harmadik lett a veszprémi téli dobó országos bajnokságon szombaton.

Gyurátz Réka és Varga Donát nyerte meg a kalapácsvetést a veszprémi téli dobó országos bajnokságon szombaton. A 26 éves olimpikon Gyurátz második kísérlete repült a legmesszebbre a VEDAC pályáján, idei legjobbjával pedig több mint három méterrel múlta felül a mezőnyt. A viadal eredményközlője szerint a nőknél két szombathelyi csapattársa állhatott még fel a dobogóra, így mindhárom érem a Dobó SE-hez került.

A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Halász Bence távollétében Varga Donát 74 és fél méteres egyéni csúccsal diadalmaskodott a férfiak versenyében.

Mozsdényi Dávid második, Strigencz Zalán harmadik lett diszkoszvetésben - Fotó: VEDACMozsdényi Dávid második, Strigencz Zalán harmadik lett diszkoszvetésben - Fotó: VEDAC

Ami a haziakat illeti, három VEDAC-os érem született a bajnokságon. Pásztor Bence kalapácsvetésben harmadik, diszkoszvetésben Mozsdényi Dávid második, Strigencz Zalán pedig harmadik lett.

vehir.hu