2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Súlyos vereséget szenvedtek a veszprémi kosarasok

A bajnokságban ezidáig egyetlen győzelmet számláló Veszprém Kosárlabda Klub nagykülönbségű vereséget szenvedett vasárnap a BKG Prima Akadémia vendégeként az NB I/B piros csoportban.

A Veszprém Kosárlabda Klub vasárnap a BKG PRIMA Akadémia otthonába, Szigetszentmiklósra látogatott, hogy tovább készüljön a playoutra, újabb éles mérkőzésen csiszolja a taktikáját, építse a csapatát és megpróbáljon bravúrgyőzelmet szerezni.

Orgona két büntetőjével indult a BKG Prima Akadémia elleni mérkőzésünk, amire ellenfelünk gyorsan öt ponttal válaszolt. Természetesen nem hagytuk annyiban, Kiss, Madár és Varga tripláival átvettük a vezetést. A negyedik percben időt kértünk, 9-11-es vezetésnél. Jól ültek a hárompontos kísérleteink, amikkel közel tudtunk maradni a BKG-hoz, akik két perccel a negyed vége előtt 20-18-ra vezettek. A játék képe egyértelműen kiegyenlített volt, mindkét csapat eredményesen játszott. A lepattanózásunk maradt el az első tíz percben a várttól, ezzel pedig hétpontos előnyre tett szert a hazai csapat. A BKG mestere kapott technikait az utolsó percekben, a megítélt büntetőt Madár értékesítette. A hét pont különbség maradt, 28-21-es állással fordultunk a következő negyedre.

Viszonylag sokáig nem esett kosár a második etapban, két percnek kellett eltelnie, amikor a vendégeknél a nagy dobókedvvel játszó Nagy Botond talált be triplából, ezzel tovább növelve a hazaiak előnyét, 32-21-re. Ratiani büntetőivel és Promise hármasával próbáltunk zárkózni, de minden kisebb feltámadásunkat elnyomta a BKG a vonalon túlról szerezett kosaraival. Egyre inkább elhúzott ellenfelünk, ami a 30%-os dobószázalékunknak is köszönhető volt. Mind támadásban, mind védekezésben igencsak passzívak voltunk, triplákból szerettünk volna pontokat szerezni, ami nem igazán ment: tizennégy kísérletből mindössze öt talált be, miközben mezőnyből 9/2-vel álltunk. Két perccel a félidő előtt tizennégy ponttal vezetett a BKG: 49-35. Orgona egy hármassal közelebb hozott minket, a fehérmezes hazaiak viszont így is 54-41-re alakították az állást a nagyszünetre.

Nem termett babér Szigetszentmiklóson a VKK-nak (archív fotó)Nem termett babér Szigetszentmiklóson a VKK-nak (archív fotó)

Plézer, majd Orgona pontváltása indította a második félidőt. Udemezue kettő plusz egy pontot érő akciójával tíz pontra is feljöttünk a harmadik negyed elején. Nagyon „ikszes” volt a negyed, kapaszkodtunk folyamatosan, főleg Udemezue volt aktív. A csapat nem hagyott ki büntetőt a harmadik negyed hatodik percéig. Sajnos a hazaiak megrázták magukat, és ismét tetemes előnyre tettek szert, 82-57-re vezetett a BKG két perccel a harmadik játékrész vége előtt. Ratiani kapott technikai büntetést a nyolcadik percben. A dobószázalékunk javult ugyan, de ellenfelünk tudta tartani a tempót és harminc pontot tett közé, 87-57-re vezetett a záró játékrész előtt.

A BKA PRIMA Akadémiánál Plézer ellenállhatatlanul dobálta a triplákat, huszonkét pontjából tizenötöt szerzett hármasból. Nagy Botond sem akart lemaradni, ők ketten több mint hatvan pontot termeltek, a mi kárunkra. Nem volt ellenszerünk rájuk, és a csapatuk 58%-os dobószázalékára. A harmincnegyedik percben átlépte a száz pontot ellenfelünk, 102-63-ra vezetett és nem engedte ki a meccset a kezéből. Az utolsó negyedben nem igazán ment a pontszerzés, a hazaiak viszont továbbra is folyamatosan betaláltak és az amúgy is hatalmas előnyüket egészen a mérkőzés végéig növelték, így a mieink 123-74-es vereséget szenvedtek.

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, alapszakasz, 24. forduló:
BKG PRIMA Akadémia–Veszprém Kosárlabda Klub 123-74 (28-21, 26-20, 33-16, 36-17)
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok. Vezette: Varga-Záray dr. Oláh, Bagi
BKG: Galambos 11, Nagy Be., Nagy Bo. 40/21, Plézer 22/15, Lilaj 13
Csere: Spiriev 2, Karakó 2, Sándor 7/3, Szeleczki 2, Halász 12, Nagy S. 12/9
Edző: dr. Nagy Ágoston
Veszprém: Udemezue 14/6, Kis 6/6, Madár 4/3, Szabó 12/3, Orgona 26/3
Csere: Szeifert, Varga 3/3, Ratiani 9/3, Birkás
Edző: Horváth Ákos

vehir.hu
Szalai Csaba
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, playout, 2. f., 2022/2023 3. 2023. május 14. 18:00 Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola Nagykőrösi Sólymok KE Veszprém KK 91-94
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, playout, 2. f., 2022/2023 2. 2023. május 10. 18:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Veszprém KK Nagykőrösi Sólymok KE 79-77
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B, playout, 2. f., 2022/2023 1. 2023. május 6. 18:00 Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola Nagykőrösi Sólymok KE Veszprém KK 67-62
előző események betöltése