Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kiváló téli dobóeredmények

2023. március 31. 11:28 // Forrás: VEDAC
A téli dobó Európa-kupán és a veszprémi rendezésű U18 és U20 téli dobó magyar bajnokságon is remek VEDAC-os eredmények születtek.

A Veszprémben rendezett felnőtt téli dobó magyar bajnokság eredményei alapján két VEDAC-os atléta vehetett részt a téli dobó Európa-kupán. Csekő Miklós még juniorként mérethette meg magát az U23-as korosztály férfi kalapácsvetésében, és az előkelő 7. helyen végzett. Strigencz Zalán szintén az U23-as korosztály férfi diszkoszvetésében a 11. lett.

Március utolsó hétvégéjén rendezte meg a VEDAC az U18 és U20 téli dobó magyar bajnokságot, ahol a rendezők és a versenyzők is kitettek magukért.

Fertig Fanni kezdte meg az éremgyártást, és megszerezte a hétvége első VEDAC-os bajnoki címét. Mozsdényi Dávid tanítványa a versenyt végig vezetve, már az első sorozatban elért 60.87 méteres egyéni csúcsával érdemelte ki az U18 női kalapácsvetés aranyérmét. Sövényházi Lilla 35.06 méterrel hetedik, Szarvas Olga Boglárka 26.03 méterrel nyolcadik, Dani Anikó 25.82 méterrel kilencedik lett.

Csekő Miklós az előkelő 7. helyen végzett - Fotó: VEDACCsekő Miklós az előkelő 7. helyen végzett - Fotó: VEDAC

A másik VEDAC-os bajnoki címet Csekő Miklós szerezte, Zentai Tibor és Dobos Máté tanítványa magabiztos versenyzéssel, az utolsó sorozatban elért 78.04 méteres idei legjobbjával nemcsak az U20 férfi kalapácsvetés aranyérmét szerezte meg, hanem a korosztályos világranglista élére is került. Eősze Gellért 35.46 méteres egyéni csúccsal 8. lett.

Csatári Jázmin hatalmas csatában, értékes ezüstérmet szerzett U20 női kalapácsvetésben. Az utolsó sorozatig kiélezett versenyt folytatott a szombathelyi Viszkeleti Villővel, és idei legjobb eredményével, 61.85 méterrel állhatott fel a dobogó második fokára.

U18 férfi gerelyhajításban Tombor Kristóf remek eredménnyel, egyéni csúccsal a negyedik helyen végzett. Török Krisztián tanítványa egy rendkívül erős mezőnyben, az első három sorozatot követően még dobogós pozícióban állt, végül 56.90 méteres eredményével a 4. helyen zárt.

U18 férfi kalapácsvetésben Menyhárt Balázs Géza 46.00 méteres egyéni csúccsal a 6. helyet szerezte meg, Fekete András Máté 30.89 méteres egyéni csúccsal a 9. pozícióban zárt, aki U18 férfi diszkoszvetésben szintén kilencedik lett, és szintén egyéni csúccsal (35.53).

U18 női diszkoszvetésben Dani Anikó 19.21 méterrel a 12. helyen zárt, szintén ebben a pozícióban végzett U20 férfi diszkoszvetésben a 27.65 méteres egyéni csúcsot elérő Eősze Gellért.

vehir.hu
további cikkek
SVSE: hét érem az U18-as magyar bajnokságon SVSE SVSE: hét érem az U18-as magyar bajnokságon Székesfehérváron az U18-as atlétikai magyar bajnokságon vettek részt a veszprémi Sportolj Velünk SE atlétái, akik az elmúlt hétvégén összesen hét érmet szereztek; Derdák Sára duplázott, 1500 m-en és 800 m-en is a dobogó legfelső fokára. 2024. június 19. 20:01 Legkisebbektől a legnagyobbakig – sűrű a hétvége az SVSE-nek SVSE Legkisebbektől a legnagyobbakig – sűrű a hétvége az SVSE-nek Előfordulnak olyan „hosszú hétvégék”, amikor minden pillanatban történik valami és nincs idő „megállni”. Kapkodjuk a fejünket, hogy éppen hol és mi történik. Ilyen hétvége „íródott” a veszprémi Sportolj Velünk SE számára, amely megszállta péntektől vasárnapig a székesfehérvári atlétikapályát. 2024. június 17. 13:37 Kéri Bianka két számban is bizonyított a római Európa-bajnokságon Bartha-Kéri Bianka Kéri Bianka két számban is bizonyított a római Európa-bajnokságon A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) atlétája az olaszországi Rómában rendezett atlétikai Európa-bajnokságon 800 méteren, illetve a 4x400 méteres női váltóval is jól szerepelt. 2024. június 12. 9:54 Bartha László nívós kitűntetésben részesült SVSE Bartha László nívós kitűntetésben részesült A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) ügyvezetője Az utánpótlásért-díjat vehetett a Magyar Atlétikai Szövetségtől (MASZ). 2024. június 10. 11:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.