Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kiváló téli dobóeredmények

2023. március 31. 11:28 // Forrás: VEDAC
A téli dobó Európa-kupán és a veszprémi rendezésű U18 és U20 téli dobó magyar bajnokságon is remek VEDAC-os eredmények születtek.

A Veszprémben rendezett felnőtt téli dobó magyar bajnokság eredményei alapján két VEDAC-os atléta vehetett részt a téli dobó Európa-kupán. Csekő Miklós még juniorként mérethette meg magát az U23-as korosztály férfi kalapácsvetésében, és az előkelő 7. helyen végzett. Strigencz Zalán szintén az U23-as korosztály férfi diszkoszvetésében a 11. lett.

Március utolsó hétvégéjén rendezte meg a VEDAC az U18 és U20 téli dobó magyar bajnokságot, ahol a rendezők és a versenyzők is kitettek magukért.

Fertig Fanni kezdte meg az éremgyártást, és megszerezte a hétvége első VEDAC-os bajnoki címét. Mozsdényi Dávid tanítványa a versenyt végig vezetve, már az első sorozatban elért 60.87 méteres egyéni csúcsával érdemelte ki az U18 női kalapácsvetés aranyérmét. Sövényházi Lilla 35.06 méterrel hetedik, Szarvas Olga Boglárka 26.03 méterrel nyolcadik, Dani Anikó 25.82 méterrel kilencedik lett.

Csekő Miklós az előkelő 7. helyen végzett - Fotó: VEDACCsekő Miklós az előkelő 7. helyen végzett - Fotó: VEDAC

A másik VEDAC-os bajnoki címet Csekő Miklós szerezte, Zentai Tibor és Dobos Máté tanítványa magabiztos versenyzéssel, az utolsó sorozatban elért 78.04 méteres idei legjobbjával nemcsak az U20 férfi kalapácsvetés aranyérmét szerezte meg, hanem a korosztályos világranglista élére is került. Eősze Gellért 35.46 méteres egyéni csúccsal 8. lett.

Csatári Jázmin hatalmas csatában, értékes ezüstérmet szerzett U20 női kalapácsvetésben. Az utolsó sorozatig kiélezett versenyt folytatott a szombathelyi Viszkeleti Villővel, és idei legjobb eredményével, 61.85 méterrel állhatott fel a dobogó második fokára.

U18 férfi gerelyhajításban Tombor Kristóf remek eredménnyel, egyéni csúccsal a negyedik helyen végzett. Török Krisztián tanítványa egy rendkívül erős mezőnyben, az első három sorozatot követően még dobogós pozícióban állt, végül 56.90 méteres eredményével a 4. helyen zárt.

U18 férfi kalapácsvetésben Menyhárt Balázs Géza 46.00 méteres egyéni csúccsal a 6. helyet szerezte meg, Fekete András Máté 30.89 méteres egyéni csúccsal a 9. pozícióban zárt, aki U18 férfi diszkoszvetésben szintén kilencedik lett, és szintén egyéni csúccsal (35.53).

U18 női diszkoszvetésben Dani Anikó 19.21 méterrel a 12. helyen zárt, szintén ebben a pozícióban végzett U20 férfi diszkoszvetésben a 27.65 méteres egyéni csúcsot elérő Eősze Gellért.

vehir.hu
további cikkek
Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. ma 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. tegnap 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.