Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megfiatalított magyar keret várja az utolsó két mérkőzést

2023. április 11. 11:27 // Forrás: MTI
Megfiatalított kerettel vág neki a még hátralevő két, tét nélküli Európa-bajnoki selejtezőnek a magyar férfi kézilabda-válogatott.

Miután a legutóbbi fordulókban, a Svájc elleni győzelmeinkkel bebiztosítottuk az Eb-részvételünket, sőt, a csoportelsőségünket is, lehetőségünk nyílik Litvánia, majd hazai pályán Georgia ellen szélesítenünk a keretünket, azaz több fiatalnak lehetőséget adni, hogy tanuljanak, még jobban megismerjék a játékrendszerünket, hiszen a későbbiekben ez fontos lehet. Így most részint rutinos, tapasztalt játékosok, részint tehetséges fiatalok kapnak lehetőséget április végén

 - idézte a magyar szövetség honlapja José María Rodriguez Vaquero kapitányt.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

A magyarok április 27-én Litvániában lépnek pályára, majd 30-án Georgia ellen zárják a sorozatot Tatabányán, de a további eredményektől függetlenül már csoportelsők.

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Andó Arián (Balatonfüredi KSE), Nagy Martin (VfL Gummesbach), Palasics Kristóf (HSA NEKA)
jobbszélsők: Imre Bence (FTC), Krakovszki Zsolt (HSA NEKA)
jobbátlövők: Ilic Zoran (Telekom Veszprém), Ónodi-Jánoskuti Máté (FTC)
irányítók: Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock), Hanusz Egon (TVB Stuttgart), Léka Máté (FTC)
beállók: Rosta Miklós (OTP Bank-PICK Szeged), Szrnka Levente (Fejér B.Á.L.-Veszprém), Szűcs Bence (Balatonfüredi KSE), Vajda Huba (Balatonfüredi KSE)
balátlövők: Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (OTP Bank-PICK Szeged)
balszélsők: Krakovszki Bence (HSA NEKA), Molnár Robin (OTP Bank-PICK Szeged)

vehir.hu
további cikkek
Ilyés Ferenc: nagy, de édes teher az olimpiai kvalifikációs tornák megszervezése kézilabda Ilyés Ferenc: nagy, de édes teher az olimpiai kvalifikációs tornák megszervezése Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke abban bízik, hogy az olimpiai selejtezőn a férfi és a női válogatott is telt ház előtt játszhat majd Tatabányán és Debrecenben, egyúttal azt ígérte, az MKSZ igyekszik minden támogatást megadni ahhoz, hogy a két együttes sikeresen szerepeljen és kiharcolja a párizsi részvételt. 2024. február 6. 20:59 Tatabányán játszhatnak kéziseink az olimpiai részvételért férfi kézilabda-válogatott Tatabányán játszhatnak kéziseink az olimpiai részvételért A magyar férfi kézilabda-válogatott Tatabányán játssza mérkőzéseit a párizsi olimpia márciusi selejtezőtornáján. 2024. február 2. 17:07 Kézilabda olimpiai selejtezők: elkészült a menetrend kézilabda Kézilabda olimpiai selejtezők: elkészült a menetrend A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elkészítette a férfi és női olimpiai selejtezők menetrendjét. 2024. január 30. 13:30 Chema Rodríguez: megérdemelte az ötödik helyet a magyar csapat férfi kézilabda-válogatott Chema Rodríguez: megérdemelte az ötödik helyet a magyar csapat A szövetségi kapitány szerint megérdemelte az Európa-bajnoki ötödik helyet a magyar férfi kézilabda-válogatott, mert a játékosok keményen megdolgoztak érte. 2024. január 29. 20:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.