Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
28°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
28°C

Sergio Cabrera a futsalválogatott új szövetségi kapitánya

2023. április 18. 14:54 // Forrás: mlsz.hu
A magyar férfi futsalválogatott nemzetközileg elismert szakember irányításával folytatja a munkát, míg az eddigi kapitány, Turzó József az MLSZ futsalszakágának vezetőjeként az egész terület fejlődéséért, összehangolásáért lesz felelős – számolt be róla kedden az mlsz.hu.

Az mlsz.hu közleményében emlélekeztet, Sergio Cabrera jól ismeri a magyar futsalt és a válogatott keret játékosait, ugyanis 2017-től 2021-ig az MVFC Berettyóújfalu vezetőedzője volt, magyar bajnoki címet és Magyar Kupa-győzelmet szerzett csapatával. Legutóbb a spanyol Levante vezetőedzője volt, korábban hazáján kívül Franciaországban és Kuvatiban is dolgozott.

A nagypályás férfi és női labdarúgáshoz hasonlóan a futsalban is hosszú távú stratégiában gondolkodunk, amelynek koordinálását Turzó Józsefre bízzuk, aki a jövőben szakágvezetőként dolgozik a szövetségben 

– mondta a váltásról Barczi Róbert sportigazgató.

A kinevezéssel Turzó József szövetségi kapitányi pozíciója értelemszerűen megszűnik. A váltásról hónapokkal ezelőtt megszületett a döntés, a válogatottat irányító utódját már közösen választottuk ki. Azért esett Sergio Cabrerára a választásunk, mert kiváló szakmai tudása, pozitív személyisége és karaktere mellett jól ismeri a magyar futsalt, és éveken át sikeresen dolgozott Magyarországon.

Barczi Róbert sportigazgató, Sergio Cabrera szövetségi kapitány és Turzó József szakágvezető - Fotó: mlsz.huBarczi Róbert sportigazgató, Sergio Cabrera szövetségi kapitány és Turzó József szakágvezető - Fotó: mlsz.hu

Sergio Cabrera a hét elején Magyarországra érkezett, és a helyszínen tekintette meg a Magyarország-Belgium vb-pótselejtezőt, amelyet a magyar válogatott 4-3-ra megnyert ugyan, de a továbbjutást nem tudta kiharcolni.

Először is szeretném megköszönni a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, hogy engem kért fel a magyar válogatott irányítására 

– fogalmazott Sergio Cabrera.

A célom, hogy a Turzó József által elkezdett úton haladva, az irányításommal folytatódjon a magyar válogatott fejlődése, és egy győztes mentalitású csapatot alakítsunk ki. A hétfő világbajnoki pótselejtezőn is látszott, hogy csapatunk nagyon közel az európai élmezőnyhöz, képes gyors, dinamikus játékra, vagyis megvan benne a potenciál az előrelépésre. A meglévő keretre építve szeretnék új játékosokat beépíteni a csapatba, ebben sokat segít, hogy jól ismerem a magyar bajnokságot. Hiszek benne, hogy már rövid távon is javítani tudunk a csapat eredményességén.

Turzó József a hétfői mérkőzésen ült utoljára a kispadon szövetségi kapitányként, de a továbbiakban is a futsal fejlesztéséért fog dolgozni, mostantól azonban a stratégiai feladatok végrehajtása lesz a feladata.

Óriási megtiszteltetés, hogy Kozma Mihály örökségét átvéve, a szakágat irányítva folytathatom a munkámat. Eddig is a futsal fejlődéséért dolgoztam, mostantól a klubokkal is szorosan együttműködve azt kívánom elérni, hogy egységes, egymásra épülő utánpótlásképzés, és összehangolt klubmunka jellemezze. Bízom benne, hogy az eddigieknél eredményesebb magyar futsal alapjait rakjuk le a következő időszakban, melyhez az új szövetségi kapitánynak is sok sikert kívánok 

– fogalmazott Turzó József.

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi futsal felkészülési mérkőzés 2023/24
Hazai
Magyarország
Vendég
Svédország
Időpont
2023. október 9. 18:00
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
2-2
részletek
Sorozat
Férfi futsal felkészülési mérkőzés 2023/24
Hazai
Magyarország
Vendég
Svédország
Időpont
2023. október 11. 16:45
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
5-0
részletek
további cikkek
„Kirabolták” a futsalcsapat játékosait! 1. Futsal Club Veszprém „Kirabolták” a futsalcsapat játékosait! Az 1. Futsal Club Veszprém kreatív videóban ismertette legújabb együttműködő partnerét, amelyben lehullott a lepel a csapat idei szereléséről is. 2024. július 19. 15:29 Megkezdte felkészülését az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Megkezdte felkészülését az 1. FC Veszprém Portálunk, a vehir.hu meghívást kapott az 1. Futsal Club Veszprém nyári felkészülésének péntek esti, első edzésére. Öt új játékos mellett egy saját nevelésű fiatal is csatlakozott kerethez – FOTÓRIPORT. 2024. július 12. 17:55 Rajki Tamás: A kulcsszó idén a tanulás volt, jövőre egészen más terveink vannak! 1. Futsal Club Veszprém Rajki Tamás: A kulcsszó idén a tanulás volt, jövőre egészen más terveink vannak! Az 1. Futsal Club Veszprém az élvonalbeli bajnokságot tekintve a hatodik, a kupasorozatban viszont ezüstérmes pozícióban végzett a 2023/2024-es idényben. Az együttes ügyvezetője, Rajki Tamás portálunk megkeresésére úgy fogalmazott, amit elterveztek, azt sikerült megvalósítaniuk, hiszen több saját nevelésű játékosukat is beépítették a felnőtt alakulatba, akikre hosszú távon is lehet számítani 2024. július 1. 11:35 Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Bővítették a Veszprém-kártyára jogosultak körét, futsal pályát építenének a Március 15. utcai uszoda helyére – ülésezett a képviselő-testület. 2024. június 27. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.