Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi gól, magyar győzelem a svédek ellen

2023. október 11. 18:47
A hétfői döntetlen után szerdán már magabiztos, 5-0-s győzelmet ünnepelhetett Veszprémben a magyar futsalválogatott Svédország ellen.

A hétfői 2-2-es döntetlen után szerdán újabb felkészülési mérkőzést játszott Veszprémben, a Március 15. utcai sportcsarnokban a magyar és a svéd futsalválogatott. Egyetlen helyen változott a mieink kerete az első találkozóhoz képest: az akkor duplázó Dróth Zoltán visszatért klubjához, a BL-selejtezőre készülő Haladáshoz.

A cikk végén képgaléria találhatóA cikk végén képgaléria található

Ellentmondást nem tűrve kezdett a magyar együttes, Fekete és Szentes-Bíró is védésre kényszerítette Janssont az első percekben. A túloldalon Poyraz került helyzetbe, miután a magyar védők eladták a labdát, szerencsére a svéd nagy helyzetben a kapu mellé lőtt.

A 3. percben ismét Jansson védett Nagy Kevin lökete után. Aztán még közelebb járt a gólszerzéshez a magyar együttes. Rábl ugyanis szép passzal ugratta ki a veszprémi Tatait, aki szép bokamozdulattal pörgetett kapura, centik hiányoztak,  a játékszer a kapufán csattant.

Sergio Cabrera együttese nagy nyomás alá helyezte ellenfelét, amely csak elvétve tévedt át a hazai térfélre. A 8. minutumban pedig góllá is érett a fölény: Fekete bombája a védőkön megpattanva a hálóban landolt (1-0).

Kisvártatva Hadházi duplázhatta volna meg a különbséget, de előbb mellé, aztán fölé lőtt. A folytatásban mit sem változott a játék képe: továbbra is nemzeti együttesünk dominált. Valósággal záporoztak a lövések Jansson portája felé, többször is bravúrral védett a „három koronások” portása.

Fél perccel a szünet előtt Lux szerzett labdát a félpályánál, a kilenceshez érve egy gyönyörű csellel becsapta Bojangot, majd a rövid alsóba lőtt (2-0). A 19 esztendős veszprémi futsalos pályafutása első gólját jegyezte címeres mezben! A végén Szalmás került szemtől szembe Janssonnal, szépen el is húzta a labdát a hálóőr mellett, majd a kapufát találta el.

A második felvonás elején Jansson előbb Pál, aztán Szalmás próbálkozását hárította. A 25. percben viszont már ő sem segíthetett csapatán. A Gashitól elpattanó labdára Rábl csapott le szemfülesen, majd felvarrta azt a léc alá (3-0).

Fél óra telt el az összecsapásból, amikor Alasztics rövid időn belül két védést is bemutatott. Másodjára Furublad közeli löketét fejjel hárította, emiatt rövid ideig ápolni kellett, így a harmadik veszprémi, Spandler is pályára léphetett.

A végjátékhoz közeledve inkább a keménység dominált, többször is összeszólalkoztak a felek. Hattal a vége előtt Gashi tarolta le Szalmást, s a földön fekve is folytatódott az összecsapásuk, amiért mindketten piros lapot kaptak.

Az északiak vészkapussal rohamoztak, de így sem jártak sikerrel. Néggyel a lefújás előtt Smajlovic ért bele szerencsétlenül Hadházi beadásába, a labda ugyanis a svéd hálóban kötött ki (4-0).

Az utolsó percben is öt négy ellen támadtak a sárga-fekete mezesek, ám labdát vesztettek. Pál pedig köszönte a lehetőséget és a saját térfeléről az üres kapuba ívelt (5-0).

Ötödször játszott Veszprémben a magyar futsalválogatott, s ezúttal az első győzelem is megszületett.

Férfi futsal felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Svédország 5-0 (2-0)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 700 néző. Matula, Pesko (szlovákok)
Magyarország: Alasztics – Fekete M., Szentes-Bíró, Rábl, Nagy K.
Csere: Spandler Gémesi (kapusok), Pál, Kovács M., Hadházi, Bencsik R., Tatai, Lux, Bartha, Szalmás
Szövetségi kapitány: Sergio Cabrera
Svédország: Jansson– Bejan, Gashi, Zhubi, Bojang
Csere: Sääf, Herlin (kapusok), Mossberg, Rash, Smajlovic, Sijan, Söderqvist, Sadiku, Poyraz, Furublad
Szövetségi kapitány: Matija Dulvat
Gólszerzők: Fekete M. (8.), Lux (20.), Rábl (25.), Smajlovic (36. – öngól), Pál (40.)
Piros lap: Szalmás (34.), ill. Gashi (34.)

 

Galéria
Magyarország–Svédország 5-0 (2-0)
Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Események
Sorozat
Férfi futsal felkészülési mérkőzés 2023/24
Hazai
Magyarország
Vendég
Svédország
Időpont
2023. október 9. 18:00
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
2-2
részletek
Sorozat
Férfi futsal felkészülési mérkőzés 2023/24
Hazai
Magyarország
Vendég
Svédország
Időpont
2023. október 11. 16:45
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
5-0
részletek
további cikkek
Futsal felkészülési torna: vereséggel zártak a magyarok Somorján magyar futsalválogatott Futsal felkészülési torna: vereséggel zártak a magyarok Somorján A magyar futsalválogatott kedden 3-1-re kikapott a csehektől a Szlovákiában rendezett nemzetközi felkészülési tornán. 2024. április 17. 21:44 Futsal felkészülési torna: döntetlent játszottak a magyarok a svédekkel magyar futsalválogatott Futsal felkészülési torna: döntetlent játszottak a magyarok a svédekkel A magyar futsalválogatott vasárnap 2-2-es döntetlent játszott a svédekkel a Szlovákiában zajló, Fever Days elnevezésű nemzetközi felkészülési tornán. 2024. április 14. 22:12 Futsal felkészülési torna: vereséggel kezdtek a magyarok magyar futsalválogatott Futsal felkészülési torna: vereséggel kezdtek a magyarok A magyar futsalválogatott szombaton 4-1-re kikapott a házigazdától a Szlovákiában zajló, Fever Days elnevezésű nemzetközi felkészülési tornán. 2024. április 13. 19:53 Szlovákiai tornára készül a futsalválogatott – egy veszprémi játékos a keretben magyar futsalválogatott Szlovákiai tornára készül a futsalválogatott – egy veszprémi játékos a keretben A decemberi Eb-selejtezőkre készülő férfi futsalválogatott áprilisban szlovákiai felkészülési tornán vesz részt, amely során három nemzetközi mérkőzésen lép pályára. Sergio Mullor Cabrera szövetségi kapitány ezúttal egy veszprémi játékosnak, Lux B. Gábornak szavazott bizalmat. 2024. április 8. 11:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.