Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Veszprémi gól, magyar győzelem a svédek ellen

2023. október 11. 18:47
A hétfői döntetlen után szerdán már magabiztos, 5-0-s győzelmet ünnepelhetett Veszprémben a magyar futsalválogatott Svédország ellen.

A hétfői 2-2-es döntetlen után szerdán újabb felkészülési mérkőzést játszott Veszprémben, a Március 15. utcai sportcsarnokban a magyar és a svéd futsalválogatott. Egyetlen helyen változott a mieink kerete az első találkozóhoz képest: az akkor duplázó Dróth Zoltán visszatért klubjához, a BL-selejtezőre készülő Haladáshoz.

A cikk végén képgaléria találhatóA cikk végén képgaléria található

Ellentmondást nem tűrve kezdett a magyar együttes, Fekete és Szentes-Bíró is védésre kényszerítette Janssont az első percekben. A túloldalon Poyraz került helyzetbe, miután a magyar védők eladták a labdát, szerencsére a svéd nagy helyzetben a kapu mellé lőtt.

A 3. percben ismét Jansson védett Nagy Kevin lökete után. Aztán még közelebb járt a gólszerzéshez a magyar együttes. Rábl ugyanis szép passzal ugratta ki a veszprémi Tatait, aki szép bokamozdulattal pörgetett kapura, centik hiányoztak,  a játékszer a kapufán csattant.

Sergio Cabrera együttese nagy nyomás alá helyezte ellenfelét, amely csak elvétve tévedt át a hazai térfélre. A 8. minutumban pedig góllá is érett a fölény: Fekete bombája a védőkön megpattanva a hálóban landolt (1-0).

Kisvártatva Hadházi duplázhatta volna meg a különbséget, de előbb mellé, aztán fölé lőtt. A folytatásban mit sem változott a játék képe: továbbra is nemzeti együttesünk dominált. Valósággal záporoztak a lövések Jansson portája felé, többször is bravúrral védett a „három koronások” portása.

Fél perccel a szünet előtt Lux szerzett labdát a félpályánál, a kilenceshez érve egy gyönyörű csellel becsapta Bojangot, majd a rövid alsóba lőtt (2-0). A 19 esztendős veszprémi futsalos pályafutása első gólját jegyezte címeres mezben! A végén Szalmás került szemtől szembe Janssonnal, szépen el is húzta a labdát a hálóőr mellett, majd a kapufát találta el.

A második felvonás elején Jansson előbb Pál, aztán Szalmás próbálkozását hárította. A 25. percben viszont már ő sem segíthetett csapatán. A Gashitól elpattanó labdára Rábl csapott le szemfülesen, majd felvarrta azt a léc alá (3-0).

Fél óra telt el az összecsapásból, amikor Alasztics rövid időn belül két védést is bemutatott. Másodjára Furublad közeli löketét fejjel hárította, emiatt rövid ideig ápolni kellett, így a harmadik veszprémi, Spandler is pályára léphetett.

A végjátékhoz közeledve inkább a keménység dominált, többször is összeszólalkoztak a felek. Hattal a vége előtt Gashi tarolta le Szalmást, s a földön fekve is folytatódott az összecsapásuk, amiért mindketten piros lapot kaptak.

Az északiak vészkapussal rohamoztak, de így sem jártak sikerrel. Néggyel a lefújás előtt Smajlovic ért bele szerencsétlenül Hadházi beadásába, a labda ugyanis a svéd hálóban kötött ki (4-0).

Az utolsó percben is öt négy ellen támadtak a sárga-fekete mezesek, ám labdát vesztettek. Pál pedig köszönte a lehetőséget és a saját térfeléről az üres kapuba ívelt (5-0).

Ötödször játszott Veszprémben a magyar futsalválogatott, s ezúttal az első győzelem is megszületett.

Férfi futsal felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Svédország 5-0 (2-0)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 700 néző. Matula, Pesko (szlovákok)
Magyarország: Alasztics – Fekete M., Szentes-Bíró, Rábl, Nagy K.
Csere: Spandler Gémesi (kapusok), Pál, Kovács M., Hadházi, Bencsik R., Tatai, Lux, Bartha, Szalmás
Szövetségi kapitány: Sergio Cabrera
Svédország: Jansson– Bejan, Gashi, Zhubi, Bojang
Csere: Sääf, Herlin (kapusok), Mossberg, Rash, Smajlovic, Sijan, Söderqvist, Sadiku, Poyraz, Furublad
Szövetségi kapitány: Matija Dulvat
Gólszerzők: Fekete M. (8.), Lux (20.), Rábl (25.), Smajlovic (36. – öngól), Pál (40.)
Piros lap: Szalmás (34.), ill. Gashi (34.)

 

Galéria
Magyarország–Svédország 5-0 (2-0)
Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Események
Sorozat
Férfi futsal felkészülési mérkőzés 2023/24
Hazai
Magyarország
Vendég
Svédország
Időpont
2023. október 9. 18:00
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
2-2
részletek
Sorozat
Férfi futsal felkészülési mérkőzés 2023/24
Hazai
Magyarország
Vendég
Svédország
Időpont
2023. október 11. 16:45
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
5-0
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.