Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C

Dróth Veszprémben lett százados

2023. október 9. 20:39
Dróth Zoltán Veszprémben szerezte meg pályafutása 100. és a 101. gólját a magyar futsalválogatottban. Bár a veszprémi Spandler Mátyás hét másodperccel a vége előtt tízméterest hárított, ezt követően mégis betalált a svéd válogatott, így döntetlennel zárult a hétfő esti felkészülési mérkőzés.

A Veszprémben folyó szakmai munka elismerésének és a szurkolók által teremtett egyedi hangulatnak is tulajdoníthatjuk, hogy tíz éven belül immáron negyedszer szerepelt városunkban a magyar férfi futsalválogatott. Ráadásul Sergio Cabrera együttesébe Tatai József, Spandler Mátyás és Lux Gábor személyében három bakonyi játékos is meghívót kapott.

Miután a szlovénok elleni 2013-as, a fehéroroszok elleni 2014-es és az oroszok elleni 2019-es felkészülési mérkőzést is egyaránt elvesztette nemzeti csapatunk, a svédekkel szembeni páros mérkőzés első, hétfői felvonásán egyetlen cél, a győzelem lebeghetett a magyarok szeme előtt.

A cikk végén képgaléria találhatóA cikk végén képgaléria található

Nagyjából nyolcszáz néző előtt, jó iramban kezdődött az összecsapás, nem sok időt fecséreltek a tapogatózásra a felek. Az első nagyobb lehetőség a csapatkapitány Dróth előtt adódott, ám Sääf védte a lövést. A túloldalon a másik „cséká” Zhubi próbálkozott, de a Veszprém kapusa, Spandler hárítani tudott.

Nem egész öt percet kellett várni aztán a magyar találatra. Rábl oldalberúgását Dróth gyönyörű mozdulattal, kapásból a hosszú alsóba vágta (1-0). Ez volt a Haladás 35 esztendős csatárának 100. gólja címeres mezben!

A 13. percben Zhubi vezethette egy az egyben Spandlerre a játékszert, aki nem tudott élni a lehetőséggel. Kisvártatva Rábl indította a félpályáról a teljesen üresen maradt Dróthot, a kitűnő center a hatosnál befordult és könnyed mozdulattal a hálóba gurított (2-0).

Érződött, hogy a svédek nem éppen virtuózai a sportágnak, elsősorban a harcosságukra apelláltak. Kisebb helyzeteket is elsősorban a magyar hibákból alakítottak ki, igaz, ezek közül egyet sem tudtak gólra váltani.

A második felvonás elején már Gémesi őrizte a hazai kaput, aki eleinte viszonylag nyugodtan szemlélhette az eseményeket. A 25. percben Gashi kínálta meg egy közeli lökettel, amit még védeni tudott, a kipattanót aztán Zhubi már gólra váltotta (2-1).

A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, a magyar válogatott már nem tudta ráerőltetni akaratát ellenfelére. A 29. percben Poyraz veszélyes lövését követően Gémesi védett ismét nagyot.

Nyolc perccel a vége előtt időt kért Sergio Cabrera, tanítványai azonban továbbra is pontatlanul, rengeteg hibával játszottak.

A hajrában mindkét csapatnak összegyűlt az ötödik szabálytalansága. Zhubi aztán letarolta Feketét, így Dróthnak megadatott, hogy mesterhármast szerezzen, de a lövése elakadt a svéd hálóőrben.

Öt a négy elleni játékre váltottak a svédek. Poyraz előtt adódott nagy helyzet az utolsó percben, szerencsére Gémesi résen volt.

Nyolc másodperccel a vége előtt Rábl szabálytalankodott teljesen felesleges. Gashi lőtte a tízméterest, Spandler visszaállt, s védte a középre tartó löketet. Úgy tűnt, hogy a veszprémi portásé lehet a slusszpoén, sajnos nem így lett. Smajlovic ugyanis egy szögletet követően öt másodperccel a lefújás előtt a hálóba pofozta a játékszert, kialakítva a 2-2-es végeredményt.

Folytatás szerdán (16.45) ismét Svédország ellen, ismét Veszprémben.

Férfi futsal felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Svédország 2-2 (2-0)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző.
Magyarország: Spandler – Pál, Dróth, Szalmás, Nagy K.
Csere: Alasztics, Gémesi (kapusok), Kovács M, Hadházi, Fekete M., Bencsik R., Tatai, Rábl, Szentes-Bíró, Lux, Bartha
Szövetségi kapitány: Sergio Cabrera
Svédország: Sääf – Bejan, Gashi, Zhubi, Bojang
Csere: Jansso, Herlin (kapusok), Mossberg, Rash, Smajlovic, Sijan, Söderqvist, Sadiku, Poyraz, Furublad
Szövetségi kapitány: Matija Dulvat
Gólszerzők: Dróth (5., 13.), ill. Zhubi (25.)

Kapitányi értékelés

Csalódott vagyok, és nem is annyira az eredmény miatt, hanem amiatt, hogy a második félidőben kiengedtük a kezünkből az irányítást, és felhoztuk a svédeket. Az első félidei jó játék után váratlan volt, hogy ennyire visszaesett a játékunk, még akkor is, ha sok fiatal kapott lehetőséget, és a rutin hiánya ilyen esetekben sokat számíthat. A második mérkőzésre elsősorban a második játékrészben elkövetett hibákat kell kijavítanunk 

– nyilatkozta szövetség honlapján Sergio Cabrera szövetségi kapitány.

Galéria
Magyarország–Svédország 2-2 (2-0)
Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Események
Sorozat
Férfi futsal felkészülési mérkőzés 2023/24
Hazai
Magyarország
Vendég
Svédország
Időpont
2023. október 9. 18:00
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
2-2
részletek
Sorozat
Férfi futsal felkészülési mérkőzés 2023/24
Hazai
Magyarország
Vendég
Svédország
Időpont
2023. október 11. 16:45
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
5-0
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.