Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Dróth Veszprémben lett százados

2023. október 9. 20:39
Dróth Zoltán Veszprémben szerezte meg pályafutása 100. és a 101. gólját a magyar futsalválogatottban. Bár a veszprémi Spandler Mátyás hét másodperccel a vége előtt tízméterest hárított, ezt követően mégis betalált a svéd válogatott, így döntetlennel zárult a hétfő esti felkészülési mérkőzés.

A Veszprémben folyó szakmai munka elismerésének és a szurkolók által teremtett egyedi hangulatnak is tulajdoníthatjuk, hogy tíz éven belül immáron negyedszer szerepelt városunkban a magyar férfi futsalválogatott. Ráadásul Sergio Cabrera együttesébe Tatai József, Spandler Mátyás és Lux Gábor személyében három bakonyi játékos is meghívót kapott.

Miután a szlovénok elleni 2013-as, a fehéroroszok elleni 2014-es és az oroszok elleni 2019-es felkészülési mérkőzést is egyaránt elvesztette nemzeti csapatunk, a svédekkel szembeni páros mérkőzés első, hétfői felvonásán egyetlen cél, a győzelem lebeghetett a magyarok szeme előtt.

A cikk végén képgaléria találhatóA cikk végén képgaléria található

Nagyjából nyolcszáz néző előtt, jó iramban kezdődött az összecsapás, nem sok időt fecséreltek a tapogatózásra a felek. Az első nagyobb lehetőség a csapatkapitány Dróth előtt adódott, ám Sääf védte a lövést. A túloldalon a másik „cséká” Zhubi próbálkozott, de a Veszprém kapusa, Spandler hárítani tudott.

Nem egész öt percet kellett várni aztán a magyar találatra. Rábl oldalberúgását Dróth gyönyörű mozdulattal, kapásból a hosszú alsóba vágta (1-0). Ez volt a Haladás 35 esztendős csatárának 100. gólja címeres mezben!

A 13. percben Zhubi vezethette egy az egyben Spandlerre a játékszert, aki nem tudott élni a lehetőséggel. Kisvártatva Rábl indította a félpályáról a teljesen üresen maradt Dróthot, a kitűnő center a hatosnál befordult és könnyed mozdulattal a hálóba gurított (2-0).

Érződött, hogy a svédek nem éppen virtuózai a sportágnak, elsősorban a harcosságukra apelláltak. Kisebb helyzeteket is elsősorban a magyar hibákból alakítottak ki, igaz, ezek közül egyet sem tudtak gólra váltani.

A második felvonás elején már Gémesi őrizte a hazai kaput, aki eleinte viszonylag nyugodtan szemlélhette az eseményeket. A 25. percben Gashi kínálta meg egy közeli lökettel, amit még védeni tudott, a kipattanót aztán Zhubi már gólra váltotta (2-1).

A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, a magyar válogatott már nem tudta ráerőltetni akaratát ellenfelére. A 29. percben Poyraz veszélyes lövését követően Gémesi védett ismét nagyot.

Nyolc perccel a vége előtt időt kért Sergio Cabrera, tanítványai azonban továbbra is pontatlanul, rengeteg hibával játszottak.

A hajrában mindkét csapatnak összegyűlt az ötödik szabálytalansága. Zhubi aztán letarolta Feketét, így Dróthnak megadatott, hogy mesterhármast szerezzen, de a lövése elakadt a svéd hálóőrben.

Öt a négy elleni játékre váltottak a svédek. Poyraz előtt adódott nagy helyzet az utolsó percben, szerencsére Gémesi résen volt.

Nyolc másodperccel a vége előtt Rábl szabálytalankodott teljesen felesleges. Gashi lőtte a tízméterest, Spandler visszaállt, s védte a középre tartó löketet. Úgy tűnt, hogy a veszprémi portásé lehet a slusszpoén, sajnos nem így lett. Smajlovic ugyanis egy szögletet követően öt másodperccel a lefújás előtt a hálóba pofozta a játékszert, kialakítva a 2-2-es végeredményt.

Folytatás szerdán (16.45) ismét Svédország ellen, ismét Veszprémben.

Férfi futsal felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Svédország 2-2 (2-0)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző.
Magyarország: Spandler – Pál, Dróth, Szalmás, Nagy K.
Csere: Alasztics, Gémesi (kapusok), Kovács M, Hadházi, Fekete M., Bencsik R., Tatai, Rábl, Szentes-Bíró, Lux, Bartha
Szövetségi kapitány: Sergio Cabrera
Svédország: Sääf – Bejan, Gashi, Zhubi, Bojang
Csere: Jansso, Herlin (kapusok), Mossberg, Rash, Smajlovic, Sijan, Söderqvist, Sadiku, Poyraz, Furublad
Szövetségi kapitány: Matija Dulvat
Gólszerzők: Dróth (5., 13.), ill. Zhubi (25.)

Kapitányi értékelés

Csalódott vagyok, és nem is annyira az eredmény miatt, hanem amiatt, hogy a második félidőben kiengedtük a kezünkből az irányítást, és felhoztuk a svédeket. Az első félidei jó játék után váratlan volt, hogy ennyire visszaesett a játékunk, még akkor is, ha sok fiatal kapott lehetőséget, és a rutin hiánya ilyen esetekben sokat számíthat. A második mérkőzésre elsősorban a második játékrészben elkövetett hibákat kell kijavítanunk 

– nyilatkozta szövetség honlapján Sergio Cabrera szövetségi kapitány.

Galéria
Magyarország–Svédország 2-2 (2-0)
Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Események
Sorozat
Férfi futsal felkészülési mérkőzés 2023/24
Hazai
Magyarország
Vendég
Svédország
Időpont
2023. október 9. 18:00
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
2-2
részletek
Sorozat
Férfi futsal felkészülési mérkőzés 2023/24
Hazai
Magyarország
Vendég
Svédország
Időpont
2023. október 11. 16:45
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
5-0
részletek
további cikkek
Futsal felkészülési torna: vereséggel zártak a magyarok Somorján magyar futsalválogatott Futsal felkészülési torna: vereséggel zártak a magyarok Somorján A magyar futsalválogatott kedden 3-1-re kikapott a csehektől a Szlovákiában rendezett nemzetközi felkészülési tornán. 2024. április 17. 21:44 Futsal felkészülési torna: döntetlent játszottak a magyarok a svédekkel magyar futsalválogatott Futsal felkészülési torna: döntetlent játszottak a magyarok a svédekkel A magyar futsalválogatott vasárnap 2-2-es döntetlent játszott a svédekkel a Szlovákiában zajló, Fever Days elnevezésű nemzetközi felkészülési tornán. 2024. április 14. 22:12 Futsal felkészülési torna: vereséggel kezdtek a magyarok magyar futsalválogatott Futsal felkészülési torna: vereséggel kezdtek a magyarok A magyar futsalválogatott szombaton 4-1-re kikapott a házigazdától a Szlovákiában zajló, Fever Days elnevezésű nemzetközi felkészülési tornán. 2024. április 13. 19:53 Szlovákiai tornára készül a futsalválogatott – egy veszprémi játékos a keretben magyar futsalválogatott Szlovákiai tornára készül a futsalválogatott – egy veszprémi játékos a keretben A decemberi Eb-selejtezőkre készülő férfi futsalválogatott áprilisban szlovákiai felkészülési tornán vesz részt, amely során három nemzetközi mérkőzésen lép pályára. Sergio Mullor Cabrera szövetségi kapitány ezúttal egy veszprémi játékosnak, Lux B. Gábornak szavazott bizalmat. 2024. április 8. 11:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.