Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
29°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
29°C

A veszprémi tájfutók Somoskő várát is bevették

2023. április 28. 15:44
Kiválóan szerepeltek a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a közelmúltban rendezett XVI. Nógrád Nagydíjon.

Salgóvár és Somoskővár közvetlen közelében, az Európában egyedülálló természeti ritkaságnak számító, mintegy 15 négyzetkilométer kiterjedésű bazaltfennsík, a „Medves laposa” mellett rendezték a XVI. Nógrád Nagydíjat április 22-23-án, ami a juniorok és ifik számára válogató verseny is volt.

A változatos középhegységi terepet mérsékelt szintkülönbségek, sok helyen részletgazdag domborzat, érdekes sziklaalakzatok jellemzik, ahol sokfelé megtalálhatók az egykori szénbányászat nyomai suvadásos területek, bányagödrök, egykori bányabejáratok, kisvasúti pályatestek formájában

– fogalmazott Gaschler-Gyeviki Nóra, a VHS sajtóreferense.

Fotó: VHSFotó: VHS

Hozzátette: a korábbi napok jelentős esőzései után kegyes volt az időjárás a tájfutókhoz, így mindkét nap az évszaknak megfelelő, tavaszias körülmények között teljesíthették a pályákat.

Bár a nagy szintkülönbségek emberpróbálónak bizonyultak, a Veszprémi Honvéd tagjai állták ezt a próbát, így – főleg az utánpótláskorúak – sok szép eredménnyel térhettek haza. Különösen a 14-es kategóriában tettek ki magukért a fiatalok, ahol a dobogóra majdnem mindenki piros VHS mezben állhatott fel.

Eredmények

N14: 1. Gaschler Janka, 2. Heizer Alíz, 3. Kovács Borbála
N18: 2. Lantali Lili

F12: 3. Serle Ábel Tas
F14: 2. Molnár Iván
F35Br: 2. Erdélyi Krisztián
F45Br: 2. Barát János
F60: 1. Prill László

vehir.hu
további cikkek
Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek Veszprémi Honvéd Sportegyesület Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói nagyszerűen szerepeltek a tájékozódási futók középtávú egyéni és váltó országos bajnokságán. 2024. június 25. 15:22 Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén tájfutás Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a pünkösdi hétvégén Lakitelek-Csévharaszt központtal rendezett kiemelt országos versenyen. 2024. május 30. 13:21 Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét tájfutás Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét A Veszprémi Honvéd SE versenyzői – ezúttal iskoláikat képviselve – ismét szép eredményeket értek el a tájékozódási futók országos diákolimpiáján. A Lovassy László Gimnázium tanulói ráadásul sorozatban negyedszer nyerték meg az iskolák közötti pontversenyt. 2024. május 24. 14:36 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.