2023. június 6.
//
Norbert névnap

A veszprémi tájfutók Somoskő várát is bevették

Kiválóan szerepeltek a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a közelmúltban rendezett XVI. Nógrád Nagydíjon.

Salgóvár és Somoskővár közvetlen közelében, az Európában egyedülálló természeti ritkaságnak számító, mintegy 15 négyzetkilométer kiterjedésű bazaltfennsík, a „Medves laposa” mellett rendezték a XVI. Nógrád Nagydíjat április 22-23-án, ami a juniorok és ifik számára válogató verseny is volt.

A változatos középhegységi terepet mérsékelt szintkülönbségek, sok helyen részletgazdag domborzat, érdekes sziklaalakzatok jellemzik, ahol sokfelé megtalálhatók az egykori szénbányászat nyomai suvadásos területek, bányagödrök, egykori bányabejáratok, kisvasúti pályatestek formájában

– fogalmazott Gaschler-Gyeviki Nóra, a VHS sajtóreferense.

Fotó: VHSFotó: VHS

Hozzátette: a korábbi napok jelentős esőzései után kegyes volt az időjárás a tájfutókhoz, így mindkét nap az évszaknak megfelelő, tavaszias körülmények között teljesíthették a pályákat.

Bár a nagy szintkülönbségek emberpróbálónak bizonyultak, a Veszprémi Honvéd tagjai állták ezt a próbát, így – főleg az utánpótláskorúak – sok szép eredménnyel térhettek haza. Különösen a 14-es kategóriában tettek ki magukért a fiatalok, ahol a dobogóra majdnem mindenki piros VHS mezben állhatott fel.

Eredmények

N14: 1. Gaschler Janka, 2. Heizer Alíz, 3. Kovács Borbála
N18: 2. Lantali Lili

F12: 3. Serle Ábel Tas
F14: 2. Molnár Iván
F35Br: 2. Erdélyi Krisztián
F45Br: 2. Barát János
F60: 1. Prill László

vehir.hu