Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Több rendőrt szeretne az utcára a Reformerek képviselője Veszprémben

2023. május 4. 13:49
Kovács Rajmund, a Reformerek színeiben politizáló önkormányzati képviselő sajtótájékoztató keretében kommentálta a városi közgyűlés legutóbbi eseményeit. Kitért a közbiztonság helyzetére, az EKF átláthatóságára egy helyi területi vita kérdésére is.

A veszprémi képviselőtestület a múlt héten ülésezett legutóbb, ezen a városi rendőrkapitány is tartott beszámolót, amelyben megemlített több bűnügyi statisztikát is a 2022-es évből. Kovács Rajmund a sajtótájékoztatón felidézte, ezek a mutatók szinte kivétel nélkül emelkedtek a korábbiakhoz képest, azaz több bűncselekmény történt Veszprémben, mint a korábbi években.

A képviselő ezért szorgalmazza, hogy a közterületeken a jövőben több rendőr járőrözzön, hiszen, ahogy fogalmazott, a puszta jelenlétük is bírhat elrettentő erővel a potenciális bűnelkövetők számára.

Amennyiben nincs elegendő rendőr az állományban – folytatta Kovács Rajmund – akkor a polgármesternek és az országgyűlési képviselőnek a belügyminiszterhez kellene fordulnia a probléma megoldásáért.

Kovács Rajmund, a Reformerek képviselőjeKovács Rajmund, a Reformerek képviselője

A közbiztonság helyzetén kívül szóba került még az EKF átláthatósága is. Itt a Reformerek képviselője megemlítette, hogy legutóbb egy olyan vállalkozást támogatott több tízmillió forinttal a program egy fesztivál megszervezése kapcsán, amelynek képviselőjének rokona az EKF-et irányító Zrt. vezetőségében foglal helyet.

Kiemelte, habár jogilag nem áll fenn az összeférhetetlenség, az EKF jó hírének megőrzése érdekében érdemes lenne alaposabb átvilágítást végezni a támogatások odaítélésekor.

Végezetül egy csererdei vitás helyzetről is szót ejtett, amiről korábban már mi is írtunk a Vehíren. A telekvitában érintett cégek azóta sem tudtak megállapodni egymással, ezért Kovács Rajmund sürgeti a polgármester közvetítő szerepvállalását, miszerint az ő moderálása mellett kellene tárgyalóasztalhoz ültetni a cégvezetőket és elérni a megállapodás megkötését.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.