Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tánclépések egymás felé

2023. május 6. 11:51
Szombattól látható Mark St. Germain Táncórák című kamaradrámája a Latinovits-Bujtor Játékszínben.

A dráma két, egymás szomszédságában élő, mégis idegen ember kapcsolatának alakulását meséli el: az autizmussal élő, aspergeres egyetemi professzor egy jelentősebb összeget fizet a baleset miatt sérült Broadway-táncosnak egy táncóráért. Tehát két, a társadalom által kirekesztett ember találkozása ez, hiszen még mindig nem tudjuk helyén kezelni az autizmussal élő embertársainkat, ahogy a gyengébb, sérült társainkra sem figyelünk kellőképpen oda – vázolta a darab alaphelyzetét és fő konfliktusát Gál Tamás Jászai Mari-díjas színművész, az előadás rendezője. Hozzátette: optimisták lehetünk amiatt, mert pozitív irányba haladunk ezen a téren. 

Gál TamásGál Tamás

Amikor arról kérdeztük, rendezőként mi motiválta, milyen mondanivalót kívánt közvetíteni, Gál Tamás megjegyezte: ő alapvetően színész, rendezést csak akkor vállal, ha valami nagyon érdekli – ez a történet pedig elvarázsolta. Unokatestvére súlyos autizmussal él, nem is kommunikál, mégis erős kapocs alakult ki közöttük, testvérként nőttek fel, így a személyes tapasztalatok miatt is megérintette a történet.

Szabó Viktor és Kiss SzilviaSzabó Viktor és Kiss Szilvia

A kétszemélyes drámában Szabó Viktort láthatjuk Ever, míg Kiss Szilviát Senga szerepében.

A Csavar Színház és a Veszprémi Petőfi Színház koprodukciójában megvalósuló előadást a veszprémi közönség mellett a Komáromi Jókai Színház nézői is láthatják majd a közeljövőben. 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás kultúra Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás A Pannon Várszínház legújabb előadása a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musical. Ehhez kapcsolódóan a teátrum gyermekrajz pályázatot hirdetett. A beérkezett pályaművekből pénteken nyílt kiállítás a színházban, Formákban a világ címmel. 2024. június 22. 16:08 Szép sikerekkel zárta a tanévet a Paszta Szép sikerekkel zárta a tanévet a Paszta A Komáromi Sándor vezette Pannon Színitanoda számos elismerést zsebelt be az elmúlt időszakban. Vezetője megkeresésünkre részletesen elmondta, pontosan milyen fesztiválokon jártak, de megtudtuk azt is, hogy Komáromi Sándor csapatához még most sem késő csatlakozni. 2024. június 20. 12:11 Kárpáti Barbara lett a legjobb színész a Pannon Várszínházban Kárpáti Barbara lett a legjobb színész a Pannon Várszínházban Lezárult a közönségszavazás a Pannon Várszínházban: a közönség Kárpáti Barbarát szavazta meg az évad legjobbjának, míg az előadások közül A lepkegyűjtő bizonyult a legjobbnak.   2024. június 12. 11:04 Felavatták a Bakody-Benczédi Barátságpadot Felavatták a Bakody-Benczédi Barátságpadot A Veszprémi Petőfi Színház épülete előtt adták át a Mindent meg lehet beszélni Bakody-Benczédi Barátságpadot, tisztelegve ezzel is Bakody József és Benczédi Sándor előtt. 2024. június 6. 11:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.