Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tánclépések egymás felé

2023. május 6. 11:51
Szombattól látható Mark St. Germain Táncórák című kamaradrámája a Latinovits-Bujtor Játékszínben.

A dráma két, egymás szomszédságában élő, mégis idegen ember kapcsolatának alakulását meséli el: az autizmussal élő, aspergeres egyetemi professzor egy jelentősebb összeget fizet a baleset miatt sérült Broadway-táncosnak egy táncóráért. Tehát két, a társadalom által kirekesztett ember találkozása ez, hiszen még mindig nem tudjuk helyén kezelni az autizmussal élő embertársainkat, ahogy a gyengébb, sérült társainkra sem figyelünk kellőképpen oda – vázolta a darab alaphelyzetét és fő konfliktusát Gál Tamás Jászai Mari-díjas színművész, az előadás rendezője. Hozzátette: optimisták lehetünk amiatt, mert pozitív irányba haladunk ezen a téren. 

Gál TamásGál Tamás

Amikor arról kérdeztük, rendezőként mi motiválta, milyen mondanivalót kívánt közvetíteni, Gál Tamás megjegyezte: ő alapvetően színész, rendezést csak akkor vállal, ha valami nagyon érdekli – ez a történet pedig elvarázsolta. Unokatestvére súlyos autizmussal él, nem is kommunikál, mégis erős kapocs alakult ki közöttük, testvérként nőttek fel, így a személyes tapasztalatok miatt is megérintette a történet.

Szabó Viktor és Kiss SzilviaSzabó Viktor és Kiss Szilvia

A kétszemélyes drámában Szabó Viktort láthatjuk Ever, míg Kiss Szilviát Senga szerepében.

A Csavar Színház és a Veszprémi Petőfi Színház koprodukciójában megvalósuló előadást a veszprémi közönség mellett a Komáromi Jókai Színház nézői is láthatják majd a közeljövőben. 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
A közönség támogatását kéri a Pannon Várszínház Pannon Várszínház A közönség támogatását kéri a Pannon Várszínház Bár az önkormányzat és az Európa Kulturális Főváros program is a színház mellett áll, most mégis a közönsége támogatására is szüksége van a teátrumnak, tették közzé a közösségi médiában. 2023. szeptember 21. 11:17 Színes konferencián mutatkozik be az MMA Veszprémi Munkacsoportja Színes konferencián mutatkozik be az MMA Veszprémi Munkacsoportja Szerda délután a VEAB székházban tartott sajtótájékoztatót Oberfrank Pál, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező és színházigazgató, a Magyar Művészeti Akadémia veszprémi munkacsoportjának elnöke, valamint a titkár, dr. Várszegi Tibor egyetemi adjunktus. Szeptember 23-án és 24-én egy nyilvános konferencián képviselteti magát minden művészeti tagozat. 2023. szeptember 14. 15:09 A boldogság évadát nyitotta meg a Veszprémi Petőfi Színház színház A boldogság évadát nyitotta meg a Veszprémi Petőfi Színház A 2023/24-es színházi évad a boldogság jelzőt kapta, szerda délután hivatalosan és ünnepélyesen is megnyitották az új évadot a Veszprémi Petőfi Színházban. 2023. augusztus 25. 11:47 Színpadon elevenednek meg a Cholnoky-testvérek Színpadon elevenednek meg a Cholnoky-testvérek Szeptember huszonharmadikán mutatják be a Pannon Várszínház és a Forte Társulat közös produkcióját, Horváth Csaba rendezését, A Cholnoky-kódot. A darabot Egressy Zoltán felkérésre írta, de természetesen nem véletlen, hogy épp a Józsaf Attila-díjas szerzőt találta meg a feladat, hiszen rendkívül közel áll hozzá a Cholnoky-testvérek munkássága. Egressy Zoltánt kérdeztük... 2023. augusztus 22. 22:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.