Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
2°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
2°C

Operett és kortárs dráma is szerepel a Petőfi színház következő évadának műsorán

2023. május 8. 21:51
Öt-öt nagyszínházi és játékszíni, valamint két-két gyermek és ifjúsági előadással készül a következő évadra a Veszprémi Petőfi Színház.

A 2023/24-es évad terveit Oberfrank Pál igazgató és Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgató-helyettes ismertették hétfőn. 

A nagyszínpadon Vajda Katalin Anconai szerelmesek című zenés komédiájával kezdődik az év Forgács Péter rendezésében. Novemberben Hunyadi Sándor és Nóti Károly A három sárkány című vígjátékát állítja színpadra Balázs Péter. Rátonyi Róbert születésének századik évfordulója alkalmából az operett is kiemelt helyet kap a repertoárban, a Csárdáskirálynőt Mészáros Árpád Zsolt gondolja újra. A tavaszi hónapokban két kortárs művet – Bereményi Géza Eldorádóját Funtek Frigyes rendezésében, valamint Anat Gov Happy Ending című zenés színművét Kálloy Molnár Péter irányításával – láthatja a veszprémi közönség.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben Topolcsányi Laura A hatodik szék című színművének ősbemutatójával veszi kezdetét az ősz, Tasnádi Csaba rendezésében. Módri Györgyi és Kőrösi Csaba verses előadását Mi szép a mi föladatunk címmel láthatjuk, míg Szerb Antal verseit Bálint András előadásában hallgathatjuk meg. Patrici Süskind: A nagybőgő című monodrámáját Klem Viktor előadásában és Radnai Márk rendezésében mutatják be, végül pedig a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházzal együttműködve Bertolt Brechttől A kaukázusi krétakört tervezik színre vinni.

A gyerekeket Fekete István Vuk című állatmeséjével várják, valamint új történetekkel folytatódnak a Mézga-család kalanadjai. Az ifjúsági előadások között Bródy Sándor A tanítónő című színdarabját rendezi Oberfrank Pál, illetve a Komáromi Jókai Színház vendégszereplésével láthatjuk Örkény István Tóték című tragikomédiáját Béres Attila irányításával.

A következő évadban műsoron marad 11 nagyszínházi és 6 játékszíni előadás, és újra megrendezik majd a Petőfi színház hagyományos fesztiváljait is. Szintén folytatódik a Minden napra egy Petőfi vers programsorozat a teátrum Facebook-felületén.

A hétfői sajtótájékoztatón Ovádi Péter parlamenti képviselő is felszólalt, aki úgy fogalmazott: büszkék lehetünk az intézményben zajló, magas színvonalú munkára, hiszen nemcsak kultúrát, hanem értékeket is közvetítenek. A színház olyan oázis, ahova mindig visszatérhetünk feltöltődni a nehezebb időszakokban.
 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.