Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

Operett és kortárs dráma is szerepel a Petőfi színház következő évadának műsorán

2023. május 8. 21:51
Öt-öt nagyszínházi és játékszíni, valamint két-két gyermek és ifjúsági előadással készül a következő évadra a Veszprémi Petőfi Színház.

A 2023/24-es évad terveit Oberfrank Pál igazgató és Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgató-helyettes ismertették hétfőn. 

A nagyszínpadon Vajda Katalin Anconai szerelmesek című zenés komédiájával kezdődik az év Forgács Péter rendezésében. Novemberben Hunyadi Sándor és Nóti Károly A három sárkány című vígjátékát állítja színpadra Balázs Péter. Rátonyi Róbert születésének századik évfordulója alkalmából az operett is kiemelt helyet kap a repertoárban, a Csárdáskirálynőt Mészáros Árpád Zsolt gondolja újra. A tavaszi hónapokban két kortárs művet – Bereményi Géza Eldorádóját Funtek Frigyes rendezésében, valamint Anat Gov Happy Ending című zenés színművét Kálloy Molnár Péter irányításával – láthatja a veszprémi közönség.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben Topolcsányi Laura A hatodik szék című színművének ősbemutatójával veszi kezdetét az ősz, Tasnádi Csaba rendezésében. Módri Györgyi és Kőrösi Csaba verses előadását Mi szép a mi föladatunk címmel láthatjuk, míg Szerb Antal verseit Bálint András előadásában hallgathatjuk meg. Patrici Süskind: A nagybőgő című monodrámáját Klem Viktor előadásában és Radnai Márk rendezésében mutatják be, végül pedig a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházzal együttműködve Bertolt Brechttől A kaukázusi krétakört tervezik színre vinni.

A gyerekeket Fekete István Vuk című állatmeséjével várják, valamint új történetekkel folytatódnak a Mézga-család kalanadjai. Az ifjúsági előadások között Bródy Sándor A tanítónő című színdarabját rendezi Oberfrank Pál, illetve a Komáromi Jókai Színház vendégszereplésével láthatjuk Örkény István Tóték című tragikomédiáját Béres Attila irányításával.

A következő évadban műsoron marad 11 nagyszínházi és 6 játékszíni előadás, és újra megrendezik majd a Petőfi színház hagyományos fesztiváljait is. Szintén folytatódik a Minden napra egy Petőfi vers programsorozat a teátrum Facebook-felületén.

A hétfői sajtótájékoztatón Ovádi Péter parlamenti képviselő is felszólalt, aki úgy fogalmazott: büszkék lehetünk az intézményben zajló, magas színvonalú munkára, hiszen nemcsak kultúrát, hanem értékeket is közvetítenek. A színház olyan oázis, ahova mindig visszatérhetünk feltöltődni a nehezebb időszakokban.
 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. tegnap 12:08 Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.