Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Operett és kortárs dráma is szerepel a Petőfi színház következő évadának műsorán

2023. május 8. 21:51
Öt-öt nagyszínházi és játékszíni, valamint két-két gyermek és ifjúsági előadással készül a következő évadra a Veszprémi Petőfi Színház.

A 2023/24-es évad terveit Oberfrank Pál igazgató és Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgató-helyettes ismertették hétfőn. 

A nagyszínpadon Vajda Katalin Anconai szerelmesek című zenés komédiájával kezdődik az év Forgács Péter rendezésében. Novemberben Hunyadi Sándor és Nóti Károly A három sárkány című vígjátékát állítja színpadra Balázs Péter. Rátonyi Róbert születésének századik évfordulója alkalmából az operett is kiemelt helyet kap a repertoárban, a Csárdáskirálynőt Mészáros Árpád Zsolt gondolja újra. A tavaszi hónapokban két kortárs művet – Bereményi Géza Eldorádóját Funtek Frigyes rendezésében, valamint Anat Gov Happy Ending című zenés színművét Kálloy Molnár Péter irányításával – láthatja a veszprémi közönség.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben Topolcsányi Laura A hatodik szék című színművének ősbemutatójával veszi kezdetét az ősz, Tasnádi Csaba rendezésében. Módri Györgyi és Kőrösi Csaba verses előadását Mi szép a mi föladatunk címmel láthatjuk, míg Szerb Antal verseit Bálint András előadásában hallgathatjuk meg. Patrici Süskind: A nagybőgő című monodrámáját Klem Viktor előadásában és Radnai Márk rendezésében mutatják be, végül pedig a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházzal együttműködve Bertolt Brechttől A kaukázusi krétakört tervezik színre vinni.

A gyerekeket Fekete István Vuk című állatmeséjével várják, valamint új történetekkel folytatódnak a Mézga-család kalanadjai. Az ifjúsági előadások között Bródy Sándor A tanítónő című színdarabját rendezi Oberfrank Pál, illetve a Komáromi Jókai Színház vendégszereplésével láthatjuk Örkény István Tóték című tragikomédiáját Béres Attila irányításával.

A következő évadban műsoron marad 11 nagyszínházi és 6 játékszíni előadás, és újra megrendezik majd a Petőfi színház hagyományos fesztiváljait is. Szintén folytatódik a Minden napra egy Petőfi vers programsorozat a teátrum Facebook-felületén.

A hétfői sajtótájékoztatón Ovádi Péter parlamenti képviselő is felszólalt, aki úgy fogalmazott: büszkék lehetünk az intézményben zajló, magas színvonalú munkára, hiszen nemcsak kultúrát, hanem értékeket is közvetítenek. A színház olyan oázis, ahova mindig visszatérhetünk feltöltődni a nehezebb időszakokban.
 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Egy felnagyított házibuli és front, meg az ember esete a Gyárkert első hétvégéjén Egy felnagyított házibuli és front, meg az ember esete a Gyárkert első hétvégéjén Rendezzük el szépen polcokra azokat az élményeket, amiket a Gyárkert 2024-es nyitóhétvégéjén kaptunk! tegnap 16:23 Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben kultúra Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben A Múzeumok Éjszakájával egybekötött Juhannus-napi eseményen a fáklyás-felvonulás után gyújtották meg a Juhannus máglyát szombat este, melyet a VEMAFI (Veszprémi Magyar-Finn Egyesület) szervezett, akik sok-sok évtizedes hagyománnyal vannak jelen Veszprém város életében és öregbítik ezt a csodálatos hagyományt évről évre. tegnap 11:37 Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban kultúra Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban A Múzeumok Éjszakája keretében nyitották meg Györgydeák György műveiből álló kiállítást, melynek a Kabóca Bábszínház új, Deák Ferenc utcai épülete ad otthont. 2024. június 23. 15:17 Egry József nyomában kultúra Egry József nyomában A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatot Veszprémben a Laczkó Dezső Múzeum nyitotta meg Csend és fény című kiállításával: a mester, Egry József után tanítványára, közeli barátjára, Szalai Zoltán festőművészre és művésztanárra szeretnék irányítani a figyelmet a június 22-én nyíló életmű-kiállítással. 2024. június 22. 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.