Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját? – Pető Tamás válaszolt

2023. május 9. 9:31
Ma este 21 órakor kezdetét veszi a férfi labdarúgó BL elődöntője a spanyol Real Madrid és az angol Manchester City derbijével. Az esélyekről a VLS vezetőedzőjével, Pető Tamással beszélgettünk.

Ha a Bajnokok Ligájától még igen messze is jár, a labdarúgó NB III-ban nyújtott teljesítményéért komoly dicséret illeti a Practical VLS-t, amely két fordulóval a bajnokság vége előtt továbbra is harcban áll a bajnoki címért. A legrangosabb sorozat elődöntője viszont kedden este (21.00) rajtol, amelynek apropóján a veszprémi csapat trénerével, Pető Tamással latolgattuk az esélyeket.

Megtudhattuk, Tamás hatalmas Liverpool-szimpatizáns, de az angol gárda mellett a német Bayern Münchent is hiányolja a legjobb négyből. Hangsúlyozta azonban, izgalmakból így sem lesz hiány. Az első ágon a spanyol Real Madrid az angol a Manchester Cityt fogadja, míg egy nappal később, szerdán 21.00 órától ünnep kezdődik Olaszországban, hiszen az AC Milan az  FC Intert „látja vendégül”.

Ha a szívemre teszem a kezem, azt kell, hogy mondjam előrehozott döntőt játszik a Madrid és a Manchester. Az angolok hihetetlen magas focit játszanak, Európa felett járnak a futballal, míg a spanyoloknál az olyan egyéniségek dönthetnek, mint Benzema, vagy Modric. Megjósolhatatlan a végkimenetel, ha valamelyik csapat komoly hátrányba kerül majd, akkor sem szabad leírni.

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját? (archív fénykép)Ki nyeri a Bajnokok Ligáját? (archív fénykép)

Köztudott, hogy nem rajongok az olasz fociért, de egyik gárda sem érdemtelenül jutott el idáig. A milánóiak jelenleg talán a legboldogabb emberek a bolygón, hiszen mindkét gárda a városhoz tartozik. A felek az oda- és a visszavágón is hazai környezetben játszhatnak a San Siroban, ahol nyolcvanezer ember fogja őket egyszerre buzdítani. Mindezt átélni hatalmas élmény lesz!

Természetesen megkértük Pető Tamást, hogy mondja el, szerinte idén mely alakulat csapatkapitánya emelheti majd magasba a BL-trófeát. Sok-sok töprengést követően választ is kaptunk a kérdésünkre.

A Real Madrid-szurkoló fiam nem lesz boldog a válaszomtól, de úgy gondolom, a Manchester City számára eljött a pillanat a végső diadalra. Az angolok rászolgáltak a sikerre, de ehhez minden adódó lehetőségüket ki kell majd használniuk. Ha nem így tesznek, akkor az olaszok nevetnek a végén…

Férfi labdarúgó Bajnokok Ligája, az elődöntő párosításai:

Május 9., kedd 21.00

Real Madrid (spanyol) – Manchester City (angol)
Helyszín: Estadio Santiago Bernabéu (Madrid)
Közvetítés: M4 Sport

Május 10., szerda 21.00

AC Milan – FC Inter
Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) (Milánó)
Közvetíés: M4 Sport

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.