Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Nehéz csoportban a magyar válogatott

2023. május 10. 21:04 // Forrás: MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott Izlanddal, Szerbiával és Montenegróval került azonos csoportba a januári, németországi Európa-bajnokság szerdai sorsolásán.

A düsseldorfi eseményen elhangzott, hogy a magyar érdekeltségű C csoportnak München ad otthont.    

A magyar csapat öt győzelemmel és egy vereséggel csoportelsőként jutott tovább a selejtezőből, ezért a sorsoláson a második kalapban szerepelt, és végül a hat közül a legkiegyensúlyozottabb négyesbe került.

A tornára január 10. és 28. között kerül sor. A csoportok első két-két helyezettje jut a középdöntőbe, ahova magával viszi a másik továbbjutó csapat elleni eredményét. A középdöntő-csoportoknak Köln (A-B-C-ág) és Hamburg (D-E-F-ág) ad otthont, az elődöntőket, a helyosztókat és a döntőt pedig Kölnben játsszák.

Ez lesz a 16. férfi kontinenstorna, és a 14., amelyen a magyar válogatott is részt vesz. Eddigi legjobb eredménye az 1998-as hatodik helyezés, a legrosszabb pedig a legutóbbi, tavaly januári 15. hely.

A magyarok a három ellenfelük közül legutóbb Izlanddal találkoztak: a januári világbajnokságon az északi szigetország legjobbjai hat góllal is vezettek, végül azonban Lékai Mátéék győztek 30-28-ra.

"Nem lennék őszinte, ha azt mondanám, hogy örültem, hiszen lehetne egy picivel könnyebb is a helyzetünk" - nyilatkozta Mikler Roland csapatkapitány a sorsolás után az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, a kézilabdában az Európa-bajnokság az elsőszámú és legnehezebb világverseny, tehát benne volt a pakliban, hogy nagyon nehéz csoportba kerülnek a magyarok. A bajnoki címvédő Szeged kapusa megjegyezte, ellenfeleiknek rendkívül fontos lesz ez a torna az olimpiai selejtezős helyek elérése miatt, ezért biztosan mindent megtesznek, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el.

Mivel a magyarok a világbajnoki negyeddöntős szereplésükkel már kijutottak a jövő tavaszi ötkarikás selejtezőre, a kontinenstorna nagyon komoly és nagyon jó erőfelmérő lehet a válogatott számára.

"Biztos vagyok benne, hogy bármilyen eredmények születnek, csak a csapat és a fejlődésünk javát szolgálja majd" - nyilatkozta a 238-szoros válogatott Mikler.

A csoportbeosztás:

A csoport (Düsseldorf, Berlin): Németország, Franciaország, Észak-Macedónia, Svájc
B csoport (Mannheim): Horvátország, Spanyolország, Ausztria, Románia
C csoport (München): Izland, Magyarország, Szerbia, Montenegró
D csoport (Berlin): Norvégia, Szlovénia, Lengyelország, Feröer-szigetek
E csoport (Mannheim): Svédország, Hollandia, Bosznia-Hercegovina, Georgia
F csoport (München): Dánia, Portugália, Csehország, Görögország

vehir.hu
további cikkek
Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező férfi kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke katartikus élményként élte meg a magyar férfi válogatott kijutását a párizsi olimpiára. 2024. március 26. 14:27 Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek férfi kézilabda-válogatott Férfi kézilabda Eb-selejtező: Montenegró, Szlovákia és Finnország lesznek az ellenfelek Az olimpiai résztvevő, Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a montenegrói, a szlovák és a finn együttessel találkozik a 2026-os kontinenstorna selejtezőjében. 2024. március 21. 20:10 Ez egy szerethető társaság Erről jut eszembe… Ez egy szerethető társaság Sokan eltemették a magyar férfi kézilabda-válogatottat a két évvel ezelőtti hazai rendezésű Európa-bajnokság kudarca miatt. Azóta egyfolytában azt bizonyítják, hogy korai volt elsiratni őket, hiszen tavaly nyolcadikak lett a világbajnokságon, idén ötödikek az Eb-n, és kijutottak a párizsi olimpiára. 2024. március 19. 6:03 Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának férfi kézilabda-válogatott Imre Bence: ez egy újabb lépcsőfok a magyar kézilabdának Imre Bence szerint egy újabb lépcsőfok a magyar férfi kézilabda-válogatott történetében, hogy 12 év után ismét sikerült kiharcolni az olimpiai indulást, így a nemzeti csapat ott lesz nyáron Párizsban. 2024. március 18. 22:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.