Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
29°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
29°C

Ünnepélyes keretek közt zárult a Bűvös Bábos Fesztivál

2023. május 15. 23:28
Vasárnap délután az Acticity nagytermében a négynapos fesztivál záró gondolataira került sor.

Vígh Zsolt, a Pegazus Színház szavai elsősorban a köszönetről szóltak, s bízik abban, hogy az elsődleges cél, hogy érezzék jól magukat a bábcsoportok, teljesült. Megköszönte az EKF-nek a támogatást, valamint Porga Gyula polgármesternek is, aki személyesen is sokat segített a fesztivál megszervezésében.

Baloghné Uracs Mariann, a fesztivál igazgatója büszke a résztvevőkre, hiszen mint kifejtette, rendkívül színvonalas előadások érkeztek. A szervezők remélik, a gyermekek tovább viszik a városban zajlott fesztivál jóhírét, valamint népszerűsítik a bábjátszás mesterségét.

A rendezvényt Porga Gyula polgármester zárta le hivatalosan. Elmondta: ha vendégek jönnek a városba, illik a megérkezésükkor is jelen lenni. De mivel pénteken éppen az Acticity átadása zajlott a kormányfő, Orbán Viktor közreműködésével, így sajnos nem lehetett jelen a nyitó napon. Ugyanakkor boldog, amiért a bábosoknak volt lehetősége először belakni az épületet, látszik, hogy jó helyszínül szolgált.

A polgármester hozzátette, induljon el egy új út a bábjátszás történetében Veszprémből, Európa Kulturális Fővárosából!

A végén minden résztvevő csoport emlékdíjakban, és kisebb ajándékokban részesült, és természetesen a bábtáncoltatás sem maradhatott ki.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Hybridart Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Június 21-én hivatalosan is megnyílt Veszprém minden bizonnyal legszínesebb helyszíne, a BLOKK Art&Design. A színes konténerekből kialakított közösségi tér a kreativitás és a művészet különös találkozásának origója. A szervezői megálmodtak egy pop-up helyszínt, amellyel új színt hozhatnak a veszprémi nyárba és a Gyárkertbe. Egy olyan találkozási pont jött létre, ahol a kortárs művészet iránt érdeklődők, a környékbeli fiatalok, a családosok, vagy épp a városba érkező pihenni vágyók egyaránt megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő programokat.  2024. július 16. 14:15 A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A 2023-as első INOTA Fesztivál fényművészeti programjának egyenes ági folytatásaképp jelentkezik most augusztus 30-tól a háromnapos INOTA Focus: RADIANCE, hogy ismét összekapaszkodjon az üzemen kívüli inotai hőerőmű és a kortárs vizuális kultúra. Az INOTA Fesztivál az Erste támogatásával ráadásul fényművészeti pályázatot is hirdet. 2024. július 16. 22:02 Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Gyárkert Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Veszprém kártya-tulajdonosok kedden délelőtt 10 órától válthatnak jegyet a koncertre, a többiek csütörtöktől csak. 2024. július 15. 12:45 Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Rozé Rizling Jazz Napok Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Péntek esete megnyitotta kapuit az Óváros téren a veszprémi nyár egyik legjobban várt fesztiválja, a Rozé Rizling Jazz Napok. 2024. július 13. 15:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.