Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
0°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
0°C

A magyar virtus a kulcs – jön a hatodik Operett Fesztivál

2023. május 17. 22:50
A Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál hatéves történetében első alkalommal saját bemutatóra is készül a Veszprémi Petőfi Színház társulata, méghozzá a Csárdáskirálynővel. Június 15-18. között tehát az operetté lesz a főszerep.

A szerda délelőtti programbejelentőn nem csupán a tavalyi fesztivál kisfilmjének levetítése teremtett operett hangulatot, de közben a stúdióban valóban a Csárdáskirálynő próbái folytak. Kálmán Imre híres operettje a fesztivál második napján kerül a közönség elé, aki pedig lemaradna, a következő évadban megtekintheti, hiszen rajta lesz a repertoáron.

Fotó: Veszprémi Petőfi SzínházFotó: Veszprémi Petőfi Színház

A sajtótájékoztatón Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes elmondta: az operett műfaja az, amit minden pályán lévő rendező rendezni akar, és minden színművész játszani szeretne benne karrierje során. Nem véletlen, hiszen az emberek szeretik a kedves dolgokat, noha az egyik legösszetettebb műfajról beszélünk. Oberfrank Pál, a teátrum igazgatója szerint nem könnyű most, az EKF évében új rétegeket becsalogatni a színházba, noha örömmel nyugtázta, hogy a fesztiválra remekül kelnek a jegyek. Nem lesz minden program fizetős, így gyakorlatilag mindenki számára elérhető a fesztivál.

Hegedűs Barbara alpolgármester a város képviseletében kiemelte, örömmel támogatják a fesztivált, mely már évek óta bizonyítja, hogy helye van Veszprém kiemelt fesztiváljai között. Hegedűs elmondta, nem csupán célzottan a fesztiválra érkezők kedvelik a rendezvényt, de természetesen a helyiek is. Örül annak, hogy a szervezők minden korosztályt megszólítanak, közelebb hozva ezzel a színház műfaját. Mike Friderika, az EKF programfejlesztési igazgatója is többek között a generációk közti híd erősítését emelte ki, mint a fesztivál egyik legjobb tulajdonságát.

Fotó: Veszprémi Petőfi SzínházFotó: Veszprémi Petőfi Színház

Keller János színművész, a fesztivál művészeti vezetője ismertette az ide fesztivál programját. A csütörtöki nyitóceremónia ismét egy izgalmas estet ígér, a várból a színházig vonulnak majd fel a színészek, hogy aztán a fesztiválnyitó gála is kezdetét vehesse. Pénteken többek között Népmesemondó Jurta várja a legkisebbeket, ahogy a Kelekótya haramiák című bábelőadás is. Pénteken beszélgetés lesz Galambos Erzsivel, mely után hét órakor a várva várt Csárdáskirálynő kerül színre. Szombaton Eisemann ligetavató, valamint Zerkovitz téravató lesz, fél öttől pedig Derzsi György Lehár című zenés játéka lesz látható. Fél hattól a Kolozsvári Operettisimo Együttes a Te rongyos élettel érkezik a Zeneiskolába. Szombat este hét órakor a Csókos asszony lesz a teátrum színháztermében.

Vasárnap nap közben zenés utazásra a város területén kisvonattal, valamint rajzpályázat eredményhirdetésére kerül sor. Délután beszélgetés lesz Esztergályos Cecíliával és Drahota Andreával. Este hétkor nemzetközi operettgála, majd azt követi a záró operett karnevál.

A program tehát rendkívül színes, ráadásul a megnyitón vagy személyesen, vagy az online térből bejelentkezve Kálmán Imre lánya.

Szabó Eszter
további cikkek
Kulturális és művészeti élményekkel segíti a lakótelepi fiatalokat a Napsugár Klub Kulturális és művészeti élményekkel segíti a lakótelepi fiatalokat a Napsugár Klub A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program több mint 22 millió forintos támogatásából valósított meg az Alkohol- Drogsegély Ambulancia Egyesület kulturális és művészeti programokat tavaly szeptembertől Veszprémben a Damjanich utcai Napsugár Klubban, ahová szerdán a Mikulás is ellátogatott. ma 11:40 Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Az új parkolási rendszer a VKSZ Zrt. beruházásában készült, amely lényegesen megkönnyíti az autósok mindennapjait, és egyben nagy lépés a környezetbarát közlekedés felé is. A városban kialakított rendszernek köszönhetően 19 helyszínen 47 kamera, két perces frissítési idővel ad pontos információkat a szabad parkolóhelyek számáról.   tegnap 21:50 A béke hangja a legerősebb 1956 A béke hangja a legerősebb A decemberi veszprémi programok között hagyományosan jelen van egy megemlékezés, ami nem az adventi időszakhoz kapcsolódik, hanem a 20. századi magyar történelem egyik gyászos, mégis dicső eseményéhez. Pénteken Veszprémben is megemlékeztek a némi nőtüntetésről. ma 14:16 Isten jelen van a képzőművészetben is! kereszténység Isten jelen van a képzőművészetben is! A kommunikációs hangzavarban egy óra elcsendesülést ígér a tihanyi Rege cukrászda legújabb adventi digitális kiállítása, amelyen keresztény képzőművészek a kétkezi alkotásaikon keresztül mutatják be, hogy hogyan lehet Istenről beszélni szavak nélkül is. tegnap 10:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.