Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A magyar virtus a kulcs – jön a hatodik Operett Fesztivál

2023. május 17. 22:50
A Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál hatéves történetében első alkalommal saját bemutatóra is készül a Veszprémi Petőfi Színház társulata, méghozzá a Csárdáskirálynővel. Június 15-18. között tehát az operetté lesz a főszerep.

A szerda délelőtti programbejelentőn nem csupán a tavalyi fesztivál kisfilmjének levetítése teremtett operett hangulatot, de közben a stúdióban valóban a Csárdáskirálynő próbái folytak. Kálmán Imre híres operettje a fesztivál második napján kerül a közönség elé, aki pedig lemaradna, a következő évadban megtekintheti, hiszen rajta lesz a repertoáron.

Fotó: Veszprémi Petőfi SzínházFotó: Veszprémi Petőfi Színház

A sajtótájékoztatón Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes elmondta: az operett műfaja az, amit minden pályán lévő rendező rendezni akar, és minden színművész játszani szeretne benne karrierje során. Nem véletlen, hiszen az emberek szeretik a kedves dolgokat, noha az egyik legösszetettebb műfajról beszélünk. Oberfrank Pál, a teátrum igazgatója szerint nem könnyű most, az EKF évében új rétegeket becsalogatni a színházba, noha örömmel nyugtázta, hogy a fesztiválra remekül kelnek a jegyek. Nem lesz minden program fizetős, így gyakorlatilag mindenki számára elérhető a fesztivál.

Hegedűs Barbara alpolgármester a város képviseletében kiemelte, örömmel támogatják a fesztivált, mely már évek óta bizonyítja, hogy helye van Veszprém kiemelt fesztiváljai között. Hegedűs elmondta, nem csupán célzottan a fesztiválra érkezők kedvelik a rendezvényt, de természetesen a helyiek is. Örül annak, hogy a szervezők minden korosztályt megszólítanak, közelebb hozva ezzel a színház műfaját. Mike Friderika, az EKF programfejlesztési igazgatója is többek között a generációk közti híd erősítését emelte ki, mint a fesztivál egyik legjobb tulajdonságát.

Fotó: Veszprémi Petőfi SzínházFotó: Veszprémi Petőfi Színház

Keller János színművész, a fesztivál művészeti vezetője ismertette az ide fesztivál programját. A csütörtöki nyitóceremónia ismét egy izgalmas estet ígér, a várból a színházig vonulnak majd fel a színészek, hogy aztán a fesztiválnyitó gála is kezdetét vehesse. Pénteken többek között Népmesemondó Jurta várja a legkisebbeket, ahogy a Kelekótya haramiák című bábelőadás is. Pénteken beszélgetés lesz Galambos Erzsivel, mely után hét órakor a várva várt Csárdáskirálynő kerül színre. Szombaton Eisemann ligetavató, valamint Zerkovitz téravató lesz, fél öttől pedig Derzsi György Lehár című zenés játéka lesz látható. Fél hattól a Kolozsvári Operettisimo Együttes a Te rongyos élettel érkezik a Zeneiskolába. Szombat este hét órakor a Csókos asszony lesz a teátrum színháztermében.

Vasárnap nap közben zenés utazásra a város területén kisvonattal, valamint rajzpályázat eredményhirdetésére kerül sor. Délután beszélgetés lesz Esztergályos Cecíliával és Drahota Andreával. Este hétkor nemzetközi operettgála, majd azt követi a záró operett karnevál.

A program tehát rendkívül színes, ráadásul a megnyitón vagy személyesen, vagy az online térből bejelentkezve Kálmán Imre lánya.

Szabó Eszter
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. ma 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. ma 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.