Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Második helyezés a szumó Európa-bajnokságon

2023. május 18. 15:09
Az április sok izgalmat tartogatott a veszprémi Centrum Sport Egyesület szumó birkózóinak. Előbb országos bajnokság és válogató versenyek, majd az idősebb utánpótlás korosztályok számára Európa-bajnokság szerepelt a menetrendben.

A Szigetszentmiklóson megrendezett verseny az utánpótlás és felnőtt korosztályok számára Eb- és világkupa válogató, az U21-es és a felnőtt korosztályoknak pedig az országos bajnokság döntőjében kellett megméretniük magukat.

A csapatunk kiválóan szerepelt. Tizennyolc fővel érkeztünk a versenyre és tizenkilenc érmet szereztünk, amelyből öt első, hat második és nyolc harmadik helyezés. Az U12 és U15 korosztályokban bemutatkoztak az egyesületünk újoncai is, akik ügyesen és bátran küzdöttek első versenyükön

– mondta el Janku Ferenc edző.

Fotó: Centrum SEFotó: Centrum SE

A dobogó legmagasabb fokára állhattak: Csejtei Kincső, Szalai Ágnes (U12), Csejtei Zoárd, Szalay Adrián, Jámbor Levente (U15). Második helyet szereztek: Érsok Luca, Pálinkás Gábor (U12), Kék Milán, Jámbor Kristóf, Csóti Zétény (U18), Laczkó Benedek (Felnőtt). Harmadik helyen zárták a versenyt: Csejtei Kincső, Szauer Kende Attila, Takó András (Gyermek), Horváth Marcell, Takó Levente (U12), Csóti Zétény, Kovács Gergő (U21), Kovács Gergő (Felnőtt)

Az U21-es és U23-as korosztályok Európa-bajnokságán magyar színekben két veszprémi szumós is küzdőtérre lépett.  A lengyelországi Kielcében megrendezett versenyen kimondottan erős mezőny jött össze. A nagy létszámú lengyel, ukrán és észt versenyzők mellett azeri, grúz, bolgár, német, norvég versenyzők mérték össze tudásukat a magyar sportolókkal.

Kovács Gergő újoncként mutatkozott be az Eb-n, rutintalansága miatt az U21-es korosztály mérkőzéseit elizgulta egy kicsit, így ott kiesett. Az U23-as korosztályban is megmérette magát, de itt már sokkal nyugodtabban küzdött és a középmezőnyben, hetedik helyen végzett.

Laczkó Benedek az U23-asok mezőnyében küzdött. Megbízható versenyzéssel, lépésről-lépésre menetelt a döntő felé. Az elődöntőben egyik legnagyobb lengyel ellenfelével került össze, akit ezúttal magabiztosan legyőzött. A döntőben azonban ukrán ellenfele jobbnak bizonyult, így a második helyen zárta a tornát.

A 2022-es és a 2023-as év eredményei alapján Laczkó tagja lesz az első Európa Játékokra utazó nemzeti csapatnak.

Májusban folytatódik gőzerővel a felkészülés a júniusban sorra kerülő Európa Játékokra. Augusztus végén a felnőtteknek strandszumó Európa-bajnokság, majd szeptember közepén Európa-bajnokság, októberben pedig a tokiói világbajnokság szerepel a nemzetközi szövetség versenynaptárában. Mind a négy megmérettetés kvalifikációs versenynek minősül a 2025-ös csengtui világjátékokra.

És közben az U15 és U18-as Európa-bajnokságra is készül a csapat, amelyet idén Svájcban rendeznek meg.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.