2023. június 6.
//
Norbert névnap

Nyíltvízi úszó-vk: Rasovszky Kristóf aranyérmes Olaszországban

A Balaton ÚK Veszprém klasszisa, Rasovszky Kristóf aranyérmet nyert szombaton a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának második állomásán, Olaszországban.

Az olimpiai ezüstérmes magyar versenyző - aki két hete, a vk nyitóversenyén, Egyiptomban negyedik volt - a 10 kilométeres viadalon magabiztos győzelmet aratott. A hatkörös verseny utolsó negyedében végig az élen haladt és a hajrában sem tudták megszorongatni.

A veszprémiek kiválósága - aki tavaly holtversenyben az olaszok sztárjával, Gregorio Paltrinierivel megnyerte a sorozatot - 1:47:17.6 órás remek teljesítménnyel csapott célba.

Rasovszky Kristóf nem talált legyőzőre - Fotó: Magyar Úszó Szövetség FacebookRasovszky Kristóf nem talált legyőzőre - Fotó: Magyar Úszó Szövetség Facebook

"Van, hogy a jó dolgokra kicsit várni kell, de végre megint sikerült - mondta a verseny után Rasovszky Kristóf. - Nem volt könnyű menet, amikor a második kör végén kimentünk frissíteni, egy olasz komolyan feltartott, vesztettem vagy húsz métert. Aztán a negyedik kör kifejezetten lassúra sikeredett, emiatt annyira nem voltam boldog, mert azért az üldözőbolyban is akadt jó néhány srác, aki nem rossz úszó. Az utolsó két körre ezért erősítettem, mentünk elöl hatan, nekem viszont most nagyon összeállt a vége, már Egyiptomban is éreztem, hogy a finisben én vagyok a leggyorsabb, ráadásul most időben indultam meg.    

Rasovszky hozzátette, most, hogy az egyetemi kötelezettségeit letudta az elmúlt hónapokban, végre csak az úszásra koncentrálhat.

A szombati viadalon a második helyen a hazai közönség előtt szereplő Domenico Acerenza végzett, míg a harmadik a német Oliver Klemet lett.

A verseny másik magyar résztvevője, Betlehem Dávid (ugyancsak Balaton ÚK veszprém) az ötödik helyen csapott a célba (1:47:23.7), maga mögé utasítva ezzel Paltrinierit.

Az öt álommásból álló vk-sorozat jövő hétvégén Portugáliában folytatódik.

vehir.hu

További cikkek

Párizs 2024: Rasovszky kvótáért úszik majd a vb-n 10 kilométeren
Párizs 2024: Rasovszky kvótáért úszik majd a vb-n 10 kilométeren
A nyári világbajnokságon az első három között szeretne végezni a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében Rasovszky Kristóf, hogy ezzel kvótát szerezzen a párizsi olimpiára.
Két veszprémivel lett aranyérmes a magyar úszóváltó
Két veszprémivel lett aranyérmes a magyar úszóváltó
A Fábián Bettina, Szimcsák Mira, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid (utóbbi kettő Balaton ÚK Veszprém) összeállítású magyar csapat aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók világkupa-sorozata harmadik állomásának váltóversenyében, Portugáliában.
Betlehem bronzérmes Portugáliában, Rasovszky negyedik
Betlehem bronzérmes Portugáliában, Rasovszky negyedik
A Balaton ÚK Veszprém kiválósága, Betlehem Dávid bronzérmet nyert szombaton a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának harmadik állomásán, Portugáliában. Klubtársa, Rasovszky Kristóf negyedik lett.
Világkupa: Rasovszky Kristóf negyedik az egyiptomi nyitányon
Világkupa: Rasovszky Kristóf negyedik az egyiptomi nyitányon
A Balaton ÚK Veszprém kiválósága, Rasovszky Kristóf a negyedik helyen végzett a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának hétfői nyitóállomásán, amelyet Egyiptomban rendeztek meg.
Úszó vb: huszonhárom versenyző indulása már biztos
Úszó vb: huszonhárom versenyző indulása már biztos
Jelenleg 23 tagú a fukuokai úszó-világbajnokságra kijelölt magyar medencés válogatott. A Balaton ÚK Veszprém két klasszisa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid ott van a keretben.