Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
25°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
25°C

Idén sem tudták legyőzni a Lovassy csapatát

2023. május 24. 22:36
Toronymagasan nyerte az idei tájfutó diákolimpiát a Lovassy László Gimnázium, amely zsinórban immár harmadszor lett az ország legeredményesebb középiskolája.

Idén Szegeden és Ópusztaszeren rendezték a tájékozódási futás diákolimpia országos döntőjét.

Az iskolák képviseletében induló 464 tanulónak szombat délelőtt Odessza városrész lakótelepi környezetében kellett a sokpontos pályákon gyorsan és pontosan futnia. A feladatot több VHS versenyző is sikerrel teljesítette értékes helyezéseket szerezve, sőt, egyes kategóriákban kifejezetten dominálva a pódiumot.

Délután az Erzsébet-liget adott otthont a váltóversenynek, mely során a három (különböző korosztályhoz tartozó) futóból álló csapatok már a megyék színeiben indultak. Az izgalmakban és helycserékben gazdag verseny végén a veszprémi női váltó nyakába került az ezüstérem a különleges helyszínen – az újszegedi szabadtéri színház színpadán – megtartott eredményhirdetésen.

A Lovassy zsinórban harmadszor lett az ország legeredményesebb középiskolájaA Lovassy zsinórban harmadszor lett az ország legeredményesebb középiskolája

Vasárnap a hirtelen berobbant nyári melegben egy tipikus nyiladékhálós alföldi terepen, az Ópusztaszer mellett elterülő sövényházi erdő buckái között folytatódtak a küzdelmek. A veszprémiek itt is kitűnően helyt álltak. A Lovassy László Gimnázium toronymagasan nyert, zsinórban harmadszor lett az ország legeredményesebb középiskolája.

Természetesen a szeniorok sem csak szurkolni vagy az éppen zajló borfesztivál kedvéért érkeztek – ha már ilyen messzire utaztak, ők is begyűjtöttek néhány jó helyezést.

Eredmények

Rövidtáv:
N-V: 2. Ódor Laura
N-VI: 3. Lantai Lili

F-V: 3. Bálint Gergő
F-VI: 3. Bálint Ádám

Hosszútáv:
N-III: 2. Gaschler Janka
N-V: 3. Ódor Laura

F-V: 2. Bálint Gergő
F-VI: 2. Bálint Ádám, 3. Barát Miklós

Lány váltó: 
2. Heizer Alíz, Gaschler Janka, Lantai Lili

Szeged Kupa
N55: 1. Németh Zsoltné Bors Melinda
N70: 3. Kunecz Rózsa

F65: 3. Honfi Gábor
F70: 1. Horváth Tivadar
F75: 2. Andrási Lajos

vehir.hu
további cikkek
Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek Veszprémi Honvéd Sportegyesület Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói nagyszerűen szerepeltek a tájékozódási futók középtávú egyéni és váltó országos bajnokságán. 2024. június 25. 15:22 Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén tájfutás Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a pünkösdi hétvégén Lakitelek-Csévharaszt központtal rendezett kiemelt országos versenyen. 2024. május 30. 13:21 Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét tájfutás Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét A Veszprémi Honvéd SE versenyzői – ezúttal iskoláikat képviselve – ismét szép eredményeket értek el a tájékozódási futók országos diákolimpiáján. A Lovassy László Gimnázium tanulói ráadásul sorozatban negyedszer nyerték meg az iskolák közötti pontversenyt. 2024. május 24. 14:36 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.