Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

Végéhez ért a vándorló kiállítás: hat városban mutatkozott be a látványos trash art szobor

2023. május 31. 16:09 // Forrás: HybridCycle
A Széchenyi István Egyetem és a HybridCycle Circular Living Concept (CLC) elnevezésű közös projektje keretében létrejött kiállítássorozattal szemléltette a hulladék művészi felhasználásának lehetőségeit Győr-Moson-Sopron vármegyében.

Mosonmagyaróvár, Kapuvár, Győr, Bábolna és Csorna után május közepén Budapestre érkezett és itt zárult a CLC projekt kiállítása. A fémből és egyéb kidobásra ítélt anyagokból készült “alternatív” monstrancia az energiapazarlás egyre égetőbb problémájára hívta fel a figyelmet. Az installációt rövid szövegekkel és képekkel ellátott információs táblák egészítették ki, amelyek összfoglalták az alkotás létrejöttének motivációját, valamint a hulladékművészet műfajának legfontosabb jellemzőit.

A trash art tárlat különböző helyszíneken (sportcentrumban, egyetemi könyvtárban, művelődési központokban) várta a látogatókat idén tavasszal. “Az installációt minden helyszínen könnyű volt észrevenni, a szobor a 3,5 méteres magasságával igen feltűnő jelenség volt. Bízunk benne, hogy a színes, újrahasznosított anyagokból készült alkotás megtekintése mellett a látogatók szántak néhány percet a mellette elhelyezett rövid magyarázatok átolvasására is, ezáltal pedig kontextusba tudták helyezni a kiállítás üzenetét.” - emelték ki a szervezők.

A mozgó bemutató mellett a CLC szemléletformáló programsorozat két további aktivitása is lezárult májusban. A kültéri gyűjtőpont körút során során több száz kilogramm textil, kemény műanyag és kisméretű elektronikai hulladék került elkülönítésre. A két hónapos iskolai workshop sorozat foglalkozásain pedig a vármegye 25 általános iskolájának 2200 tanulója ismerte meg a hulladék útját és alkotott egyedi ékszereket, kiegészítőket visszagyűjtött műanyag alapanyagokból.

További részletek a programsorozatról: www.hybridcycle.hu/circularlivingconcept

vehir.hu
további cikkek
Második helyszínére látogat a „Wood Wide Web – Láthatatlan kapcsolódásaink” kiállítás HybridCycle Második helyszínére látogat a „Wood Wide Web – Láthatatlan kapcsolódásaink” kiállítás Veszprémből Vonyarcvashegyre költözik át a HybridCycle vándorkiállítása, ami az elmúlt három év művészeti projektjének az eredményeit hivatott bemutatni. A tárlatot a Vonyarcvashegyi Művelődési Házban szeptember 22 és október 10. között ingyenesen tekinthetik meg a látogatók. 2023. szeptember 22. 9:45 Balatones: Bemutatkoznak a balatoni rezidenciaprogram művészei - 3. rész HybridCycle Balatones: Bemutatkoznak a balatoni rezidenciaprogram művészei - 3. rész Idén is folytatódott a Veszprém—Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával a Tiszta Balaton, tiszta művészet (TBTM) programsorozat, aminek egyik eredményes programeleme a művészeti rezidenciaprogram volt. Cikksorozatunkban bemutatjuk a HybridCycle 2023-as rezidenciaprogramban résztvevő művészeket és alkotásokat. 2023. szeptember 19. 9:58 Parafadugóból ékszer – Hybridcycle workshop a Balatonfüredi Borheteken HybridCycle Parafadugóból ékszer – Hybridcycle workshop a Balatonfüredi Borheteken A Hybridcyle csapata nyári workshop túrája egyik állmásaként augusztusban a Balatonfüredi Borhetekre látogatott. 2023. szeptember 14. 12:48 Fiatal művészek alkotásain keresztül láthatjuk a jövőt HybridCycle Fiatal művészek alkotásain keresztül láthatjuk a jövőt Harmadszorra ad otthont a HybridCycle kiállításának a Balaton Pláza. Nem szokványos helyszín, de épp ez a célja az említett fenntarthatósági ügynökségnek: felhívni a figyelmet a fenntarthatóságra, méghozzá rendhagyó terekbe helyezett művészeti projekteken keresztül. A Wood Wide Web, Láthatatlan kapcsolódásaink című kiállítás szó szerint megkerülhetetlen. 2023. szeptember 7. 17:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.