Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Dalvölgy gálakoncertjétől zeng az ActiCity

2023. június 3. 16:11
A nagyszabású, négynapos rendezvény szombati napján három órától az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központ szabadtéri színpadán megkezdődött a gála, ahol több mint hatvan kórus, közel ezerháromszáz énekes gyűlt össze.

A Dalvölgy egyedülálló módon ünnepli a kóruszenét, méghozzá a közönséggel együtt. Három órától, egészen nyolc óráig tart a koncert-maraton, ahol különböző korokból hangoznak fel kórusművek. Egyfajta keretet adva a gálának az első és az utolsó dal Bárdos Lajos műve, a Veszprémi jelhang.

A gálán Brányi Mária alpolgármester is beszédet mondott, köszöntve a fellépőket, valamint az érdeklődő közönséget. Mint elmondta, Veszprém 2019-ben méltán nyerte el a Zene Városa címet, hiszen alig akad olyan esemény, ami valamilyen módon ne kötődne a zenéhez. Brányi humorosan hozzátette, ismeretes a mondás, miszerint a királynék városában vagy fúj a szél, vagy harangoznak, vagy szól a zene – egészítette ki az alpolgármester a harmadikkal. A Dalvölgynek hagyományteremtő célja is van, hogy évről évre szerepeljen a városi rendezvénylisták repertoárján.

A Dalvölgy ötletadója, egyben Veszprém Város Vegyeskara Egyesületének elnöke Erdélyi Ágnes, akinek régóta dédelgetett álma a program megszervezése, idén az EKF támogatásával minden körülmény adott volt.

Az esemény egyben szakmai találkozó is, ahol a kórusok különböző programpontokon keresztül juthatnak még közelebb egymás meglátásához. A gála első blokkja népdalfeldolgozásokat foglalt magában.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. ma 11:34 Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.