Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
28°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
28°C

A Dalvölgy gálakoncertjétől zeng az ActiCity

2023. június 3. 16:11
A nagyszabású, négynapos rendezvény szombati napján három órától az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központ szabadtéri színpadán megkezdődött a gála, ahol több mint hatvan kórus, közel ezerháromszáz énekes gyűlt össze.

A Dalvölgy egyedülálló módon ünnepli a kóruszenét, méghozzá a közönséggel együtt. Három órától, egészen nyolc óráig tart a koncert-maraton, ahol különböző korokból hangoznak fel kórusművek. Egyfajta keretet adva a gálának az első és az utolsó dal Bárdos Lajos műve, a Veszprémi jelhang.

A gálán Brányi Mária alpolgármester is beszédet mondott, köszöntve a fellépőket, valamint az érdeklődő közönséget. Mint elmondta, Veszprém 2019-ben méltán nyerte el a Zene Városa címet, hiszen alig akad olyan esemény, ami valamilyen módon ne kötődne a zenéhez. Brányi humorosan hozzátette, ismeretes a mondás, miszerint a királynék városában vagy fúj a szél, vagy harangoznak, vagy szól a zene – egészítette ki az alpolgármester a harmadikkal. A Dalvölgynek hagyományteremtő célja is van, hogy évről évre szerepeljen a városi rendezvénylisták repertoárján.

A Dalvölgy ötletadója, egyben Veszprém Város Vegyeskara Egyesületének elnöke Erdélyi Ágnes, akinek régóta dédelgetett álma a program megszervezése, idén az EKF támogatásával minden körülmény adott volt.

Az esemény egyben szakmai találkozó is, ahol a kórusok különböző programpontokon keresztül juthatnak még közelebb egymás meglátásához. A gála első blokkja népdalfeldolgozásokat foglalt magában.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Rozé Rizling Jazz Napok Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Péntek esete megnyitotta kapuit az Óváros téren a veszprémi nyár egyik legjobban várt fesztiválja, a Rozé Rizling Jazz Napok. tegnap 15:07 Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot Laczkó Dezső Múzeum Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot A közgyűlés újabb öt évre bizalmat szavazott a Laczkó Dezső Múzeumot 2019 óta irányító Péterváry-Szanyi Brigittának. A régi-új igazgató pénteken sajtótájékoztatón értékelte az intézmény helyzetét. tegnap 21:41 Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Augusztus 9-11 között másodszor rendezik meg Balatoni Filmzene Fesztivált Balatonalmádiban. Az idei programban három nap alatt kilenc formációtól, hat különböző műfajban csendülnek fel régi és új idők film-főcímzenéi és betétdalai, könnyed, változatos és színvonalas szórakozást kínálva a Balaton északi partján üdülőknek és az itt lakóknak. 2024. július 10. 22:14 A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben Munkácsy, Picasso, Rembrandt, de akár egy újhullámos kortárs festőművész is képes arra, hogy akár tíz évvel is meghosszabbítsa az emberek életét. És akkor még nem beszéltünk a zenészekről, szobrászokról, vagy a költőkről. A kultúrafogyasztás nem kizárólag lelki feltöltődés, igenis fizikai hatást is kivált az ember szervezetében, állítja egy kutatás. 2024. július 10. 11:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.