Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

A bajnokság után a kupát is megnyerte az Úrkút!

2023. június 3. 19:27
Az Úrkút SK 2-1-re nyert a Balatonfüredi USC ellen a vehir.hu Veszprém vármegyei labdarúgó kupa szombat esti, Ajkán rendezett fináléjában.

A bajnoki szereplést tekintve remekül kirajzolódik, hogy két jó erőt képviselő együttes harcolta ki a Veszprém vármegyei labdarúgó kupa döntőjében való szereplést: az egyik résztvevő, az Úrkút tizenhárom ponttal nyerte meg az élvonalat, míg az ellenfél, a Balatonfüredi USC nem sokkal lemaradva a dobogóról (5 pont) az előkelő negyedik pozícióban végzett.

Az idei elődöntőben mindkét résztvevő alakulat könnyed diadalt aratott: a Balatonfüredi USC 3-0-ra nyert a bajnoki ezüstérmes Pápa otthonában, míg az Úrkút 2-0-s sikert ért el Fűzfőn. A döntőnek szombaton kora este az ajkai stadion biztosított otthont.

A kezdőrúgást megelőzően az úrkútiak elbúcsúztatták két rutinos játékosukat: Boromisza Gábort és Kovács Gábort. Előbbi négy, utóbbi két idényben öltötte magára a vörös-fekete szerelést.

Az összecsapás első játékrészében a megyei bajnok több ígéretes helyzetet is kialakított: Zágor és Bognár is közel állt a gólszerzéshez, de a próbálkozásaik végül nem jártak sikerrel. A túloldalon Benedek is vezetést szerezhetett volna, de a hosszú alsó irányába tartó labdája elkerülte a kaput. A felek így 0-0-s egállal vonultak pihenőre.

A fordulás után kiegyenlítettebbé vált a játék. Sőt mi több, Török beívelt labdáját a menteni igyekvő Bognár a saját kapujába kanalazta, így a füredi fiatalokhoz került az előny (51. perc: 1-0). Nem kellett sokat várni viszont az egyenlítésre: Horváth az elfekvő Filipánics mellett könnyedén elhúzta a labdát, majd nagy erővel a kapuba is bombázta azt (58. perc: 1-1).

Az egalizálást követően az úrkútiak ismét átvették a mérkőzés irányítását: a 78. percben a fordítás is összejött számukra. Király szöglete után Uj fejelte a labdát a kapuba (1-2).

Több találat már nem esett a találkozón, így a 2022/2023-as idényben a bajnokság után a kupát is megnyerte az Úrkút!

Férfi labdarúgó vármegyei kupa, döntő:
Balatonfüredi USC – Úrkút SK 1-2
Ajka, Városi Stadion. 800 néző. Vezette: Gáspár (Farkas, Keszthelyi)

Galéria
Balatonfüredi USC – Úrkút SK 1-2
vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.