Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Két számban is országos bajnok lett Birnbauer Botond

2023. június 7. 11:03
A Veszprémi Úszó Klub (VÚK) tizennégy éves versenyzője, Birnbauer Botond 200 méter vegyes- és 100 méter hátúszásban is aranyérmet szerzett az elmúlt hétvégén Sopronban rendezett magyar paraúszó bajnokságon. Hencsei László tanítványa karnyújtásnyira van a válogatott kerettagságtól.

A veszprémi paraúszó a felnőttek között (!), abszolút kategóriában mérette meg magát: 200 méter vegyesen (3:32:00) és 100 (1:25:00) méter háton sem talált legyezőre, bajnoki címet szerzett mindkét számban. A múlt pénteken Sopronban rendezett ob a korábbi évekhez képest ezúttal csak egynapos rendezvény volt, így a tizennégy éves sportoló több versenyszámban sajnos nem tudott bizonyítani.

Birnbauer Botond és Hencsei LászlóBirnbauer Botond és Hencsei László

Birnbauer Botond mestere, Hencsei László megkeresésünkre elmondta, a serdülőkör sajátosságait figyelembe véve elégedett tanítványa teljesítményével: Hozzátette, Boti 100 méter hátúszásban közel áll a válogatott kerettagsághoz is, amely a következő idényben akár meg is valósulhat majd.

Simon Dani
további cikkek
Szavazzon az év sportpillanatára! az év sportpillanata Szavazzon az év sportpillanatára! A veszprémi sportbarátok választhatják ki, hogy mi volt a 2023-as év eddigi legemlékezetesebb sportpillanata. Szavazzon Ön is! 2023. október 10. 9:59 Öt bajnoki címmel, nyolc éremmel tért haza Birnbauer Botond Birnbauer Botond Öt bajnoki címmel, nyolc éremmel tért haza Birnbauer Botond A tizenhárom éves veszprémi paraúszó végigsöpört a mezőnyön a hétvégén Hódmezővásárhelyen rendezett országos bajnokságon. Birnbauer Botond nyolc úszószámban indult, öt bajnoki cím mellett, amelyből az egyiket felnőtt kategóriában szerezte három ezüstéremnek is örvendhetett. 2022. május 16. 10:38 Négy bajnoki címmel térne haza Birnbauer Botond Birnbauer Botond Négy bajnoki címmel térne haza Birnbauer Botond A tizenhárom éves veszprémi paraúszó, Birnbauer Botond lelkiismeretesen készül a jövő hétvégén Hódmezővásárhelyen rendezendő országos bajnokságra. A fiatal tehetség mellett edzőjével, Hencsei Lászlóval is beszélgettünk a kitűzött célokról. 2022. május 5. 12:49 Kerekesszékből a Balaton túlpartjáig Birnbauer Botond Kerekesszékből a Balaton túlpartjáig Dacára annak, hogy lábai segítségére nem számíthat, a tizenkét esztendős veszprémi paraúszó, Birnbauer Botond szombaton azért száll a magyar tengerre, hogy átússza azt. Kérdésünkre elmondta, a táv cseppet sem riasztja, attól sokkal jobban tart, hátha lehúzza egy hal. 2021. augusztus 6. 13:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.