Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Történeteinkben az identitásunk, mozgóképekben a történeteink

2023. június 8. 11:03
Szerda este a Szentháromság téren startolt el a Magyar Mozgókép Fesztivál. Az ünnepélyes megnyitó után A nemzet aranyai című film vetítése következett.

A négynapos rendezvényt a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. közösen szervezi, a hagyományokhoz hűen nem csupán Veszprémben, de Balatonalmádiban és Balatonfüreden is lesznek vetítések. A szerdai megnyitóbeszédben Káel Csaba, a Magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos kiemelte, a magyar film erős pozícióban van, Európában London után a második legerősebb filmgyártásban.

Káel folytatta, a szakma azon dolgozik, hogy a kreatív erővel tovább fejlesszék, felhasználva ehhez minden tudást. Káel szerint a mozgóképben bemutatott történeteinkben rejlik identitásunk kulcsa, rendkívül fontos tehát, hogy a magyarok a magyarokról készítsenek filmet.

Porga Gyula polgármester örömét fejezte ki, amiért már harmadik alkalommal adhat otthont a fesztiválnak Veszprém, ami idén Európa Kulturális Fővárosa.

A megnyitót követően A nemzet aranyai című dokumentumfilmet láthatták a nézők a Szentháromság téren. Kemény Dénes egykori szövetségi kapitány és több játékos személyesen is részt vett a vetítésen, amelynek kezdete előtt dedikált vízilabda labdákat dobáltak a közönség soraiba.

Szabó Eszter
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.