Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
28°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
28°C

Tájékozódási futó vb-t rendeznének Veszprémben 2027-ben

2023. június 9. 14:15 // Forrás: MTI
Tájékozódási futó világbajnokságot rendeznének 2027-ben Veszprémben, ennek érdekében háromoldalú megállapodást kötött két sportszervezet, valamint a Pannon Egyetem - közölte a felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség 2022 decemberében pályázatot nyújtott be a 2027-es felnőtt világbajnokság rendezésére, a rendezői jogokat pedig a Veszprémi Honvéd SE (VHSE) tájfutó szakosztályának adta át veszprémi helyszínnel.

Kapcsolódó cikk
Tájfutó-világbajnokság Veszprémben?
Sikeres pályázat esetén mintegy 60 országból 350 élversenyző és közel 5000 fő kísérő, családtag, szurkoló érkezhet Veszprémbe a 2027-es tájékozódási futó világbajnokságra.

Idézték Gelencsér Andrást, a Pannon Egyetem rektorát, aki az együttműködési megállapodás aláírása előtt arról beszélt: a tájfutás nemcsak a sportról, hanem a természetről, annak szeretetéről is szól, amely az egyetem értékeivel is összhangban van.   

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja kiemelte: a felsőoktatási intézményben megtartották a kötelező testnevelés órákat és a versenysportot űző fiatalokat egyéni tanrenddel, ösztöndíjjal és kollégiumi szálláshellyel ösztönzik. Az egyetem folyamatban levő felújítása részeként több sportpályát is létesítenek, a jövőben pedig futópályát is terveznek kialakítani - tette hozzá.

Szűcs Pál, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület elnökének tájékoztatása szerint a világbajnokság rendezéséért Magyarországnak Svédországgal, Finnországgal és más északi államokkal kell felvenni a versenyt.

Németh Zsoltné, az egyesület tájfutó szakosztályvezetője pedig jelezte: a Pannon Egyetemmel közös szervezésű sporteseményeket, pályázatokat és konferenciákat is terveznek a sportág népszerűsítése érdekében.    

Szokolik Gergely, az együttműködésben résztvevő Veszprémi Egyetemi Sport Club ügyvezető elnöke a megállapodás aláírását megelőzően támogatásáról biztosította a VHSE munkáját a tájfutó világbajnokság szervezésének elnyerése érdekében - áll a közleményben.

Az egyetem tájékoztatása szerint sikeres pályázat esetén mintegy hatvan országból 350 élversenyző és csaknem ötezer kísérő, valamint szurkoló érkezhet Veszprémbe a 2027-es vb-re.

vehir.hu
további cikkek
Siklósi Lajosról nevezte el vitorlását a Pannon Egyetem Pannon Egyetem Siklósi Lajosról nevezte el vitorlását a Pannon Egyetem A Siki nevű Dolphin 26 típusú vitorlást hétfőn avatták fel a balatonalmádi Nereus Park Hotel kikötőjében. ma 12:15 Pro Meritis díjjal ismerték el dr. Domokos Endre munkásságát Pro Meritis díjjal ismerték el dr. Domokos Endre munkásságát Az oktatás, a kutatás-fejlesztés, valamint a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Dr. Domokos Endre Gábor részére Pro Meritis érmet adományozott a polgármester. A díjat a Pannon Egyetem Mérnöki Karának csütörtöki diplomaosztóján vehette át. 2024. július 12. 12:29 A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó Gelencsér András akadémikus, vegyész-légkörkutató kilenc év után elbúcsúzott a rektorságtól, és a tudományos pályán maradva újabb célokat fogalmazott meg. Az elmúlt időszakról, rektori kihívásokról, nehézségekről, és arról is mesélt, hogy miként képzeli el a jövőjét. Gelencsért az elmúlt években igencsak sokan kérdezték már arról, milyen veszélyek fenyegetik a bolygónkat, most arra is választ kaptunk, létezik-e egyéni megoldás arra, hogy visszafordítsunk bizonyos folyamatokat, amelyeket az éghajlatváltozás okoz. 2024. július 11. 15:56 Három tanács a friss diplomásoknak Pannon Egyetem Három tanács a friss diplomásoknak Hétfő délelőtt megtartotta diplomaátadó ünnepségét a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara, amelyen kilenc év után először nem dr. Gelencsér Andrástól vehették át a hallgatók a diplomájukat, hanem utódjától, éppen a hétfőtől hivatalba lépett dr. Abonyi Jánostól, az egyetem új rektorától. Ő köszöntőbeszédében az értékek sokféleségéről beszélt, ezen kívül az egyetemisták három hasznos és egész életre szóló tanácsot is kaptak. 2024. július 2. 15:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.