Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kettős veszprémi siker Szegeden

2023. június 10. 19:12 // Forrás: MTI
A Balaton ÚK Veszprém 19 éves versenyzője, Betlehem Dávid rendkívül magabiztosan utasította maga mögé veszprémi klubtársát, Rasovszky Kristófot szombaton a nyíltvízi úszók országos bajnoksága Szegeden..

A férfiaknál Betlehem Dávid, a nőknél a címvédő Olasz Anna sikerével zárult szombaton a nyíltvízi úszók országos bajnoksága Szegeden.

A férfiaknál a veszprémiek 19 éves versenyzője rendkívül magabiztosan, 1:51:09.5 órás idővel, 39 másodperces előnnyel utasította maga mögé a 10 kilométeres szám olimpiai ezüstérmesét, veszprémi klubtársát, Rasovszky Kristófot. A harmadik helyen Sárkány Zalán végzett.

Azt hittem, meghúztuk az elejét, erre az első bójánál visszanéztem, és kis túlzással azt láttam, hogy többen vagyunk, mint ahányan indultunk, mintha a lányok is utolértek volna minket. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nincs sebességünk, úgyhogy onnantól kicsit játszottunk Rasovszkyval, hol meghúztuk, hol lassítottunk kicsit, igyekeztünk segíteni a csapattársainkat, akik a korosztályosban jöttek. Annak azért örülök, hogy a vége ilyen jól sikerült, kellett egy ilyen jobb verseny a világbajnokság előtt

- értékelt Betlehem Dávid.

Fotó: MÚSZ FacebookFotó: MÚSZ Facebook

A nők versenye már jóval nagyobb csatát hozott, végül a címvédő Olasz Anna 2:02:45.7 órás idővel csapott célba, mindössze két másodperccel megelőzve a második Rohács Rékát, de még a harmadik Balogh Vivien is csak öt másodperccel maradt le a győztestől.    

Hogy őszinte legyek, nem igazán számolom, ez hányadik nyíltvízi bajnoki aranyérmem. Leszámítva egy-két alkalmat, mint amikor a Balatonban a gyomorrontásom miatt kábé a hullámok sodortak partra, azért általában elöl végeztem. Ma elsősorban az érzés volt a lényeg, mert az év elején nagyon nem úgy sikerültek az edzések, ahogy szerettem volna, most viszont kezd minden a helyére kerülni, és ez ma vissza is jött a versenyen. Kellett a világbajnokság előtt egy ilyen, hogy végre úgy ment az úszás, ahogy elképzeltem

- összegzett Olasz Anna.

Eredmények:

férfiak:
1. Betlehem Dávid (Balaton Úszó Klub) 1:51:09.5 óra
2. Rasovszky Kristóf (Balaton Úszó Klub) 1:51:48.6
3. Sárkány Zalán (Kőbánya SC) 1:52:48.0

nők:
1. Olasz Anna (Szegedi Úszó Egylet) 2:02:45.7
2. Rohács Réka (Kőbánya SC) 2:02:47.4
3. Balogh Vivien (Ferencváros) 2:02:50.3

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.