Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Csonka Anikó megdöntötte saját országos csúcsát

2023. június 13. 12:46
A veszprémi erőemelő újabb országos csúcsot döntött felhúzásban: a Kiskunfélegyházán rendezett Professzionális Erőemelő Liga versenyén több mint tíz kg-mal javította meg korábbi rekordját.

Május végén Kiskunfélegyháza biztosított otthont a Professzionális Erőemelő Liga országos bajnokságának. A címvédő, országos csúcstartó (142,5 kg) Csonka Anikó is versenybe szállt masters II. kategóriában, -67,5 kg-ban.

A veszprémi sportolónak több mint egy tucat versenyzővel kellett farkasszemet néznie, de egyikük sem tudta megakadályozni a célja elérésében.

Anikó végül 155 kg holt súlyt húzott fel, amivel megnyerte az ob-t és új országos csúcsot állított be.

Fénykép: Németh KrisztaFénykép: Németh Kriszta

Sorozatban harmadik alkalommal sikerült megdöntenem a korábbi rekordomat: keserédes az öröm, hiszen sportolóként sosem tudunk igazán a jelen boldogságaira koncentrálni. A verseny végeztével már csak az járt a fejemben, hogy az előttem álló világeseményeken is hasonlóan szerepelhessek

– nyilatkozta Csonka Anikó portálunk megkeresésére.

A veszprémi sportoló ősszel az Európa- és a világbajnokságon is bizonyíthat: mindkét megmérettetésen a bajnoki cím megvédése és korábbi világcsúcsa megdöntése lesz a célja.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.