Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Joss Stone: csupán egy kérésem lenne a dzsinnhez, meg szeretnék szülni természetesen egy gyereket

2023. június 21. 11:29
Joss Stone amerikai énekesnő egy olyan műfajban szerzett világhírnevet magának, amit igazán csak kevesek értenek értenek meg, mégis teltházas koncertjei bizonyítják, hogy az énekesnő kiválóan közvetít a soul műfaj és a közönség között. Zenei kvízünkben az ő VeszprémFestes koncertjére lehet páros belépőt nyerni, most pedig az Index interjújából szemezgetve az énekesnő különleges személyiségét is közelebb hozzuk a veszprémiekhez.

A még most is csak 36 éves énekesnő 2003-ban jelentette meg első albumát, amit utána kilenc másik követett, ezeket pedig több, mint tízmillióan vették meg maguknak. Joss Stone a soul hamisíthatatlan XXI. századi királynője, aki attól sem riad vissza, hogy más műfajokat is belecsempésszen dalaiban, de a zene és az éneklés csupán egyik részét teszi ki életének. Az Indexre felkerült interjúból kiderül az is, hogy milyen különleges kapcsolatokat élt már meg a közönséggel, valamint az anyaságról is hosszan beszélt az énekesnő.

Mielőtt azonban megismerkednének Joss Stone-nal közelebbről is, töltsék ki zenei kvízünket, amelyben éppen az ő veszprémi koncertjére lehet páros belépőt nyerni a VeszprémFest jóvoltából.

Habár Joss Stone-t legegyszerűbben mindenki a soul-zenével azonosítja, ő maga már nem ennyire határozott a műfaji besorolásában. „Egyfajta keverék a stílusom, amiben van r&b, blues, némi hiphop és reggae. Természetesen van benne popzene is, de a gyökere mindenekelőtt a soul.” – Mondta az interjúban. „Számomra a soul azt jelenti, hogy amit mondok, azt teljes mértékben úgy is gondolom, minden egyes szó igaz.”

Az énekesnő szerint minden zenében meg lehet találni azt, amitől az szerethetővé válik, de senkitől sem elvárás az, hogy minden dallamot elsőre megkedveljen. Ezt ő is látja a színpadról, amikor egy soulban kevésbé jártas közönség előtt játszik, ilyenkor némileg lelassít, hagy időt ahhoz, hogy megismerjék a zenét, de főleg azt, amiről szólnak a dalok. Ezek pedig egyszerű emberi történetek és érzések, amik műfajokon felül mindenkiben ott vannak, mint a szerelem, a gondoskodás, a csalódás és a többi… Joss Stone szerint tehát a zene elsősorban egy kommunikációs eszköz az emberek között.

Ez pedig képes nyelveken és kultúrákon is átívelni. Erre jó példa egy személyes történet, amit megosztott az énekesnő.

Éppen Afrikában koncertezett, amikor egy ottani zenésszel összeismerkedett, akit úgy hívtak, hogy Ronnie. Ronnie nem beszélt angolul, egy tolmács segített nekik az alapvető kommunikációban, mégis elkezdtek egy közös dalt írni. Ez a dal az esőről szólt, ami akkor már kilenc hónapja elkerülte a térséget. A közös szerzemény végül megszületett, ugyanakkor kint elkezdett cseperegni az égi áldás. Azóta úgy hívják őt ott, hogy „az eső anyja”.

Joss Stone zenei karrierje mellett boldog kétgyermekes családanyának is mondhatja magát. A zenészi és anyai szerepek egymás mellettiségéről pedig úgy nyilatkozott, számára mindig a családja lesz az első. Habár folyamatosan dolgozik a stúdiókban, turnékra jár, koncertezik, az anyai szerep mindennél fontosabb neki, és ha kell, ezért képes könnyen meghozni az áldozatokat, amik a zenei karrierjét érintik.

Ha pedig egy dzsinntől hármat kívánhatna, ő beérné eggyel is, miszerint legyen hét egészséges gyermeke, akik közül legalább csak egyet természetesen szülhetne meg, hiszen egészségügyi okokból erre nincs lehetősége.

„Azt hiszem, ez a legkülönlegesebb dolog, amire egy nő képes. Megteremteni egy személyt, és életet adni neki, ez fantasztikus, mégsem vagyok rá képes.”

 

Képek: Joss Stone hivatalos Facebook-oldala

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.