Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
30°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
30°C

Kettő az egyben: tájékozódási futás és vizes akadályverseny

2023. június 25. 5:02
A Veszprémi Honvéd futói a nehézségek ellenére is kitettek magukért a középtávú és váltó országos bajnokságon.

Hagyományosan a nyári szünet előtti utolsó nagy tájfutó verseny a középtávú és váltó országos bajnokság, melyet idén Gánt Kőhányás nevű területén bonyolítottak le.

Az eseményt megelőző egész heti esőzés nemcsak a rendezők, de a résztvevők dolgát is megnehezítette. A hatalmas sár miatt áthelyezett parkolóból már a versenyközpont megközelítése is kisebbfajta túrának számított

– mondta el a vehir.hu-nak Gaschler-Gyeviki Nóra, a Veszprémi Honvéd sajtóreferense.

Hozzátette: a szombat délelőtti selejtezők szerencsésen megúszták az égi áldást, de a délutáni döntő utolsó rajtjainak idején óriási zivatar csapott le a mezőnyre, így a célba érés is hasonlított egy Spartan versenyhez vagy egyéb vízi akadálypályához.

Fotó: Veszprémi Honvéd SEFotó: Veszprémi Honvéd SE

A nehézségek ellenére a Veszprémi Honvéd futói kitettek magukért, sikerült két bajnoki címet, több ezüst- és bronzérmet, illetve bajnoki pontokat szerezniük.

A vasárnapi váltók már kedvezőbb körülmények között csaphattak össze, ahol a VHS több csapata ért el dobogós helyezést.

KOB eredmények:

N18: 3. Ódor Laura
N21: 2. Mérő Dominika
N50: 1. Wengrin Ágnes
N75: 2. Komár Béláné

F18: 1. Bálint Gergő, 3. Barát Miklós
F40: 2. Molnár Attila
F50: 3. Néda László
F60: 2. Egei Tamás
F70: 3. Horváth Tivadar

VOB eredmények

N14: 1. Heizer Alíz, Barát Jázmin, Gaschler Janka
N18: 1. Jávor Janka, Gaschler Emma, Engi Lilien
N20: 2. Máramarosi Anna, Lantai Lili, Ódor Laura
N165: 3. Kaszásné Boa Ágnes, Böröczkyné Makai Anna, Széplaki Erika

F14: 2. Molnár Iván, Engi Dániel, Varsányi Ádám
F125: 1. Molnár Attila, Molnár Zoltán, Vajda Zsolt
F165: 1. Vass Tibor, Máramarosi István, Egei Tamás
F205: 3. Horváth Tivadar, Bacsó Attila, Bikki Sándor

vehir.hu
további cikkek
Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek Veszprémi Honvéd Sportegyesület Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói nagyszerűen szerepeltek a tájékozódási futók középtávú egyéni és váltó országos bajnokságán. 2024. június 25. 15:22 Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén tájfutás Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a pünkösdi hétvégén Lakitelek-Csévharaszt központtal rendezett kiemelt országos versenyen. 2024. május 30. 13:21 Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét tájfutás Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét A Veszprémi Honvéd SE versenyzői – ezúttal iskoláikat képviselve – ismét szép eredményeket értek el a tájékozódási futók országos diákolimpiáján. A Lovassy László Gimnázium tanulói ráadásul sorozatban negyedszer nyerték meg az iskolák közötti pontversenyt. 2024. május 24. 14:36 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.