Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-7°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-7°C

Nehezített pályán is kiemelkedő teljesítmény

2023. június 28. 16:02
Megtartotta hagyományos évadzáró társulati ülését a Veszprémi Petőfi Színház, ahol díjakat is adtak át.

Oberfrank Pál igazgató szerint méltán lehetnek büszkék az elmúlt évadra: közel 78 ezer nézőjük volt, 13 bemutatót és mintegy 300 előadást tartottak, nő a bérletesek száma és társadalmi felelősségvállalás programjukat is folytatták. Ez óriási teljesítmény figyelembe véve, hogy még mindig érezni a koronavírus-járvány poszthatásait, emellett az energiaválság és a megváltozott fogyasztói szokások is nehezített körülményeket jelentettek. Sok kreativitásra volt szükség, így sikerült kevés pénzből is nagy sikerű produkciókat színpadra állítani, és a PETŐFiFJÚ című darabot létrehozni, melynek a témáját és forgatókönyvét is a társulat álmodta meg, ők gondoskodtak az alkotógárdáról, a zenéről, klipforgatásról, ezért különös jelentőségű.

Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgató-helyettes kiemelte: ma már nem lehet csak előadásokkal színházat csinálni, fontos az ifjúságnevelés is, a jövő generációinak bevonzása.

A társulati ülésen részt vett Brányi Mária alpolgármester is, aki arról beszélt: elismerésre méltó, hogy Veszprém intézményei saját kulturális feladataikon túl az Európa Kulturális Fővárosa programban is kiemelt szerepet vállalnak. Mindez hihetetlen kreativitást és szorgalmat igényel, ám elengedhetetlen, hiszen hosszú távon azok lesznek a legértékesebb rendezvények, amelyek helyi összefogással jönnek létre – fogalmazott.

Az ülésen kiosztották a társulat szavazatai által odaítélt díjakat is: a legjobb színészi teljesítményért járó Latinovits-díjat Keresztes Gábor, a művészi munka kiemelkedő segítéséért adományozott Medgyaszay-díjat Madár Károly Zoltán ügyelő kapta, míg a Petőfi nevét viselő közönségdíjat szintén Keresztes Gábor vehette át. A nézők szavazatai alapján az évad legjobb előadása az Illatszertár lett. Díjazták az év nézőjét Veszprémből és a vármegyeszékhelyen túlról is: előbbi Lukács László, utóbbi pedig Bakóné Nyúl Terézia lett Cecéről.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
A tízéves Hangvilla-történet Hangvilla A tízéves Hangvilla-történet 2013. november 29-én volt egy színházi előadás Veszprémben. A Pannon Várszínház a „Sose halunk meg” című darabot mutatta be. Ez a kis emlékdarab tíz évvel ezelőttről önmagában még nem érne annyit, hogy felidézzük, de ha hozzátesszük azt, hogy a színpad, ahol előadták az egykori Séd filmszínház helyén épült komplexum deszkái voltak, már érdemes megállni egy pillanatra. Az épületet ma mindenki úgy ismeri, mint Hangvilla. Ezzel debütált a veszprémi kulturális életben a minden szempontból formabontó kulturális intézmény. tegnap 15:18 Felgyúlt az első adventi gyertya Felgyúlt az első adventi gyertya Szombat este a szentmise után meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a Szent Mihály Főszékesegyházban. A gyertyagyújtás után egy rendkívül hangulatos komolyzenei koncert következett, melyre igencsak komoly volt az érdeklődés. 2023. december 2. 22:48 Jubileumot ünnepelt a Bárczi Jubileumot ünnepelt a Bárczi Gálával ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját a Bárczi Gusztáv iskola pénteken az Agórában.  2023. december 2. 10:22 Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás kultúra Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás Péntek délután a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyílt kiállítás, Festőnők a szabadban címmel, Bottyán Marianna festőművész és az Art Natura Csoport veszprémi tagjainak közreműködésével. A közös bemutatkozó tárlat december nyolcig látogatható. 2023. december 1. 23:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.