Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Remekelt a Pannon Egyetem EFOTT házigazdaként

2023. július 17. 22:09
Az egyetemisták fesztiválja több napon keresztül, július 12. és 16. között várta vendégeit a Velencei-tónál.

Amatőr fesztiválozóként és exegyetemistaként is számos elvárást társítottam a fesztiválhoz. Leginkább az érdekelt, hogy a tomboló közönség, a koncertek sokasága, és a vízpart nyüzsgő strandolói mellett mitől lesz a fesztivál igazán a Pannon Egyetemé.

Hamar kiderült számomra, hogy a fesztiválon felbukkanó témák, amelyek előtérbe kerültek, az intézmény, sőt Veszprém város arculatát is meghatározzák. Ilyen a kultúra, a közösség, a sport, a digitalizáció, és a fenntarthatóság. Nem volt mindegy, hogy a helyenként súlyos, máskor könnyed témák milyen formában kerülnek tálalásra. Passzol-e a téma a helyszínhez? Passzol-e a téma a napszakhoz? Passzol-e a téma a helyszínen nyüzsgő korosztályhoz? Folytathatnám a sort, de szerencsére nem kellett feltennem ezeket a kérdéseket, hiszen minden egyben volt, ahogy a nagy könyvben meg van írva.

A témák meghatározó szakértőit hívták meg, szó esett állatvédelemről, így felhívták a figyelmet a felelős állattartásra, terítéken volt a klímaválság, megtudhattunk többet arról, hogy hol húzódik az egyéni felelősség az éghajlatváltozás tekintetében, s mindeközben aki nem volt rest, sportolhatott, kalóriát égethetett, személyiségtesztet tölthetett ki, vagy akár csillezhetett az erre kijelölt helyen.

Meglepő módon, vagy csupán rossz tapasztalatokból fakadó előítéletek mentén valahogy úgy képzeltem el a rendezvényt, hogy napközben mindenki fekszik, hűsöl, józanodik, és erőt gyűjt az esti koncertre. A sztereotípiát meghazudtolva kijelenthető, hogy rengetegen voltak kíváncsiak a szakmai beszélgetésekre, a jóhangulatú játékokra, kvízekre, kihívásokra.

Az énektanulástól kezdve a mérnöki tudományok bemutatásán keresztül a kézműveskedésig mindenki megtalálhatta a számára legideálisabb programot, hiszen az egyetem hét helyszínen várta az odalátogatókat.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Folkdélutánt rendeztek Tésen Tés Folkdélutánt rendeztek Tésen Koncertdélutánt és táncházat szervezett szombaton a Múlttal a Jövőért Egyesület Tésen. tegnap 13:07 Koncept a hatvanas évekből Koncept a hatvanas évekből Attalai Gábor munkáiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában pénteken. 2024. február 24. 21:24 A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Work in progress A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Különleges helyszínt fedezhetnek fel a Veszprémi Érsekség Work in Progress programsorozatának résztvevői. Február 24-én és 25-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából szervezett „sisakos túrán” az érdeklődők megtekinthetik a Szent Mihály Főszékesegyház altemplomát, valamint a 18. század egyik legnagyobb hatású veszprémi püspökének monumentális barokk síremlékét, amelynek restaurálása idén vette kezdetét. 2024. február 22. 16:55 Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. 2024. február 21. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.