Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Letudta a kötelezőt, százszázalékosan zárta a csoportkört a férfi vízilabda-válogatott

2023. július 21. 8:33 // Forrás: MTI
A már biztosan negyeddöntős magyar férfi vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően magabiztos, 21-13-as győzelmet aratott az argentin csapat felett a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság harmadik fordulójában, így százszázalékos teljesítménnyel zárta a csoportküzdelmeket.

Varga Zsolt együttesére most négy nap pihenő vár, legközelebb a keddi negyeddöntőben lesz érdekelt.

A vb-ről a két döntős szerez kvótát a jövő évi, párizsi olimpiára.    

Férfi vízilabdatorna, C csoport, 3. forduló:
Magyarország-Argentína 21-13 (7-1, 5-4, 4-4, 5-4)
Magyarország
: Lévai - Manhercz, Pohl, Molnár E., Zalánki, Varga Dé., Jansik Szi. - cserék: Angyal, Nagy Á., Fekete, Vigvári Ve., Vigvári Vi.
gólszerzők: Vigvári Vi. 4, Nagy Á., Fekete 3-3, Manhercz, Angyal, Molnár E. 2-2, Varga Dé., Zalánki, Vigvári Ve., Pohl, Jansik Sz. 1-1, illetve Camnasio, Corsi 3-3, Martino 2-2, Leona, Poggi, T. Echenique, Tilatti, Soler 1-1

A matematikailag és sportszakmailag is tét nélküli találkozón a 15 fős keretből ezúttal Német Toni és Vámos Márton kapott pihenőt, így utolsóként bemutatkozhatott a tornán Vigvári Vince is, aki júniusban az U20-as válogatott csapatkapitányaként világbajnoki címet nyert.

Az első negyedben rendesen alá is játszottak a társak, hogy kicsit szokja a légkört, három gólt szerzett a fiatal játékos, a vb-re a visszalépő brazilok helyére beugró argentinoknak egy értékesített ötméteresen kívül még kapura lövésük sem volt (7-1).

Manhercz Krisztián (j) és az argentin Guido Martino a férfi vízilabdatorna csoportkörének harmadik fordulójában játszott Magyarország - Argentína mérkőzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 21-én. Magyarország 21-13-ra nyert. MTI/Koszticsák SzilárdManhercz Krisztián (j) és az argentin Guido Martino a férfi vízilabdatorna csoportkörének harmadik fordulójában játszott Magyarország - Argentína mérkőzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 21-én. Magyarország 21-13-ra nyert. MTI/Koszticsák Szilárd

A dél-amerikaiak második kaput eltaláló próbálkozásukból, fórból szépítettek, sőt Esteban Corsi újabb szép egyéni megmozdulása után újra betaláltak. A magyarok kissé könnyelműen vették a második negyedet, ennek köszönhetően az argentin az egyik legszorosabb nyolc percüket könyvelték el a vb-n, ez a szakasz 5-4-es magyar "részgyőzelemmel" zárult.    

Hasonlóképpen alakult a folytatás is, ennek eredményeképpen "számszakilag" is szoros maradt ez a negyed, betalált többek között Tomas Echenique, az olasz válogatott világklasszisa, Gonzalo Echenique öccse is. Az argentinok végül kihozták döntetlenre ezt a negyedet, ez volt az első olyan játékrészük a vb-n, amit nem vesztettek el.    

A zárónegyed elejére minden magyar mezőnyjátékos szerzett már gólt, utolsóként a kapitány Jansik Szilárd köszönt be. A magyarok végül 21 gólig jutottak és tudták le a kötelező győzelmet.    

"Mindenki érzi, hogy ettől a csapattól tizenhárom gólt kapni, egy dekoncentrált védekezés eredménye. Alapvetően simán tarthattuk volna őket öt-hat gólon, de egyszerűen nem volt végig olyan feszes a védekezésünk, amire ehhez szükség lett volna" - nyilatkozta az MTI-nek Varga Zsolt szövetségi kapitány. A szakember elmondta, jó dolog, hogy a játékosok is érezték a hiányosságokat, így a soron következő találkozókra koncentráltabbak lesznek. A kaptány elárulta, a negyeddöntőig hátralevő időszakban szeretne a lehető legerősebb csapatokkal, az olasz vagy a spanyol együttessel készülni.    

A mérkőzés legjobbjának Vigvári Vincét választották, akinek a himnuszok közben "fülig ért a szája", de mint elmondta, ez az olimpiai bajnok Varga Dénesnek is volt valamennyire köszönhető, miután kicsit "oldalba bökte", amikor a kamera rájuk fókuszált.    

"Örülök neki, hogy így sikerült nekem személyesen a meccs, a kapott gólokat viszont soknak érzem. Persze a lényeg a negyeddöntő, amire most készülhetünk. Nagyon jó volt együtt játszani a testvéremmel, gólpasszt is adtunk egymásnak, de a legjobban annak örülök, hogy mindketten eljutottunk erre a szinte és itt lehetünk."
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.