Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
0°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
0°C

Ha Rómeó balra húzza Júliát

2023. július 22. 16:53
Ahogyan a dráma, az igaz szerelem is könnyen megkerülhető, ha nem a valóságban, hanem applikációk párhuzamos használatával igyekszünk fenntartani társas igényeink kielégítését. Társasról beszélünk, és nem csak „nemi”-ről, mert, ha valamire még is jó az említett program valamelyike, az a desztináció nélküli egyéjszakások hajkurászása.
 

Mindenkinek van egy ismerőse, aki a társkeresőn lett szerelmes, és utána házas és gyermekes, de ahogy a lottót is megnyeri valaki, valahol, úgy itt sem magunkról beszélünk általában. Az is lehet, hogy csak korosztályos probléma, hogy nem érezzük a varázsát az egésznek, de az intenzív húzkodás, tényleg csak a tinifiúknak áll jól. Introvertált generációban kell ahhoz felnőni, hogy megkapónak és igaznak gondolhassuk azt, hogy mellettem még alsó hangon is tíz lánnyal egyszerre beszélgetve, pusztán két filterezett kép alapján eldöntve mindent, valakinek nélkülem lenne keserű és kietlen az élete.

Míg régen a Nők Lapjában feladott apróhirdetések voltak erre a funkcióra kitalálva – jól szituált ötvenes keresi pajkos negyvenes társát jeligére – manapság már teljesen egyértelmű, hogy a két busz közötti várakozási időt mivel fogja kitölteni mindenki, aki tud már- vagy még okostelefont használni. Az sem probléma, ha Dóri 29 melletted ül a padon, hiszen úgy sem ismernéd fel, mert a képeihez képest plusz tíz kilogramm, és tíz centi mínusz, de ha mégis: megszólítani sosem fogod.

A férfiak maszkulin princípiuma veszett oda azzal, hogy már nem létezik a szó nemes értelmében vett hódítás, egy-két mondat után – amiből az ékezeteken át, az írásjeleket is kispóroljuk, annyira sietünk – végleg lerázzuk a másik nemet, ha az nem jön át egyből filmezni. Hiába várjuk a virágot, vagy ne adj isten egy telefonhívást, ha a szomszéd Julinak elég egy szívecske a bikinis fotójára, mi is beállunk majd a sorba.

Végleg tárgyiasítva lesz a másik fél, hiszen nem a kémia, a másik tekintete visz rá minket arra a bizonyos ösvényre, hanem a telefonunk kék fényében a saját visszatükröződésünk, ami csak torz képet mutathat. Elveszett a háttértartalom, az egész megújult, az innovatív tárkeresési módszerek impulzív és spontán helyzeteken alapszanak.

Természetes dolog, hogy mindenki mindig a legjobb arcát szeretné mutatni, főleg az első pár alkalommal, de az biztos, hogy az egészből olyan dolgok maradnak ki, ami egy egészséges párkapcsolat alapján adhatják: a bizalom és az őszinteség. Egyetlen dologra fókuszálnak a mai applikációk, amik a Nagy Ő megtalálásával kecsegtetnek és az pedig a külsőségek. Egy katalógust lapozgatva pedig a világ legszerencsésebb emberének kell lenni, hogy abból kiválasztva valakit egy konstruktív és felnőtt párkapcsolatban találjuk magunkat.

Balogh Dóra
további cikkek
A veszprémi karácsonyi vásár szelleme Bálint A veszprémi karácsonyi vásár szelleme Teljes értetlenség állt elő, hogy hogyan maradhat el a karácsonyi vásár Veszprémben éppen az EKF évében. Aztán, ha jobban belegondolunk, hogy miért is szeretjük a karácsonyi vásárokat, akkor feltűnhet, hogy valójában ez a lehetőség adott lesz idén is. Csak másképpen hívják. A puding, de a gőzgombóc próbája is az evés! 2023. december 3. 23:45 A háború már az „instán” zajlik, és az influenszerek az új Közel-Kelet szakértők Dóri A háború már az „instán” zajlik, és az influenszerek az új Közel-Kelet szakértők Másfél hónapja tömeges tüntetések zajlanak Európa szerte, amióta a gázai székhelyű Hamász, iszlamista terrorszervezet megtámadta Izraelt. A példátlan esetet követően azonnal megérkezett Izrael válasza, a katonai hadműveletek sora mellett igyekeznek teljesen elzárni Gázát a külvilágtól, és felügyelet alatt tartani még a segélyszállítmányokat is. Nemcsak a felvonulások nem csitulnak, de a közösségi média is korlátok nélküli teret ad az antiszemita megszólalásoknak és gyűlöletkeltő beszédeknek...   2023. november 26. 21:17 A helyi étterem vagy a gyorskaja fáj jobban a pénztárcánknak? véleménycikk A helyi étterem vagy a gyorskaja fáj jobban a pénztárcánknak? A fine dining adagok sokak számára egyenlőek az otthoni maradékkal, amit a kukába kaparunk, vagy jó magyar módjára kizárólag a Trianon előtti Magyarországra hasonlító gigantikus méretű hússzeletet vagyunk hajlandóak rántotthúsnak nevezni. A vegetáriánus kaja az a normális embernek maximum köret, húslevesért meg minek fizessek ennyit, ha a nagymama is megfőzi otthon ingyen.   2023. november 21. 21:49 Vajon min gondolkodnak a veszprémiek egy kávé mellett? véleménycikk Vajon min gondolkodnak a veszprémiek egy kávé mellett? Tényleg előre tört a kulturális hedonizmus? Lehet, hogy a válságba jutott civilizációnk az oka? Véleménycikk egy jelenségről, ami lehet, hogy nem is létezik. 2023. november 2. 14:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.