Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ha Rómeó balra húzza Júliát

2023. július 22. 16:53
Ahogyan a dráma, az igaz szerelem is könnyen megkerülhető, ha nem a valóságban, hanem applikációk párhuzamos használatával igyekszünk fenntartani társas igényeink kielégítését. Társasról beszélünk, és nem csak „nemi”-ről, mert, ha valamire még is jó az említett program valamelyike, az a desztináció nélküli egyéjszakások hajkurászása.
 

Mindenkinek van egy ismerőse, aki a társkeresőn lett szerelmes, és utána házas és gyermekes, de ahogy a lottót is megnyeri valaki, valahol, úgy itt sem magunkról beszélünk általában. Az is lehet, hogy csak korosztályos probléma, hogy nem érezzük a varázsát az egésznek, de az intenzív húzkodás, tényleg csak a tinifiúknak áll jól. Introvertált generációban kell ahhoz felnőni, hogy megkapónak és igaznak gondolhassuk azt, hogy mellettem még alsó hangon is tíz lánnyal egyszerre beszélgetve, pusztán két filterezett kép alapján eldöntve mindent, valakinek nélkülem lenne keserű és kietlen az élete.

Míg régen a Nők Lapjában feladott apróhirdetések voltak erre a funkcióra kitalálva – jól szituált ötvenes keresi pajkos negyvenes társát jeligére – manapság már teljesen egyértelmű, hogy a két busz közötti várakozási időt mivel fogja kitölteni mindenki, aki tud már- vagy még okostelefont használni. Az sem probléma, ha Dóri 29 melletted ül a padon, hiszen úgy sem ismernéd fel, mert a képeihez képest plusz tíz kilogramm, és tíz centi mínusz, de ha mégis: megszólítani sosem fogod.

A férfiak maszkulin princípiuma veszett oda azzal, hogy már nem létezik a szó nemes értelmében vett hódítás, egy-két mondat után – amiből az ékezeteken át, az írásjeleket is kispóroljuk, annyira sietünk – végleg lerázzuk a másik nemet, ha az nem jön át egyből filmezni. Hiába várjuk a virágot, vagy ne adj isten egy telefonhívást, ha a szomszéd Julinak elég egy szívecske a bikinis fotójára, mi is beállunk majd a sorba.

Végleg tárgyiasítva lesz a másik fél, hiszen nem a kémia, a másik tekintete visz rá minket arra a bizonyos ösvényre, hanem a telefonunk kék fényében a saját visszatükröződésünk, ami csak torz képet mutathat. Elveszett a háttértartalom, az egész megújult, az innovatív tárkeresési módszerek impulzív és spontán helyzeteken alapszanak.

Természetes dolog, hogy mindenki mindig a legjobb arcát szeretné mutatni, főleg az első pár alkalommal, de az biztos, hogy az egészből olyan dolgok maradnak ki, ami egy egészséges párkapcsolat alapján adhatják: a bizalom és az őszinteség. Egyetlen dologra fókuszálnak a mai applikációk, amik a Nagy Ő megtalálásával kecsegtetnek és az pedig a külsőségek. Egy katalógust lapozgatva pedig a világ legszerencsésebb emberének kell lenni, hogy abból kiválasztva valakit egy konstruktív és felnőtt párkapcsolatban találjuk magunkat.

Balogh Dóra
további cikkek
Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06 Az emberek lelke éberkómába esett véleménycikk Az emberek lelke éberkómába esett A magyar közélet minőségét nem azzal tette tönkre leginkább a politika, hogy szomszédok már nem beszélnek egymással, vagy hogy családi ebédek torkolnak üvöltöző veszekedésbe. Sokkal nagyobb baj, hogy az emberek lelke éberkómába esett. Ennek pedig jó példája, hogy tízezrek tapsolnak egy minden jel szerint nárcisztikus, abuzáló embernek a színpadon. Véleménycikk arról, amikor az érzelmi intelligenciát takaréklángra csavarja a politikai erekció. 2024. március 28. 9:54 Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony "Gelgőre" - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   2024. március 18. 14:59 Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? Dóri Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? A Oxford English Dictionary először 1894-ben listázta a „feminizmus” szót, de az első szervezett feminista hullámot a 20. század elejére datálják. Nagyrészt mondhatjuk, hogy elhivatott nők csoportjai kivívták mára sorstársaik számára a jogot a szavazáshoz, meg a vezetéshez mondjuk, meg olyan általános dolgokhoz, hogy eldönthetem egyedül is, hogy férjhez megyek-e és lesz-e gyerekem például.   2024. március 10. 21:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.