Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
15°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
15°C

Bíró Attila: mindenre fel voltunk készülve, de nem tudtuk megvalósítani a terveket

2023. július 24. 17:46 // Forrás: MTI
Bíró Attila szövetségi kapitány szerint a magyar női vízilabda-válogatott játékosai ugyan mindenre fel voltak készülve a spanyolok elleni világbajnoki negyeddöntő előtt, de ahogyan tanítványai is fogalmaztak, nem tudták megvalósítani az előzetesen eltervezett elemeket.

"Valószínűleg az ellenfélnél jobb játékosok vannak, mi kihagytuk az emberelőnyöket, nem tudtuk leblokkolni a lövőiket, ők pedig le tudták a mieinket. Ráadásul náluk van egy olyan külső kör, ami most, amikor egész jól ki tudtuk venni a centereiket, bárhonnan át tudta lőni a zónát" - válaszolta a szakember a fukuokai találkozót követően az MTI azon kérdésére, hogy miért nem sikerült az előre megbeszélt dolgokat végrehajtani.

Kapcsolódó cikk
Negyeddöntős vereségével nem szerzett kvótát a női vízilabda-válogatott
A magyar női vízilabda-válogatott 12-9-re kikapott az Európa-bajnok spanyol csapattól a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság hétfői negyeddöntőjében, így ezen a tornán nem szerzett kvótát a párizsi játékokra.

"Mindenre fel voltunk készülve, de ha nincs igazán kapusteljesítmény és több blokk, akkor nem lehet legyőzni egy ilyen spanyol csapatot" - fogalmazott a kapitány, aki szerint ha a záró negyedben Szilágyi Dorottya góljába nem fújnak kontrát a bírók - amivel mínusz egyre zárkózott volna a csapat -, akkor nem kaptak volna ki. "Ezek fájó nüanszok, amik most nem a mi javunkra dőltek el, ugyanakkor a vereségünk a védekezésünkön és a fórjátékon is múlt."

Bíró Attila a folytatással kapcsolatban kiemelte, szerencsére az elmúlt világbajnokságokon csak 2017-ben Budapesten kellett az ötödik helyért játszaniuk, akkor ezt a feladatot sikerrel abszolválták és erre készülnek most is.

A magyar válogatott játékosai a női vízilabdatorna negyeddöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 24-én. A magyar válogatott 12-9-re kikapott az Európa-bajnok spanyol csapattól. MTI/Koszticsák SzilárdA magyar válogatott játékosai a női vízilabdatorna negyeddöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 24-én. A magyar válogatott 12-9-re kikapott az Európa-bajnok spanyol csapattól. MTI/Koszticsák Szilárd

A játékosok közül elsőként Rybanska Natasa nyilatkozott a sajtó képviselőinek, a válogatott kiválósága könnyek között értékelt:    

"Összetört a szívem, óriási csalódás a vereség. Az egész csapat és én is nagyon bíztam benne, hogy nyerni fogunk. Annyit tudok mondani, hogy ugyanúgy szeretem a társaimat, büszke vagyok arra, amennyi munkát elvégeztünk a felkészülés során. Sokat fejlődtünk, de nem tudtuk ma megmutatni, mennyi van bennünk" - mondta Rybanska.    

Vályi Vanda már jóval racionálisabb és keményebb szavakat fogalmazott meg: "A játék minden elemében jobbak voltak ma a spanyolok, akik egyébként semmi olyat nem csináltak, amit mi ne tudtunk volna előre. Fel voltunk készülve, mégis az ő akaratuk érvényesült. Ez szerintem már egyszerűen butaság, hogy az ellenfél jó játékosait hagyjuk gólokat lőni" - mondta a Ferencváros játékosa, aki szerint a folytatás ugyanolyan nehéz lesz, mintha továbbjutottak volna, persze "teljesen más szájízzel".    

A magyar csapat legeredményesebb játékosa, a négygólos Garda Krisztina úgy kezdte értékelését, hogy azt kívánja, bárcsak egy gólt se lőtt volna, de a válogatott győz.    

"Az viszont szerintem megengedhetetlen, hogy megbeszéljük előre, hogy bizonyos játékosok lehetőleg ne lőjenek sok gólt, majd az egyik szerez ötöt. Jócskán voltak eladott labdáink, és az emberelőny-kihasználás sem volt rendben" - mondta a magyar válogatott egyik legjobbja.

Bíró Attila együttese az 5-8. helyért folytatja szereplését a viadalon, amelyen csak a két döntős jut olimpiai indulási joghoz. A magyarok szerdán a görögökkel találkoznak, a mérkőzés magyar idő szerint 8.30 órakor kezdődik és az M4 Sport élőben közvetíti.

A tavaly, hazai környezetben világbajnoki ezüstérmes magyar csapat legközelebb a januári Európa-bajnokságon biztosíthatja párizsi szereplését, a kontinensviadalon egy kvótát osztanak ki.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.