Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Spicces füge respektus lett idén Magyarország tortája

2023. augusztus 1. 15:37 // Forrás: MTI
A szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza, Lakatos Pál Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreációja nyerte el idén a Magyarország tortája címet.

A Spicces füge respektus mandulalisztes vajas joconde felvertből, lágy sóskaramellás mousse-ból és diós-karamellás ropogósból épül fel, és kakaóbabtöretet is tartalmaz. A tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes tejcsokoládé tükörzselé által biztosított ízeket akácmézes fehércsokis ganache és diós sablé korong koronázza meg.

Fotó: MTI / Szigetváry ZsoltFotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Magyarország cukormentes tortája pedig a makói Papp cukrászda cukrásza, Lawal-Papp Zsófia Kikelet elnevezésű fekete teás-levendulás alkotása lett. A Kikelet tortát a győztes cukrász egy csepp fekete tea köré álmodta meg, áfonyával és levendulával alakítva ki az összhangot, amelyet a vaníliás fehércsokoládé mousse és a gabonaliszt nélkül készült, mandulás, citromos piskóta tesz teljessé.

vehir.hu
további cikkek
Pekedli és Korty: kávékülönlegességek, koktélok, és minden, ami közösség gasztro Pekedli és Korty: kávékülönlegességek, koktélok, és minden, ami közösség Veszprém belvárosában található két hely, amelyek látszólag különböző világot képviselnek, mégis ugyanazt a bensőséges, közösségi élményt nyújtják. A Pekedli Bár és a Korty kávézó a város hangulatát visszhangozva várják vendégeiket, legyen szó pörgős estékről vagy nyugodt délutánokról. 2025. június 6. 13:53 Veszprémben a Füge fagyiudvarban született meg az idei Balaton fagyija közélet Veszprémben a Füge fagyiudvarban született meg az idei Balaton fagyija A veszprémi Füge Fagyiudvar és Kávézó Mekkóstollak nevű, rozmaringos, sült- és sósmandulával, kecskesajtból készült kreációja nyerte az idei, 12. Balaton Fagyija 2025 versenyt - a Balaton közepén, egy kompon péntek délután kihirdetett eredmény szerint. 2025. május 10. 9:50 Nápoly csak 15 percre Life&Style Nápoly csak 15 percre Herendet világszerte a porcelánjairól ismerik, de van itt valami, ami legalább annyira precíz kézművességet igényel: a pizza. Nem akármilyen, hanem az autentikus, fatüzelésű kemencében sült nápolyi változat, amely már az első falattal Dél-Olaszországba repít. A MÁS tészta nem egy szimpla pizzéria, hanem egy elhivatott, fiatal csapat gasztronómiai küldetése, amely egy letűnt kocsma helyén talált otthonra. 2025. május 3. 20:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.