Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
27°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
27°C

Kovács Ferenc Soma szezoncsúccsal búcsúzott 5000 méteren

2023. augusztus 24. 21:05 // Forrás: MTI
A veszprémi Kovács Ferenc Soma idei legjobb eredményét elérve előfutamában a 21. helyen ért célba, így nem jutott fináléba férfi 5000 méteren a budapesti atlétikai világbajnokság csütörtöki versenynapján.

A 19 éves futó - az este egyetlen magyar szereplője - három hete U20-as Európa-bajnoki bronzérmet nyert 3000 méter akadályon, és a vb-szereplést egyfajta jutalomjátéknak tekinthette. Az egyértelmű volt, hogy nincs esélye az első nyolc közé kerülésre, ami döntőbe jutást ért volna, mivel 21 riválisa közül 20 sokkal jobb egyéni csúccsal rendelkezett az övénél.   

Az SVSE tehetségének futama a táv kétharmadáig nagyon visszafogott volt, Kovács is szemre könnyedén tartotta a tempót a mezőny hátsó felében. Alig négy körrel a vége előtt azonban egy komolyabb ritmusváltásba kezdtek az élen haladók, melyet a magyar futó már nem bírt és leszakadt. Kovács végül az utolsó 200 méteren nagyot hajrázva egy riválisát megelőzte és 14:11.99 perces eredménnyel ért be a 21. helyen a szinte teltházas publikum biztatása közepette.    

"Időeredményben egy picit szerettem volna jobbat, nehéz az 5000 méter, mert könnyű rajta elcsúszni. Nem ez a legerősebb számom, inkább 1500 méteres futónak tartom magam" - mondta az MTI-nek Kovács, majd hozzátette, hogy 3500 m után jött a holtpont.    

"A végére próbáltam megelőzni az addig sokáig előttem futó fiút, és végül is sikerült, ami szintén a közönség energiájának köszönhető" - zárta gondolatait a veszprémi futó.

Nyitókép: Kovács Ferenc Soma a férfi 5000 méteres síkfutás előfutamában a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.