Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
21°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
21°C

Vizsgálja a MÁV, hogy miért siklanak ki a vonatok Veszprém és Eplény között

2023. szeptember 7. 11:52
A közelmúltban három vonatkisiklás is történt, ráadásul kísértetiesen ugyanazon a helyen, a Veszprém és Eplény közötti vonalon a 82-es út vasúti átjárójánál. A MÁV már vizsgálja a pálya állapotát, de amíg ezzel nem végeznek, addig is megoldották a zavartalan és biztonságos vonatközlekedést.

Minderről az iho.hu szakportál írt, akik megkeresték a MÁV-ot is azzal kapcsolatban, hogy milyen intézkedéseket tesznek azért, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset. Azt egyébként hozzá kell tenni, hogy szerencsére személyi sérüléssel egyszer sem járt a vonatok kisiklása, lévén, hogy ezen a szakaszon amúgy is lassan közlekednek a szerelvények, de a balesetek így is okoztak fennakadásokat a vasúti közlekedésben.

Az alternatívát jelenleg a Dácsia mozdonyok jelentik (forrás: iho.hu/Vörös Attila)Az alternatívát jelenleg a Dácsia mozdonyok jelentik (forrás: iho.hu/Vörös Attila)

A pályakarbantartási munkák már augusztus végén megkezdődtek, kiváltképp az éjszakai órákban, hogy a személyszállítást ne akadályozzák. A MÁV iho.hu-nak eljuttatott válaszából kiderül, hogy a pálya állapotának vizsgálata mellett 10 és 20 km/h-ra csökkentették ezen a szakaszon a vonatok sebességét, továbbá a vizsgálat idejére kitiltották a nagy remot Csörgő mozdonyokat a szakaszról, helyettük kisebb remt Dácsiákkal, vagy Bézé-motorvonatokkal oldják meg a közlekedést.

Nyitókép: a legutóbb kisiklott vonat az eplényi szakaszon (forrás: iho.hu)

vehir.hu
további cikkek
Különjáratokat közlekedtet a Volánbusz a Művészetek Völgyébe Különjáratokat közlekedtet a Volánbusz a Művészetek Völgyébe A Volánbusz járatai biztosítják a 33. Művészetek Völgye fesztivál helyszíneinek megközelítését és a rendezvényhelyszínek közötti gyors és egyszerű közlekedést. 2024. július 17. 14:37 Három elektromos autóbusszal folytatódik Veszprém város autóbuszflottájának zöldítése Három elektromos autóbusszal folytatódik Veszprém város autóbuszflottájának zöldítése A veszprémi helyi közösségi közlekedés további zöldítése érdekében a V-Busz Kft. 3 db elektromos autóbuszt kíván beszerezni a Zöld Busz Program keretében, melyből az első autóbusz 2024. június 28-án az Energiaügyi Minisztérium támogatásával, a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével érkezett a társasághoz. A pályázat Támogatói Okirata 2024. június 6-án került aláírásra. A projekt azonosítója: HUMDA ZBP 2024/4-1. A projekt összköltsége nettó 535.000.000 forint, amelyből 426.680.000 forint érkezik támogatásként (79,75%), míg a 108.320.000 forint (20,25%) önrészt részben a tulajdonos Önkormányzat, részben pedig a V-Busz Kft. biztosítja saját forrásból. A projektet tervezett befejezési határideje 2026.06.30.  2024. június 28. 12:23 Gázolás miatt késnek a vonatok Gázolás miatt késnek a vonatok Halálra gázolt egy embert a Keszthelyről Budapestre tartó vonat kedden délelőtt Agárdon. 2024. június 25. 12:40 Szombattól főszezoni menetrend szerint közlekednek a MÁV-VOLÁN-csoport balatoni járatai Szombattól főszezoni menetrend szerint közlekednek a MÁV-VOLÁN-csoport balatoni járatai Szombattól az előszezoni időszaknál is gyakoribb vonatközlekedéssel, több IC-kocsival és motorvonattal, valamint javuló szolgáltatásokkal teszi kényelmesebbé a balatoni kirándulásokat a MÁV-VOLÁN-csoport. 2024. június 21. 13:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.