Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Orbánnak nincs alternatívája!

2023. szeptember 12. 7:33
A veszprémi labdarúgócsapat három évtizede nem tartozik a sportág hazai élvonalához, ezért is megdobogtatja a helyi drukkerek szívét, ha itt született és nevelkedett játékost láthat a magyar válogatottban.

Rugovics Vendel tanítványa, Lang Ádám már több mint kilenc éve tagja a nemzeti együttesnek, melynek mezét 61-szer ölthette magára a debütálása óta. Szereplései száma is bizonyítja, hogy megbízható futballista, akire valamennyi szövetségi kapitány számított – szinte kivétel nélkül a jobb oldali védő poszton. Teljesítményét ritkán érte kritika, feladatát minden csillogás nélkül, sallangmentesen látta el.

Az élet most nehéz helyzetbe hozta a Cipruson futballozó 30 éves játékost. A csehek elleni vasárnapi budapesti barátságos mérkőzésen a középhátvéd posztjáról kirobbanthatatlan Willi Orbánt kisebb sérülés miatt kénytelen volt lecserélni Marco Rossi szövetségi kapitány, és jobb híján Lang Ádámra bízta a „sepregető” szerepkört. Ám az ezt követő első cseh akció során Lang bizonytalanságát kihasználva egyenlítettek a vendégek, és mivel a folytatásban már nem változott az eredmény, elmaradt a remélt győzelem. Tegyük hozzá, hogy a játék képe alapján összességében reális az 1-1-es döntetlen.

Hogy a hibázó alkalmi középhátvéd, vagy az őt erre a posztra tevő szövetségi kapitány rovására írható-e a csehek gólja, azt majd eldöntik az öltözőben. Marco Rossi meccs utáni nyilatkozatában közös felelősségről beszélt, és ebben (is) igaza van az olasz mesternek, aki talán azért is húzta meg ezt a szerepcserét, mert látni szerette volna, mi van akkor, ha a lipcsei védőre nem számíthat, mondjuk sérülés vagy sárga lapok miatt. A tökéletes megoldás még várat magára, most csak annyi bizonyosodott be, hogy a kulcsposzton Orbánnak egyelőre nincs alternatívája...

Nyitókép: Willi Orbán, a magyar (b) és Mojmir Chytil, a cseh válogatott játékosa a Magyarország - Csehország barátságos labdarúgó-mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. szeptember 10-én. MTI/Illyés Tibor

Darcsi István

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.