Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tájold magad kalandokra!

2023. szeptember 15. 16:55
Aktív hétvége a természetben, helyi értékek felfedezése a kincskeresés izgalmával az egész család számára.

A fentieket kínálja a Veszprémi Honvéd SE és a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület együttműködésében, a VEB2023 támogatásával Szentgál-Úrkút környékén megvalósuló tájékozódási futó bajnoki hétvége, ahol a fő versenyszámok mellett kísérőprogramok teszik teljessé a szórakozást.

A szervezők az október 14-15-én tartandó eseményen egy szélesebb közönségnek kívánják bemutatni a különleges sportágat, mely a természet és ember kapcsolatán, szellemi és fizikai kihívásokon, több generáció támogató közösségén és tudásátadásán alapul. Azesemény után sincs vége a kalandnak, hiszen egy hosszú távra kihelyezett állandó pontos MOBO pálya várja majd egész évben a látogatókat.

Annak, aki az utóbbi években figyelemmel követi Veszprém sportéletét, feltűnhetett, hogy a Veszprémi Honvéd SE versenyzői egyre nagyobb sikereket érnek el akár országos összehasonlításban, akár a nemzetközi megmérettetéseken – elég csak a Máramarosi Rita által sorozatban szállított Európa- és világbajnoki címekre gondolni. Emellett aktív rendezői tevékenységüknek és sportdiplomáciai erőfeszítéseiknek köszönhetően Veszprém az EKF-év elmúltával ismét kiemelt figyelemben részesülhet, hiszen 2027-ben a város ad majd otthont a felnőtt világbajnokságnak.

A tájékozódási futás egyszerre szellemi és fizikai sport, melyet 5-6 éves kortól életünk végéig űzhetünk. Az edzések és versenyek több generációnak biztosítanak közös élményt, erősítik a kapcsolatot a környezettel, így igen találó a sportág mottója: „Tájfutás, a családi zöld sport!”.

A pályák eltérő nehézségi fokozatuknak köszönhetően bármilyen életkorban elkezdhetők, az ellenőrző pontok felkutatása az erdőben, a különböző természetes akadályok leküzdése (meredek domboldalak, vízmosások, sűrű bozót) kincskereséshez hasonló élményt nyújt.

Annak érdekében, hogy ezt a nagyszerű tevékenységet minél többen megismerjék, a Veszprémi Honvéd SE a hosszútávú országos bajnokság és pontbegyűjtő csapatbajnokság keretében nyílt kategóriákban bárki számára biztosítja az indulás lehetőségét. Az sem marad azonban szórakozás nélkül, aki nem rögtön egy versenyen tenné próbára magát, hiszen az egyesület játékos feladatokkal és a versenyt követően tartósan a helyszínen maradó állandó pontos pályával is várja az érdeklődőket.

A kétnapos rendezvényen megjelenik a tájékozódási futók színe-java, például a közelmúltban többszörös Eb- és vb-aranyérmes válogatott tagok is indulnak a győzelemért.

vehir.hu
további cikkek
Lépcsők, udvarok, sikátorok – tájfutó ob Pécsen tájfutás Lépcsők, udvarok, sikátorok – tájfutó ob Pécsen A Veszprémi Honvéd SE utánpótlás és szenior tagjai nagyszerűen helytálltak a rövidtávú ob-n és országos rövidtávú váltóbajnokságon. 2023. szeptember 26. 14:55 Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés tájfutás Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés Magyarországra jöhetnek a világ legjobb tájékozódási futói – erről döntött a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnöksége Svájcban, ahol kijelölték a 2027-es felnőtt világbajnokság helyszínét. A tájékozódási futó sport legnagyobb világversenyének központja Veszprém lesz. A magyar pályázat sikerének értékét növeli, hogy a tájfutás őshazája, Svédország is pályázott, a grémium azonban hazánk mellett tette le a voksát. 2023. július 20. 5:02 A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! tájfutás A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! Máramarosi Rita, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület még ifikorú versenyzője megállíthatatlan: csupán tíz nappal a bulgáriai Eb-érmei után eggyel magasabb korosztályban is fényesen bizonyította tehetségét. A tájékozódási futók július 3-8. között Nagybányán, Romániában megrendezett junior világbajnokságán Rita öt számból háromban szerzett aranyérmet. 2023. július 16. 10:56 Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! tájfutás Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! A Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnökségének pénteki döntés értelmében 2027-ben a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség rendezheti a felnőtt világbajnokságot Veszprém központtal. 2023. július 15. 6:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.